vineri, 29 aprilie 2016

Ce-a mai făcut “Dumnezeu” în ultima vreme?





Păi, pe la ceas de candidaturi electorale, i-a strâns pe “frații întru Christos” Gâdea, R. Bogdan și PNL-eu, împreună cu ăi de același crez din off shore- Statele Unite, namely, și-au pus de-o nominalizare la primăria capitalei-București- în persoana marelui recitatoriu de Tatăl nostru din anii “90, în Piața Universității - Marian Munteanu.

Plănuirea cea de taină nu i-a ieșit “Domnului” și voia sa nu s-a împlinit (le-a ieșit mai bine politicienilor care și-au pus sosiile din presă ca să candideze în locul lor cât le ține DNA-ul scaunul tras) așa că, în restul timpului, “Dumnezeu” s-a ocupat cu una-alta, miscelanee: s-a întâlnit cu Becalii la Biserică fiindcă Becali îi duce întotdeauna cuvântul în Breaking News la presa care așteaptă, goală de știri și de conținut, să soarbă epifaniile zilnice ale înțeleptului, a ajutat politicienii penali să moară și să-nvieze, numai să nu se predea Justiției, l-a eliberat din arrest pe deputatul care zicea că bagă cuțitu’-n procurori și, pă final, a lăsat să se-ntâmple hăcuirea unei femei de către “iubit”.

Bașca, “Dumnezeu” i-a dat har unui mitropolit, pre numele său Laurențiu Streza, de a se apăra, cu effect, de ghiavolul care i-a publicat poze cu mașina de lux, folosind afurisenia din dotarea Sfintei Biserici, absolut în legitimă apărare. Ghiavolul, un ziar din Sibiu, și-a cerut iertare de frică.

În fine, tot necuratul sau, în orice caz, o minte strălucită din show-bizz-ul tv, trebuie să-i fii sugerat cântărețului de la TAXI ideea de a vorbi despre “smerenie” și “spații mici” într-un videoclip cu vedete tv care sălășuiesc în vile mari cumpărate din tupeu și lipsă de conștiință cât cuprinde. Chiar și așa, videoclipul ar fi avut mare succes dacă n-ar fi conținut cuvântul “smerenie” și n-ar fi trimis oblu la “catedrala mântuirii neamului”, pentru că ar fi trecut drept glumă muzicală cu tâlc iar mesajul ar fi fost priceput imediat. Așa, pentru vorbitorii bisericii a fost foarte ușor să combată cum că Dumnezeu nu e nici claustrofob, nici agorafob.

Pentru că, vorb-aia, El e în fiecare dintre noi, deci, că veni vorba, tot El s-o afla și-n mașina “mică” da’ scumpă a ÎPS-ului Ardealului (căruia-i săru’-dreapta Rareș Bogdan, journalist ales care i-ar da și țara pe mână, de altfel) dar și în călugărul de la Suceava care i-a cumpărat amantei apartament.

Aveți grijă, nu vă lăsați duși în ispită!