miercuri, 24 septembrie 2014

BREAKING NEWS! ŢARA E SUB STĂPÂNIREA NEBUNILOR!

De-acum, o să mă uit la Năstase ca la Brucan. Măcar el s-a mai “descoperit”.

Astrologii (în gura cărora mă uit eu, nu ăștia politico-religioși), sunt împotriva pedepsei cu moartea nu numai din principiu dar și deoarece s-a constatat că, imediat după execuția unui criminal, de pildă, au avut loc un val de crime.

Se consideră, deci, că e ca și când ai tăia capul unui balaur și te-ai trezi că-i cresc în loc șapte capete.
Asta pare că s-a întâmplat după executarea dictatorilor Ceaușescu: în locul lor au răsărit o mulțime de dictatori nebuni, dacă nu cumva e vorba de o epidemie de nebunie, având în vedere că, în 2012, Nebunii, ziceam noi, care loveau în statul de drept cu “exercițiul democratic” ne acuzau înapoi că suferim de “delir de interpretare” a legii.  


Uite, acum, Adrian Sobaru, electricianul de la TVR care s-a aruncat de la balconul parlamentului în semn de protest față de guvernarea Boc, tocmai a încercat să treacă, prin poarta guvernului Ponta, cu o Dacie break, după ce s-a stropit cu benzină. Am spus încă de la tentativa trecută de sinucidere că, dat fiind problemele personale, omul e posibil să fi fost cunoscut de către cei din jur ca labil psihic și manipulat în consecință, ca să facă un gest de sacrificiu de care să profite anti-Băsismul politico- mediatic de care sufereau inclusiv cei din TVR (Lucia Hossu-Longin, de pildă, fiind activistă ferventă la Antene, în stradă etc.) Sau poate că, la posturile astea de televiziune, unde realizatorii îi conving pe votanți că Geoană a fost învins cu “flacăra violet” și unde vrăjitoarele sunt consilieri permanenți, dacă participi-și Sobaru era foarte invitat-poți să te tâmpești.

Serios vorbind, chiar dacă Sobaru are motive bine ascunse în mintea lui, asta nu înseamnă că gestul lui public nu poate fi o mostră din ceea ce clocotește înfundat și încă n-a dat p-afară.
Poate omul a făcut o depresie de campanie acum când, onor prezidențiabilii, spuma țării, nu alta!, vre-o 17 la număr, se-nghesuie spre cârma țării deși cu toții nu reprezintă mai mult de 20% dintre votanți. 20% încercând să-i înghesuie pe ceilalți 80% e o nebunie!

Şi-ncă Sobaru nu se uită atât de mult la televizor(ca alții!), asta pentru că o mare parte din timp înțeleg că se află chiar în studiorile de televiziune. Fiindcă, dacă s-ar uita, l-ar vedea pe Michiduță de cinșpe ori/zi (eu zic că-i o piesă din televizor sau poate că ni-l dau ăștia de la cablu pe repeat!) și pe ceilalți tartori mici și mari ai bestiei politico-mediatice într-un delir pe care nici o casă de nebuni nu se poate să-l fi întâlnit vreodată.

Ponta care s-a înscăunat ca președinte de la puci încoace, parcă e nebun, Băsescu perorând că femeia româncă are drept datorie patriotică înmulțirea intensivă pentru creșterea natalității l-a depăsit pe Ceaușescu, Elena Udrea metamorfozându-se în femeia în blugi din țoapa cu cercei până la omoplați, Monica Macovei considerându-se încarnarea autohtonă a lui Nelson Mandela, Iohannis-o fantomă spre președinție, dezvăluirea Președintelui că există securiști printre candidați, o mărturisire a ziaristului Turcescu de collaborator al securității înnăbușită de alți “agenți” din presă și candidatura, anunțată pe ultimii zece metri, a lui Teodor Meleșcanu-director de serviciu de informații care nu știm din partea cui candidează pentru că, de partidul care i-a adunat semnături, s-a dezis. Peste toate, trăim o campanie de adulație la adresa securismului acoperit.

Cât să reziști, nu? Atât încearcă ăștia să te prostească încât poți să-nnebunești.

Sigur, s-ar putea să-i fi scăpat lui Sobaru subtilități precum: Andreea Paul-PDL cu viziunea ei economică: în țările dogmatice economiile merg mai bine deci Alianța Creștin Liberală e viitorul-să-nnebunești, nu alta- sau tupeul nebun al unui psdist care susținea că cei 70 000 de susținători cu chiloții rupți de la lansarea lui Ponta au venit la București pe banii lor.

Altfel, dacă nu e epidemie de nebunie atunci poate că filmele S.F. de după Revoluție în care extratereștrii invadau planeta ca s-o polueze și s-o facă numai bună de respirat pentru ei, erau chiar vizionare iar acum trăim într-un film.
Deci, votați Vadim! E un nebun previzibil, pământean ca noi. În fond, cine dracu’ mai e sănătos?!

Un om de afaceri puternic din agricultură mi-a mărturisit recent că i-a fost frică să plătească un funcționar care-i ceruse șpagă pentru a i se debloca niște fonduri, convins fiind că va cădea în capcana flagrantului. De fapt, s-a speriat atât de tare, încât a mers chiar el să-l denunțe pe funcționar, oferindu-se drept momeala procurorilor.
O zi mai târziu, mi-a povestit omul de afaceri, a primit un telefon în care i s-a comunicat că treaba a picat, deoarece și funcționarul îl reclamase anchetatorilor anticorupție. Iată, așadar, de ce e nevoie de pace și unire; cu atâta dezbinare nu se mai pot face averi uriașe ca pe vremuri.” http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/alegerile-care-pot-distruge-romania-350736


Poate părea paradoxal, dar tinereţea lui Victor Ponta (tinereţe din perspectivă politică) reprezintă, din punctul meu de vedere, cea mai mare povară a sa. Pentru că e aproape ireal ce îndoctrinat poate fi, în sensul cel mai rău al cuvântului, un om care şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii după revoluţie. Explicaţia e foarte simplă: domnul Ponta nu-şi aparţine. El a fost creat în laboratoarele nomenclaturii ce a pus mâna pe România după lovitura de stat din 1989”
Citeste mai mult: adev.ro/ncg3wh