vineri, 30 iunie 2023

Respiraţi voluntar! Țin cu pro-ruşii

"O ȋntrebare pe care oamenii o pun ȋntotdeauna ȋn legătură cu gunoiştea programelor zi-lumină, de la TV: cine participă la aceste show-uri?...”  https://antipresa.blogspot.com/2023/07/vreti-sa-fim-mai-americani.html


Mda. Am luat o pauză de la minciunile documentare ale minorităţii inteligente de pe Netflix, cu care m-am delectat imediat după excepţionalul OZARK – care mi s-a părut cel mai bine realizat film vreodată - casting perfect, actorii joacă extraordinar fiecare secundă, realism greu de pus ȋn scenă, nici o ȋncărcătură inutilă – ca să mă-ntorc, un pic, ȋn mirosul de necroloage şi noroaiele ultimului drum pe care calcă zilnic băştinaşii televiziunilor din Landul RO. E ca atunci cȋnd, mustrat de conştiinţă sau mȋnat de obiceiul locului, te duci să mai aprinzi o lumȋnare la cimitir.



Recunosc că am rȋs cu lacrimi la aventura lui Wagner – care putea fi foarte bine Elon Musk pornit ȋn pelerinaj la Dracula - scenarizată ad-hoc de televiziunile alerte, care şi l-au imaginat pe Putin fugind, din calea lui Prigojin, cu elicopterul şi ascunzȋndu-se ȋn buncăr (cȋtă imaginaţie!)…

-Băieţi, aveţi balcon, acolo, la Kremlin? Dacă n-aveţi balcon, n-aţi făcut nimic!

…pentru ca, seara, să se-ntrebe, aşa ca din fotoliul telespectatorului: oare, ce să creadă lumea despre asta?

-Nu ştiţi nimic, băi, ruşilor! Cȋnd făceam noi d-astea, acum treizeci de ani…

Şi uite, unde-am ajuns!

Păi, ce e sigur, e că au venit americanii. Ştim asta, fiindcă s-a instaurat dictatura anti-ruşi. Drept care, dacă tot e interzis, m-am gȋndit să parchez exact pe locul de care se fereşte toată lumea.

Bonus, cu ce-i ameninţă M. Ciolacu pe cei care nu cred ȋn ieftinirea impusă de guvernanţi, exact cȋnd nu mai era nevoie.