joi, 7 mai 2015

De ce mă uit la televiziunile de știri?




Asta da, prevenție!
Pentru că am ciuperca piciorului…nu, pentru că m-au convins aparatele care sperie gândacii vecinilor…nț!...pentru că pun preț pe “știrea” cu “paracetamolul, risc de cancer”, nu- după ce am citit informația nereciclată, în original…, pentru că am încredere în presă…haida, de!, cât de prost să fii, nu!

Sau poate că-mi place s-ascult cum s-aude apa-n piuă pe diverse teme cum ar fi: TVA-ul care scade prețurile în supermarketuri, “vindecarea” cancerului cu citostatice, cum poate fi învins “cancerul țării”- PSD-ul sau cum mai pot fi învinși “socialiștii”, cum se va face “prevenție” și va fi bine cu cardul de sănătate, cum petrecea Ceaușescu în diverse ocazii, ce proști sunt românii ș.a.

În privința supermarketurilor, Ponta și Presa au irosit săptămâni întregi de pomană fără să se atingă de adevărata “măsură” ce se poate lua și care apără drepturile consumatorului: AFIŞAREA PREŢULUI DE ACHIZIŢIE  sau a adaosului comercial pentru fiecare produs! În afara acestei măsuri, totul e reclamă! Realitatea-tv, de altfel, chiar și-a făcut “emisiune-concurs” (în fapt, publicitate nedeclarată) cu tema “coșul de cumpărături de zece mii de lei” în supermarket.

O ocazie bună de a face altă reclamă ascunsă, la cancer, a fost oferită după demascarea unei tâmpite din Australia care a pretins că e plină de boli și că s-a vindecat cu diete inventate de ea. La B1, o doctoriță di pi la noi și probabil din Basarabia- după vorbă, după port, a profitat să aducă în discuție “neîncrederea în omul
de știință” care este reprezentat de ea și de toți doctorii care recomandă citostaticele ca “vindecătoare” și să lanseze Campania defăimătoare “întreabă-l pe Google” cu referire la cei care-și caută informația pe internet , unde scriu și citesc tot felul de “nepricepuți”, când vine vorba de propria sănătate.

- Femeie de știință, problema voastră nu o reprezintă site-urile cu leacuri băbești și experiențe personale ci chiar site-urile  aparținând organizațiilor medicale unde doctorii își dau numele și vă contrazic pe față! Problema noastră, în schimb, e că pe televiziunile românești nu se transmite punctul de vedere al celor care nu fac parte din clanul citostaticelor și al medicamentelor, în general!

Iar problema citostaticelor este că nu vindecă iar tratamentul este o tortură!

Sigur că nu poți să recomanzi, ca medic, postul și rugăciunea (care au vindecat câteva cazuri documentate, de altfel!) dar nici să spui că citostaticele sunt medicamentele “tradiționale” de “vindecare” a cancerului! Mai ales că mai sunt și alte metode de tratament, tot științifice, pe care, ca doctor, ești obligat să le aduci la cunoștința pacientului!

Sunt citostaticele “tradiționale” cum sunt minciunile de presă “mituri”!

Da’, mă rog, despre publicitate la cancer o să tot scriem. Şi nu numai. Să vedeți ce-o să scriem despre Tiroidă și cum n-o poți trata fiindcă toată hrana noastră e poluată chimic și genetic dar și despre tratarea formelor  ușoare de Asperger, ADHD și alte diagnostice moderne inventate special ca să fie “tratate” cu droguri puternice folosite în schizofrenie!

Deocamdată, pentru presa care se crede calificată să le știe pe toate- de la afrodisiace până la sfaturi de ajuns în rai- și care mănâncă rahat despre toți ceilalți care scriu numai din ce știu și nu la comandă preplătită, o să spun că, în perioada asta și de vre-o două luni încoace, spitalele de infecțioase s-au umplut de pacienți îmbolnăviți de Clostridium difficile, o bacterie care cică se face de la un antibiotic special, administrat în spital și care, în știrile din televizoarele noastre, probabil se ascunde sub cuvintele “o infecție”. Asta pentru că e anaerobă și nu se transmite prin viu grai, desigur!

Cât privește împărțirea electoratului  în stânga-dreapta, problemă cu care presa de știri se crede gravidizată, asta o să se-ntâmple atunci când despărțirea apelor va putea fi comandată la supermarket, la preț “înghețat”; “prevenția” îmbolnăvirilor se face, în realitate, prin înlăturarea cauzelor nu prin controale obligatorii și citostatice cu premeditare iar Ceaușescu încă face rating nu pentru că sunt prea mulți nostalgici ci pentru că, în 25 de ani, n-ați găsit nimic mai interesant decât Ceaușescu să talk-show-uiți.

P.S. Nimic din ce se-ntâmplă-n presă, în gunoiul politic, în medicină și-n lume nu mă afectează personal, adică în ego sau în alte părți ale leșului și/sau conștiinței. Pentru mine e un jeg și-o irosire să mă ocup cu asta. Mă afectează la nivel mai mult decât personal, asta-i problema!

Şi asta nu permit, cu nici un preț!

D-ale “cercetătorilor”: “Studiile au arătat că, deşi obezitatea creşte riscul de maladii cardiovasculare, pacienţii cu aceste boli şi care sunt supraponderali trăiesc mai mult decât pacienţii care au o greutate considerată normală, informează Reuters.” http://www.gandul.info/sanatate/paradoxul-obezitatii-descoperit-de-cercetatori-14215373


“Cercetătorii britanici au publicat recent un studiu într-o revistă de specialitate în care arată că lungimea degetelor unei persoane poate oferi informaţii despre inteligenţa acesteia, despre riscul pe care îl prezintă în faţa cancerului, şi chiar despre orientarea sa sexuală. Este vorba însă doar despre degetul arătător şi cel inelar, relatează View Zone.” http://www.gandul.info/magazin/studiu-ce-spune-lungimea-degetelor-despre-tine-12054651

Pauling, Ph.D., SINGURUL DUBLU LAUREAT al Premiului NOBEL : “Toată lumea trebuie să știe că” războiul cu privire la cancer “este în mare măsură o fraudă, precum și faptul că Institutul National de Cancer si American Cancer Society au abandonat îndatoririle lor față de persoanele pe care teoretic trebuie să le sprijine. ” https://ceicunoi.wordpress.com/tag/tratamente-anti-cancer/