marți, 12 aprilie 2016

Bestia politico-mediatică: Afacerea DEMOCRAŢIA



O vreme, cât a copilărit în adidași Torsion printre ruinele comunismului, i-a mers bine micii bestii. Unii îl luau de infantil și nu se puneau la mintea lui, alții îl vedeau că-i obrăznicătură dar îl credeau inofensiv. Se spunea că-i un plod fără de care nu se poate, un descendent privilegiat, fiind el născut dintr-o presă- supraintitulată a patra putere în sat- și un organ suprem pe nume Parlament.

Așa că, o vreme i-a mers. Părea, sau chiar era, cult și născocea slogane care făceau apel la nevoile neamului. Cât a ținut, pentru că, mai apoi, s-a updatat la școala de arte și meserii în management și marketing și s-a făcut mai șmecher decât s-a născut. Cornițele din copilărie i s-au transformat în sute de antene mediatice care împungeau electoratul la vot, membrele, ca la miriapode, se făceau greblă pe taxe, impozite, accize, amenzi și taxe de protecție iar puterea era afișată cu nerușinare la vedere.

Adică, în momentul când electoratul și-a dat seama că, ce părea un mic drăcușor, s-a transformat într-o bestie, progenitura hidoasă a trecut la atac pe față. Şi-a dat drepturi de autor, publicitate reciproc-avantajoasă, legi care-l făceau mai egal decât alții, pensii speciale și, ca să fie sigur că nu mai ocupă nimeni piața de desfacere politico-mediatică, legi care aproape interziceau outsider-ilor să-și vândă marfa. Apoi, a împărțit lumea în stânga-dreapta prin scandaluri repetitive și, după ce s-au asigurat că au devenit cu toții aristocrați de stat și stăpâni peste țară, au decretat că asta e democrația.

Mai e amănuntul ăsta cu unii care trebuie să meargă să voteze ca să garanteze că bestia se află în mod legitim la Putere iar aici s-au împotmolit în anul important 2016.
Important pentru că Anticorupția a dat la mirosit electoratului sconcsul politico-mediatic și nici un slogan n-a mai mers. Așa că, s-au întors, după un model de rahat folosit și de lumea numită civilizată, la provocări imbecile.

Mai întâi, pentru că Justiția a ajuns și la capitaliștii de carton care mănâncă numai de la stat, s-a început o campanie zice-se pentru protejarea investitorului român. Campanie susținută cum se cuvine, cu legionary la televizor. Apoi, în timp ce pe mapamond se duce bătălia dumnezeilor și popoarele devenite migratoare chiar amenință să destabilizeze sărăcia, nevoile și neamul, autoritățile țării noastre au găsit de cuviință să bată palma pentru o moschee nejustificată în capitală. O provocare urmată de marșuri creștine și legionare. Absolut aiurea și de neînțeles, două fete musulmane au fost atacate în București pe motiv că au fost atacuri teroriste la Bruxelles. Nici vorbă ca românii să facă așa ceva! Provocare, toată ziua!

Au urmat, în cascadă, două “țigancă împuțită”: una atribuită unei jucătoare de tenis franțuzoaice care ar fi numit-o așa pe o jucătoare româncă iar a doua e un remember Traian Băsescu și jurnalista hărțuitoare de la Antena3. În primul caz, franțuzoaica a negat și n-a fost găsită nici o înregistrare drept dovadă ci numai o explicație c-ar fi apărut informația pe un blog (nu se spune unde, ar putea fi chiar o făcătură de presă pentru rating iar presei îi place mult să le spună românilor că-i face occidentul țigani) iar a doua e un compliment pe care colegii de breaslă i-l fac jurnalistei în cauză, după modelul: click aici să vezi ce milionar și-a luat “țiganca împuțită” a lui Băsescu.

S-a tras și-o concluzie zilele trecute când, pe un cort asezat cu ocazia unei sărbători a acestei etnii, a apărut scris “moarte țiganilor” în timp ce paznicii locului au dispărut subit. E o provocare, pentru că românii țin în ei multe fără să scrie “moarte” pe ziduri.

