marți, 12 mai 2015

Cine plătește "Transplant pentru viață – Campania oamenilor invizibili", Observator, Antena1?

Ce se ascunde in spatele unui slogan?



Cine știe?

În România, presa nu este obligată, prin lege, să-și informeze publicul “Cine plătește ŞTIREA?” sau Cine plătește Campania? sau Câți bani primește “vedeta”? pentru aceste faceri de bine.


Ba, cum se-ntâmplă pe Antene, presa nu e obligată nici măcar să spună concret despre ce este Campania și pentru ce se strâng semnături.


De pildă, pentru ce este semnătura din petiția de față?


“O semnătură care vindecă sistemul. Cu ajutorul ei, cei care au nevoie de transplant, câștigă timp. Câștigă viață. Semnează petiția Schimbării! Semnătura ta, înseamnă viață!” http://oameniinvizibili.observator.tv/#petitia


Înțelegeți? Deci, semnătura este ca un plasture, ține timpul pe loc, aranjează glonțul de la “ruleta rusească”… E “petiția schimbării”. Nu știm în ce constă schimbarea, concret. E ca-n politică.  

 “Semnătura ta, înseamnă viață!” déjà nu mai înseamnă nimic decât un slogan.

Dar, să vedem Petiția!


Îi zice “Petitia NU MAI VREM sa fim INvizibili!”. Sună a film S.F., nimic concret!


Aflăm apoi că sunt prea puțini cei care beneficiază de un transplant în condițiile în care specialiști și centre de transplantare ar fi.


In tot acest timp mii de familii stau cu ochii pe telefon, in asteptarea unui apel salvator.”, scrie în petiție.


Bine că nu se roagă… și se roagă…și se roagă……să se-ntâmple o minune, cum zicea Campania făcută de Pro-tv pe aceeași temă. Întotdeauna ne-am întrebat pentru ce se roagă un om care așteaptă un transplant!?


În fine, la sfârșitul epistolei suntem informați că, deși odată cu cardul de sănătate fiecare individ ar putea opta în timpul vieții să fie donator , decidenții nu i-au în seamă această opțiune.


De unde știm asta? Nici nu s-au împărțit în totalitate cardurile de sănătate!


Despre ce este vorba, de fapt?! Nu cumva se continuă ce nu s-a reușit la Pro-tv, anume recoltarea de organe fără acordul familiei?


Altfel, e de mirare cum de n-are succes donarea de organe având în vedere că, de la prima campanie încoace, toți accidentații letal stau în moarte cerebrală câte 3 zile, până când familia, de obicei, se lasă convinsă.


Ideea e că orice campanie, oricât de bine intenționată se dă, dacă ascunde interese financiare sau alte… chestii, nu e decât o șmecherie periculoasă!


Deci, pentru ce-i puneți pe oameni să semneze și de unde știm că semnăturile sunt reale?

Cum se umple de semnături o petitie online https://www.youtube.com/watch?v=YQ5VaprAle4

“Petitia
NU MAI VREM

sa fim INvizibili!

In Romania, putini oameni cu probleme grave de sanatate au sansa unui transplant.
Pe listele de asteptare se afla peste 3.000 de pacienti, iar numarul transplanturilor anul trecut a depasit cu putin 400.
Multi pacienti ajung sa moara pe lista pentru viata.

Romania are 12 centre destinate transplantului de organe. In patru dintre ele nu s-a realizat, anul trecut, niciun transplant.

In tot acest timp mii de familii stau cu ochii pe telefon, in asteptarea unui apel salvator.

Avem 40 de medici specializati in transplantul de organe, un centru pentru transplantul de plamani si totusi... niciun transplant realizat aici.
13,5 milioane de romani au primit odata cu cardul de sanatate si posibilitatea de a alege sa devina donatori, in cazul unui accident urmat de moartea cerebrala. Teoretic, ar putea sa decida acum ca organele lor sa salveze vieti, daca ei vor avea un accident. Sa decida ei pentru ei. Teoretic ar putea, dar de fapt NU decid. Optiunea lor nu este luata in seama. Avem un sistem de sanatate care nu functioneza. El in sine e un sistem bolnav pentru ca nu tine cont de decizia omenilor nici macar atunci cand vor sa-i ajute pe altii. Asa devenim invizibili.

Sistemul nu ia in calcul optiunea ta. Pentru sistem, tu esti invizibil.”