vineri, 28 august 2020

Războiul Lașilor. Noi simptome ale coronavirusului




Noile descoperiri în materie de covid sugerează că destul de mulți oameni ar putea fi imuni la boală, grație infectărilor mai vechi cu coronavirusuri care provoacă gripa comună.

Un adăpost pentru oamenii străzii din Boston are 147 infectați, dintre care 88% asimptomatici; o fermă de creșterea păsărilor – 481 infectați dar 95% asimptomatici; deținuți din patru state americane 3277 infectați, 96% asimptomatici.

Cercetătorul Monica Gandhi, professor doctor specialist, printre altele, în boli infecțioase și sănătate publică, a descoperit cu uimire că, deși sars-cov-2 a făcut multe victime în întreaga lume, pe foarte mulți i-a lăsat neatinși.

O fi genetic, o fi de la cantitatea de virus la care este expus fiecare individ sau coronavirusul a mai circulat, în trecut, nestingherit de OMS și de campaniile profitoare de pe urma bolilor și a poluării globale, așa încît, o parte a lumii e deja imunizată?
Mai ales că transmisibilitatea diferă mult de la o zonă la alta. De pildă, în Suedia, unde nu s-a mers pe lockdown și obligativitatea măștii, recent, rata de infectare a scăzut brusc și tendința de scădere se menține, iar în Mumbay, unde sărăcia este lucie, rata de infectare e mare dar cazurile serioase sunt foarte puține.


Alessandro Sette, Dr. Biol. Sci./ Shane Crotty, Ph.D., La Jolla Institute for Immunology - Un studiu publicat la mijlocul lui mai (la noi, nici nu s-a auzit de el) de către specialiștii de mai sus, în revista CELL, și preluat de alte reviste de profil sau de media (cum ar fi CNN).

De fapt, este o cercetare de laborator (“studiu” sună de doi bani), pentru detectarea răspunsului imun al organismului la coronavirus. Astfel, au fost comparate mostre de sînge ale pacienților convalescenți în urma infecției cu coronavirusul care a declanșat pandemia, cu mostre de sînge ale donatorilor voluntary din perioada 2015-2018. S-a descoperit că T-cells (tip de cellule albe care coordonează sistemul imunitar) din sîngele donatorilor din perioada 2015-2018, par să recunoască Sars-Cov-2, în proporție de 40-60%. (analiza pe T-cells e mult superioară testului pentru anticorpi de care se vorbește la noi și, în baza căruia, s-au făcut chiar internări forțate în România.)

Sigur, această imunitate se poate datora și expunerii, în trecut, la virusuri similare (SARS, MERS) dar, ideea e că, 40-60% din populație ar putea fi imună, ceea ce înseamnă că măsurile (de fapt, o samă de restricții) anti-coronavirus - cel puțin, la noi – sunt mult, mult, disproporționate.

Se prea poate, ca imunitatea să se datoreze vaccinării împotriva altor boli, practicată, pe scară largă, pînă acum. Foarte bine! Înseamnă că nu mai e nevoie să ne îmbogățim vocabularul cu “prediagnostic”, “aparență sănătoasă”, “dictatura medicală”, “virusul nu iartă pe nimeni” și, după aia, să se vină cu simptomatologie psihiatrică asociată coronavirusului și să li se aplice, internaților forțat, axiolitice.

Și, ca să nu uit: atmosfera din jurul nostru nu este inodoră și insipidă (nici chiar incoloră), deci, nu e nevoie să nu-ți pută usturoiul ca să-ți dai seama că ți-ai pierdut mirosul!
Ați dat bani pe așa ceva, nu?!

“Șefa Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, cea care considera normal tratamentul pacienților cu Covid-19 cu anxiolitice, de exemplu Anxiar, susține că a descoperit și alte simptome ale bolii.”  https://www.cristoiublog.ro/ai-diaree-si-dureri-de-cap-esti-izolat-la-covid/

“In conclusion, it is now established that SARS-CoV-2 pre-existing immune reactivity exists to some degree in the general population.” 

https://www.nature.com/articles/s41577-020-0389-z

“Virusul nu iartă pe nimeni, nici pe cei care nu cred in existenta lui”, a declarat Orban.”  https://www.amosnews.ro/orban-virusul-nu-iarta-nici-pe-cei-care-nu-cred-el-2020-07-08