vineri, 26 mai 2017

Presa dă de frică și încasează bani din nimic



Cele două “bombe” de presă din ultimele săptămîni, stropite din belșug cu publicitate (în principal plătită de Big Farma), se reduc la două fraze: jurnalistul Dan Andronic s-a întîlnit acasă la G. Oprea în noaptea alegerilor din 2009 cu L. C. Kovesi, Florian Coldea, George Maior, Vasile Dîncu și alții iar a doua știre este că arhiva SIPA, un jurnal secret ținut de către unul din multele SERVICII romînești, care conține detalii despre viața intimă și privată a judecătorilor, a avut vizitatori, mai mult sau mai puțin îndrituiți, care ar fi putut apela la șantaj în vederea influențării verdictelor.

Aceasta este informația, restul fiind doar povești șezătorești, garagață cu mîimile-n șolduri, free Dan Voiculescu, toate cu intenția de a arunca umbra de îndoială rezonabilă asupra tuturor condamnărilor care contează și pentru presă.

Informația, în loc să fie urmată de dovezi, cît de cît, s-a subțiat pe zi ce trece pînă cînd n-a mai rămas din ea decît îndoiala. Jurnalistul D. Andronic, după ce inițial sugerase că rezultatele prezidențialelor din 2009 ar fi fost aranjate în favoarea lui T. Băsescu la întîlnirea de taină din casa lui Oprea, a subliniat acum că el n-a spus niciodată că alegerile ar fi fost fraudate. Asta după ce ofticații de-atunci și-au vărsat, zile-n șir, năduful în capul nației sugerînd că ei au știut tot timpul de astă mîrșăvie și că s-ar fi vehiculat la momentul cu pricina niște dovezi despre care se spunea că ar proba inversarea rezultatului. Adică “se spunea”, “am auzit” etc. Discuții despre nimic!

Credeam că toată lumea și-a dat seama că M. Geoană n-a vrut să cîștige alegerile, nu credea că le-a cîștigat nici măcar atunci cînd și-a anunțat “victoria” în stil american și a compromis tot demersul de contestare purtat de D. Şova atunci cînd a lansat în piață, și el și nevastă-sa, teoria “flăcării violet” cu care parapsihologul lui T. Băsescu i-ar fi lovit în moalele capului.

În fine, pentru că acest subiect s-a diluat repede, în principal, deoarece, să fii fost fraudate alegerile și nu se mai putea demonstra nimic iar C. Kovesi tot nu a fost zburată din postul din care îl implică pe jurnalistul Dan Andronic în dosarul îmbogățiților neîndreptățiți de la ANRP, lupta a continuat cu Arhiva SIPA. Securiștii care ar fi trebuit să-i păzească pe judecători i-au trecut pe răboj la capitolul “cum, cînd și cu cine fac magistrații sex”, informație de interes național la care vrea și presa acces nelimitat ca să mănînce și gura ei o pîine albă fiindcă p-aia neagră, la șantaj, adică, le-a confiscate-o un pic DNA-ul cu recentele anchete.

Plus, dacă se aruncă îndoiala rezonabilă asupra Justiției, bestia politico-mediatică ar trebui eliberată din pușcării pe motiv că toate deciziile magistraților sunt de-acum compromise.

Îți dai seama ce-ar însemna asta? Ar însemna că pușcăriile ar trebui deschise și aproape toți condamnații eliberați fiindcă, în lipsa unor dovezi punctuale de șantaj asupra magistraților, ar trebui să-i eliberezi pe toți!

Dacă un singur caz aflat în Arhiva SIPA, cu referire la viața privată, va ieși în presă (deși, fără nume, deocamdată, bîrfele pornografice au ieșit déjà iar ăsta e șantaj pe față!) atunci putem să aruncăm țara la gunoi!

Dragoş Pătraru a criticat recent, în termeni duri, conducerea Digi 24, pentru că a evitat abordarea subiectului dosarului Antena Group– RCS&RDS, în care este vizat şi Ioan Bendei, fostul administrator al companiei. În emisiunea „Starea Naţiei“, pe care o prezintă, jurnalistul a declarat că „televiziunea care stă toată ziua cu dreptatea şi cu adevărul în gură“ a ocolit acest subiect de interes public.” http://evz.ro/sondaj-evz-va-mai-ramane-dragos-patraru-la-digi24.html
Emisiunea "Starea Natiei" (Digi 24) de joi seara, moderata de Dragos Patraru, a fost intrerupta din regie minute bune pentru a se difuza discursurile lui Iohannis, Merkel si Trump. Cand a fost intrerupta emisiunea, Patraru vorbea despre serviciile secrete si acoperitii din presa.” http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-21786019-emisiunea-lui-dragos-patraru-digi24-fost-intrerupta-pentru-declaratiile-date-iohannis-patraru-nu-esti-cuminte-intrerupe-emisiunea-pentru-declaratii-ale-lui-trump-merkel-breaking-news-nene-fie-rusine.htm

“”A venit nenea ăsta de la țară, a intrat cu bocancii în sufragerie, după aia s-a urcat pe masă, s-a urcat pe televizor și făcea audiență de șase ori cât media postului, deci înseamnă că toate celelalte emisiuni erau de doi lei dacă țăranul ăsta a venit și le-a arătat că se poate face audiență”, a mai spus Radu Banciu.” http://evz.ro/banciu-scandalul-digi-24.html

 SOV: Cum sa fie de rusine? Mai mult decat atat, draga Sergiu, tu stii ce esti acolo, in fapt? Ce functie ai acolo, in fapt, draga prietene? Esti reprezentantul editorial al patronului. In orice trust de presa, patronul real al trustului de presa are un reprezentant editorial, care are grija de interesele patronului.
Toader:
Sunt comisarul sovietic.
SOV
: Absolut, fara discutie. Iar organizatiile straine, dincolo de aceea ce comunica in exterior pentru prostii din Europa de Est stiu lucrul asta, baga-mi-as p..., de sute de ani, nu de ieri.
Toader: Pai Mardoc nu are niciun astfel de ofiter, Mardoc (n.r. Rupert Murdoch) da telefon din Australia direct la The Sun, in Londra, si zice ia schimba-mi, ma, in p... mea, prima pagina.
SOV: Ai vazut? E atat de simplu, adica stai , mă, ce-mi trebuie? O sugem prin batista, sugem p... prin batista? Nu tata! Ea este organizatie care trebuie sa raspunda intereselor de business ale patronului. Punct. Mai ales ca patronul nu are niciun fel, repet, Sergiu, si cred ca vezi, azi nu am niciun fel de miza politica. Ma doare fix in c.. de politica. Ma intereseaza doar piata de publicitate, piata media, industria media din Romania, industria electronica. E singurul lucru care ma intereseaza.” http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7946399-stenograme-integrale-dosarul-vantu-pasaje-intregi-aparut-presa-citeste-intregime-discutiile-lui-sov-sergiu-toader-corina-dragotescu-stelian-tanase-cum-lasat-vantu-supape-majore-trust.htm

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a dat publicității, în sunet de tobe și trompete, o așa zisă listă a celor care au intrat în Arhiva SIPA.” http://evz.ro/o-noua-diversiune-de-tip-securistic-marca-tudorel-toader-falsifi.html