În fine, cine mai lipsește…A, da! Evreii! Codruța Kovesi, a fost sunată în miez de noapte de niște detectivi aparținând unei firme înființată de un fost șef al Mossadului, acum mort. S-a relatat de așa manieră subiectul încât parcă însuși Mossadul ar fi spionat-o pe șefa Anticorupție din România iar Eduard Hellvig însuși i-ar fi prins în ușă la Marriot pe doi dintre agenții cei mai mintoși din lume.

În timpul ăsta, televiziunile și politicienii se măsoară în sondaje iar bestia de presă privește în ochii publicului și-i scuipă-n în față o încredere de treisute cincizeci la sută în clasa politică.

La revigorarea bestiei ajută cu sârg și fostul suspendat pe motiv c-a dat prea multă putere Justiției, Traian Băsescu, cel care a lăsat anticorupția din brațe și acum ne servește nouă textele pe care ni le serveau alții împotriva lui pe vremuri, chiar din terenul “tonomatelor”, aceiași politicieni de-o viață fac ce-au făcut dintotdeauna, adică cer bani negri sponsorilor ca să-i dea la negru presei iar onorabilii indeamnă să se meargă la vot ca să curgă democrația ca și până acum.

Desigur, atunci când PSD-ul nu e la putere, dintr-un motiv sau altul, minerii se îndreaptă spre București.


Pensii speciale pentru primari, viceprimari, sefi de Consilii Judetene si vicepresedintii acestora  http://www.ziare.com/pensii/stiri-pensii/legea-pensiilor-speciale-pentru-primari-modificata-in-comisii-de-cand-se-aplica-1415471


”Intact Media Group înseamnă putere. Puterea de a ajunge, în fiecare zi, la 10 milioane de români, prin toate mediile sale”. De asta mogulul, nemulțumit de un imperiu financiar și media, a vrut să fie și vice prim-ministru, și șef de Senat, și președinte de comisie de suspendare. A vrut să fie sponsorul nostru al tuturor.” http://www.romaniacurata.ro/zece-ani-de-megalomanie-zece-ani-de-puscarie/  



Fondatorul Pro TV, Adrian Sârbu, toca anual cu familia şi cu prietenele sale milioane de euro, bani scoşi fraudulos din firmele pe care le controla.” Citeste mai mult: adev.ro/o5hcvt

La unul dintre termenele din ”Gala Bute”, Elena Udrea spunea pe hol: ”Dacă se spune că noi, politicienii, ne-am făcut imagine pe bani furați, foarte bine, să plătim! Dar să dea  pelerinele, cizmele și zahărul înapoi și cei care le-au luat! Sînt bani ilegali, nu?”. Mi s-a părut fraza anului. Să dea sătenii cizmele de cauciuc înapoi! Am tot așteptat să o plasez într-un moment anume.”  http://www.tolo.ro/2016/04/11/orban-e-out-televiziunile-scapa-din-nou/?utm_campaign=Adevarul-Widget&utm_medium=Parteneri&utm_source=Adevarul

“De ce ar fi avut nevoie Orban de 50.000 ”la sacoșă” cîtă vreme există mecanisme legale de prin care afaceristul respectiv ar fi putut finanța campania?!

Pentru că nu după bani albi alerga Ludovic Orban. Hai să explicăm sistemul!

Candidatului la Primăria Capitalei îi trebuiau bani negri, singurii care înlesnesc bunăvoința televiziunilor. Ca politician, cu bani albi cumperi spoturi publicitare electorale, însă atitudine favorabilă, prezențe în emisiuni și știri pozitive, pe ele le achiziționezi cu punga. ”Cu numerar”, după cum scrie DNA în referat.” http://www.tolo.ro/2016/04/11/orban-e-out-televiziunile-scapa-din-nou/?utm_campaign=Adevarul-Widget&utm_medium=Parteneri&utm_source=Adevarul

Doi moguli media i-au angajat pe israelienii acuzati ca au spionat-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat pentru HotNews.ro surse apropiate anchetei.” http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20930269-surse-israelienii-acuzati-spionat-laura-codruta-kovesi-fost-angajati-doi-moguli-media-din-romania.htm