vineri, 13 noiembrie 2020

Războiul Lașilor. De ce se-nchid restaurantele? 12 noiembrie/14 noiembrie/18 decembrie

Războiul Lașilor a început cu campaniile anti-violență, care n-au redus violența de nici un fel dar i-au convins pe unii mai pașnici, să devină și mai toleranți și mai pașnici. Acum a fost redus totul la o filozofie simplă, cît încape într-o seringă. Soldații au fost înlocuiți cu doctorii și eroii au fost înlocuiți de supereroi. Războiul s-a terminat.

După capul lor. Începe campania de vaccinare anti-covid. Plătită, deși nu scrie niciunde pe ecranele televizoarelor. De fapt, nici vaccinul nu există încă, fiindcă n-a trecut niciunul din cele zece prin toate furcile caudine plasate strategic înainte de ieșirea pe piață. Cel mai probabil, unii îl vor testa pe undeva prin Bangladesh sau așa ceva și, dacă nu vor muri, să zicem, vreo șaptesprezece copii în următoarele douăzeci și patru de ore, îi dau drumul în lume.

Dar dacă țările folosite ca piste de încercare, pînă acum, nu mai vor? Păi, e simplu, vii în România! Aici și Președintele îi face reclamă. Asta, deși, umblă vorba că există scheme de tratament care vindecă boala dar nu sunt, nici pe departe, atît de profitabile precum vaccinarea în masă. (Nu sunt împotriva vaccinării!)

Mai țineți minte, că atunci cînd a început vînzoleala pandemistă în România și toți “actorii” se foiau încolo și-ncoace, ca niște muște bete, smulgîndu-și părul din cap că nu există tratament, doi doctori din afara scenariului s-au arătat mirați că nu se folosește plasma, soluția folosită dintotdeauna în astfel de situații?

Care a fost răspunsul eroilor din linia întîi? Că nu e cine știe ce, că nu merge întotdeauna etc. Acum se face o campanie (plătită?) de donare de plasmă. Mai sunt și alte exemple, cum știm.

În fine, după ce ne-au plimbat din cocoașă în cocoașă spre pandemia finală (de mîine, covidul ar trebui să dispară din ce în ce), organizatorii de evenimente covid vor să încheie în stil Hollywood-ian cu o cerere în căsătorie de la vaccin către toate popoarele și să le dea acel “împreună” invocat la începutul perioadei de-mperechere.

Evident, ultima sută de metri nu putea fi mai puțin șleampătă decît restul circuitului pandemist. Așa că, în afară de dulcețica de boli și alte coronavirusuri care se scurge cu amabilitate în psihicul amatorilor de știri de la ora 19:00, avem și pastille de gumă prinse-n păr la televiziunile care se cred de știri.

Uite, chiar mai adineauri, ne-a tras de moț și ne-a scos la careu un psiholog (cum altfel, doar ei au distrus lumea!), care e prieten c-un doctor, care are multă carte și nu-l suportă pe NU. NU suntem noi, poporul român. Un popor altfel decît toate popoarele – apropos, am auzit că 70% din populația globului respinge vaccinarea anti-gripală. De-o pildă, românul, își începe doctorul văicăreala către psiholog, se poate duce de trei ori pe săptămînă la restaurant dar, dacă-i ceri ca, în loc de asta, să dea aceiași bani ca să se trateze, nu vrea!

Ați văzut de ce se-nchid restaurantele? Și cred că nu e cioacă. Deci, dacă-l ții în casă pe român și-l nenorocești de cap cu televizorul să se ducă la doctor că e bolnav (ați văzut că și ăla cu termometrul de la supermarket are misiunea să facă același lucru!), atunci, banii pe care i-ar cheltui la cîrciumă, cinema etc. (unde nu mai are voie să meargă) i-ar da la doctor.

Sincer, cred că nu e cioacă!



“De exemplu, vaccinul Pfizer-BioNTech, atât de trâmbițat, i s-a lipt de către media o eficacitate de 90%. De fapt, in vitro, în laborator, nu a depășit 75%, iar in situ, în viața reală probabil că va avea o eficiență sub 50%, spune ministrul. Dar, este o afacere de foarte multe miliarde de euro, având în vedere prețul ridicat al vaccinului.”  https://evz.ro/cel-mai-rau-lucru-pe-care-il-puteti-face-este-sa-faceti-vaccinul-obligatoriu-horoscopul-lui-dom-profesor.html/6



“Domnia sa așteaptă, cu optimism, ziua în care democrația, așa cum o înțelegem noi, va fi pusă în pericol de simbioza totală dintre o Președinție, un Guvern și un Parlament de aceeași culoare politică.”  https://evz.ro/cum-intelege-raluca-turcan-democratia.html