miercuri, 20 septembrie 2017

Războiul porcilor

Sprijinit în toiagul plin de gînduri, primul porcar al țării - după subvenție, după port - ieși la obișnuita conferință de presă, de cum se crăpă de ziuă și mai ‘nainte ca alt gospodar din parlament să facă agenda zilei și ratingul, bunăoară.
- Gata, zise el, trăgînd cu bățul un șanț îngust în noroiul specific, s-a depășit linia roșie, Vanghelie avea dreptate! Baronii noștri sunt atacați de principii din Occident, tocmai acum cînd PSD-ul a pompat sînge de romînism în toate instituțiile statului.
http://adevarul.ro/news/politica/cum-invadat-beizadelele-psd-institutiile-statului-copii-nepoti-soti-ex-soti-concubini-primit-functii-partid-1_59beb8e55ab6550cb8442a35/index.html
Aici, liderul fu interrupt de o invazie de șobolani veniți din dedesupturile clădirii parlamentului care, umplînd coridoarele și apoi făcîndu-și loc printre porci, își pierdură urma în birourile laterale lăsînd în urma lor o rumoare scurtă și un miros inutil de parfum. În urma lor, primărița capitalei înainta pe tocuri spre alt festival.
- Domnule Dragnea, aveți șobolani, observă presa vigilentă!
- Bine că nu sunt dihori, doamnă! Şobolanii sunt patrioți de-ai noștrii. Dacă vreți să-mi puneți întrebări…
Un zumzet de silfidă urmărită de un admirator întrerupse, din nou, adunarea de vorbe.