miercuri, 20 iunie 2012

TEZA DE DOCTORAT NASTASE-PONTA



IL DOTTORE. CADO’! sau 
MARINARUL  și  PIRATUL

Se făcea că  stăteam  toropiți de soarele răsărit în stânga lui Ponta, Ion Iliescu și de o lună și jumătate de guvernare USL în care n-a trecut o zi fără să se ia  măsuri de restaurare a corupției și de încălcare a Constituției și priveam la doctorii în Anti-Băsescu din presă. Doar PNL-iștii se mai zbăteau ca peștele înghețat  iar  sfatul “înțelepților”  PDL se tot aduna ca să se strângă. Cum pohta ce-a pohtit aproape s-a împlinit, C. T. Popescu s-a retras la umbră și a tras un un pui de somn care, la el,  e mai mult o stare de veghe, din care s-a trezit cu  sudori reci pe șira-i  etică prin care circulă fluidul adevărului absolut.
Intâmplarea face că, după ce tânărul Ponta a făcut naveta la televizor de câteva ori pe zi ca să-l amenințe pe T.Băsescu cu suspendarea dacă nu-l lasă pe el la Bruxelles, mări se vorbiră și se sfătuiră unii să-i  dea în vileag teza de doctorat.  Se dovedi că acest gadget de ultimă generație pentru  80% din presă, a tras un plagiat de doctorat  “summa cum laude”, un fel de excelență cu de toate ca șaorma,  iar asta l-a supărat pe D-l CTP care a muncit pe bune pentru al lui.

Este, totuși,  de neînțeles cum  C.T.Popescu e surprins de falsitatea juniorului  politic pe care l-a susținut cu atâta râvnă când se vedea clar ce hram poartă,  tot așa cum e de mirare  de ce și-a consumat energia în gol ținându-l  deasupra apei pe mentorul lui, Adrian Năstase și  de ce, împotriva curentului, l-a ranforsat din toate puterile  pe “cauză pierdută”-Crin Antonescu. 

“Doctoratul” lui Ponta care, vezi Doamne!, a picat ca un trăznet pe etica și morala nației, este doar un exemplu de cum arată cele mai multe doctorate din România.  S-a ajuns atât de departe încât, un professor universitar a fost dat în judecată de către o plagiatoare pentru că acesta a făcut public faptul că i-a copiat lucrarea. Nesimțita i-a cerut omului despăgubiri enorme, de neplătit, ca să-l intimideze pe el și pe toți cei care mai îndrăznesc să nu se lase furați.  

Cât  despre oamenii politici, se știe cum și-au asigurat un loc printre  intelectuali după  Revoluție iar reprezentantul celei de-a  treia generații  de ariviști din PSD, după Năstase și Geoană,  Ponta, a căzut la nivelul  secretarilor de partid după  vremuri , pentru că toată viața s-a pregătit pentru vorbărie nu pentru o meserie. Apariția acestui “copilos” în fruntea țării a fost susținută pe față de haosul creat  după Revoluție de minți dibace  prin mijloace specifice,  adăugând legilor atributul de “laxe” și corupției calitatea de “bună credință”. Practic,  suntem o țară de avocați! Indiferent de “speța” în discuție, fiecare vorbitor invocă un alt articol de lege care-l contrazice pe cel dinainte iar când rămâne fără material didactic invocă principii nescrise susținute de bune intenții.
De exemplu, pe motiv că țara noastră are prea puțini absolvenți de facultate,  au fost inventate fabricile de diplome care au fost umplute cu copiatori la Bacalaureat,  care au ajuns la liceu după ce au copiat la capacitate și care au terminat 8 clase ca să nu se desființeze școala sau să se vadă că profesorii sunt iresponsabili. Pe măsură ce  s-a ascuțit lupta pentru “servici’  la stat”, calitatea apărea chiar și în anunțuri matrimoniale, aspiranții la Doctorat au devenit mai mulți decât înscrișii la școlile  profesionale, desființate,  între timp, de niște inconștienți.

Cel  mai interesant lucru pe care l-am auzit ieri nu este unul la care presa s-ar aștepta pentru că ziariștii cred că părerile lor foarte personale ne țin pe noi lângă televizor. Liliana Ruse și-a adus aminte, la Rtv,  că a participat, ca ziaristă, la momentul fastuos când Micul Ponta și-a dat doctoratul  și ne-a povestit și nouă.  Mentorul A. Năstase a venit cu trei sferturi de oră mai târziu, a lăudat lucrarea revoluționară a protejatului  iar Daciana Sârbu i-a înmânat, din partea partidului un buchet enorm de flori. Cu totul a durat vreo câteva zeci de minute.  Nu e nevoie să apelezi la filosofia greacă să-ți faci o idée!