luni, 6 octombrie 2014

ROMANIA ACCIDENT





“doctor honorius causa”-RTV/3oct.2014/18:42

Zilele trecute a avut loc un accident între un tren și o mașină. Doi morți. Astfel de accidente sunt cu sutele dar singurul lucru pe care-l face presa este să meargă la înmormântare și să bage microfonul sub nas îndoliaților. “Durere fără margini”, “copii rămași orfani”, nici o discuție despre cauze și soluții, nici un vinovat! Soarta, deh! Apoi, atâta timp cât “un asteroid se apropie de Terra”, nu are rost să ne ocupăm cu nimicuri! Bine că se moare pentru că, de la o vreme, în fiecare zi știrile încep cu un accident sau o înmormântare iar presa se face utilă !

N-a spus nimeni că ultimele concedieri de la compania de căi ferate au început cu angajații de la bariere iar în urma lor au rămas  treceri la nivel cu calea ferată, fără vizibilitate, semnalizate cu crucea Sf. Andrei. Nici când ajungi cu mașina pe calea ferată, nu vezi 50 de metri în stânga și-n dreapta la unele dintre ele. Este imposibil să nu se-ntâmple o tragedie cât de curând iar, când se va întâmpla, o să știm că e vina acelei prese care a adus la putere niște sociopați cărora li s-a urcat la cap procentul umflat din alegeri și care acționează după principiul: Ne-a votat lumea ca să facem ce vrem!

Şi-așa vine sfârșitul lumii, ce mai contează!

În ultimele săptămâni, gesturile iraționale sunt mai dese decât lansările de candidatură la prezidențiale și Dumnezeu e martor că sunt vre-o paișpe.


Startul l-a dat zburătorul Sobaru când a încercat să treacă prin porțile de la govern cu o Dacie break și o butelie. Individul e predispus psihic la “accidente”, slăbiciune de care niște scelerați din presă și alte elite asemenea au profitat data trecută când omul s-a aruncat în cap în parlament, după cum urmează: Antena3 l-a invitat și l-a făcut erou al muncii anti-Băsescu, APTR-ul i-a dat un premiu, Realitatea 1000 lei/lună iar PSD-ul un apartament. Timpul a trecut, lăudătorii l-au lăsat din mână iar Sobaru s-a trezit singur în mintea lui: Sobaru, cine mai e Sobaru? Sobaru a însemnat ceva pentru mulți oameni din țara asta! Şi s-a repezit să accidenteze governul dar numai după ce și-a pus o mască pe nasul frumos cusut la Plastică după cascadoria trecută. Fiindcă nu-i mai este de folos, Antena3 a hotărât că, de data asta, nu trebuie încurajat.

Mai bine priviți acești copii care-i mulțumesc, din inimă, caritabilului prof. Voiculescu,acum și pe ZUtv ! Fiindcă legea permite.

A gonit apoi cu farurile stinse spre “o lume mai bună”, în care a luat cu forța cinci nevinovați care aveau alte planuri, un îndrăgostit care a plăcut mult presei. Era gata să nu știm nimic despre victimele lui pentru că povestitorii din televizor au prezentat cazul de demență drept dragoste nebună și i-au citit la înmormântare necroloage după facebook. E la modă lectura cu intonație după rețele de socializare. S-a dovedit a fi un obsedat căruia îi mai picase pata pe o colegă de serviciu. Avea, deci, niște probleme ce nu trebuie încurajate dar presa și sponsorii ei “acoperiți”, care victimizează până și tații care-și omoară copiii ca să se răzbune pe nevestele ce-i părăsesc, poate să vândă orice știre cu etichetă falsă. Deci, cazul a fost tratat politic și s-a tras concluzia halucinanță, cum că, dacă existau separatoare pe DN1, victimele ar fi fost în viață, asta deși s-a stabilit că teroristul îndrăgostit a mers cu farurile stinse pe contrasens până și-a întâlnit destinul.
Ieri, un alt nervos pe care l-a lăsat gagica, a luat pe capotă un polițist și i-a rupt picioarele.

Atâta timp cât e o știre, foarte bine! În fond, mai importantă este încălzirea globală ce se poate produce în următorii 10 000 de ani, nu!

O nenorocire, periodică, déjà, este moartea copiilor în fosa septică din curtea școlii. Cam fiecare guvernare a avut câte una și, de fiecare dată, discuțiile au fost paralele cu cauza atât din partea presei cât și din partea politicienilor. Degeaba le-a scris o telespectatoare că de vină e constructorul care n-a respectat standardele de siguranță pentru că ei au dat-o tot pe campanie electorală. Nici un specialist n-a fost chemat să-și dea cu părerea, nici o măsură n-a fost cerută. Vestea bună e că vor putea să dea aceeași știre peste o vreme, ca să meargă consumul, dar între timp, ca să nu ne deconectăm, ar fi bine să ne temem de epidemia de ebola și să luăm la cunoștință că “cercetătorii” și sponsorii lor nedeclarați au concluzionat că doar maimuțele fac SIDA iar pedofilia e orientare sexuală. Așa stând lucrurile, poate că nici nu e cel mai mare ghinion să mori de tânăr în fosa septică.

Accidentele de muncă sunt, de departe, știrile interpretate cel mai aiuristic. Fie că sunt muncitori îngropați de malul de pământ în care săpau, fie că sunt constructori striviți de un perete de beton sau prăbușiți cu schelă cu tot (dacă v-ați fi interesat ați fi știut că schelele acelea-importate, de altfel-sunt proaste), extraterestrul cu microfonul crede că mortul ar fi fost în viață dac-ar fi purtat echipament de protecție.

Dar, să nu ne pierdem în mărunțișuri! Începe sezonul gripei! Gripă nouă!

""Sanatate multa! Ştiu doar ca iubesc", acestea au fost cuvintele rostite de Adrian Sobaru la intrarea în sediul IML. Expertiza psihiatrică a fost cerută de procurorul care instrumentează cazul său. Sobaru a fost adus cu mandat pentru că, iniţial, a refuzat testarea."