miercuri, 15 februarie 2023

“Oracol” care “a prezis”

“No contest”, 13% - Capul de parlamentar îşi rezervă dreptul la tăcere  https://freefrompress.blogspot.com/2023/02/no-contest-13.html


Nu am acces la reţelele sociale aşa că trebuie să desţelenesc informaţia reală din părerile comunicatorilor din presa bătătorită. Astfel, am înţeles că cercetătorul olandez a spus, cu trei zile înainte de cutremurul din Turcia, că “mai devreme sau mai tîrziu”, un cutremur de peste şapte e imminent în zona respectivă. Unde s-a şi produs.

O.K., asta e altceva decît Cercetătorul olandez a “prezis” cutremurul din Turcia cu trei zile înainte!

Înţeleg că omul se bazează totuşi pe date ştiinţifice, statistică, probabilistică etc. şi, într-o oarecare măsură, pe poziţia planetelor. Interesant e şi că, presa, deşi îl compromite numindu-l “oracol” care “a prezis”, nu omite să facă reclamă previziunii acestuia despre cutremurul de peste şapte ce s-ar putea produce în România. După care îl fac praf şi pulbere.

Am aflat de ce nu vor guvernanţii să mărească pensiile? Răspunsul te va surprinde! https://antipresa.blogspot.com/2023/02/de-ce-nu-vor-guvernantii-sa-mareasca.html#more

Adevărul e că, dacă faci o previziune despre cutremur şi nu-ţi iese, eşti mîncat, fiindcă se vede că ai zbîrcit-o – e verificabilă - şi lumea are pretenţii, nu se uită chiar în gura oricui. Mergi la sigur dacă ai la dispoziţie un algoritm cu care şi Autorităţile Ȋnalt-Competente sunt de acord şi anticipezi valuri de covid, ca “cercetătorul Jurma”.

Dar, la altceva voiam să mă refer. Să facem o presupunere, prin absurd!


Mai întîi, ce ştim e că toată lumea se aşteaptă la un cutremur mai mare în România, pentru că, odată la treizeci şi ceva de ani îi vine timpul şi nu trece cu Doamne Fereşte!. Şi nici dacă se tot susţine una-într-una că nu poate fi previzionat şi că ce proşti sau ciudaţi sunt ăştia care susţin altceva. Nici măcar dacă se face apel permanent la calm sau, ca să sune şi mai enervant, la “important e ca populaţia să nu se panicheze”. E important, dar, cînd spui asta, întăreşti ideea că deştepţii patriei ştiu ceva dar nu vor să spună.

Să presupunem – prin absurd, desigur – că ar putea fi previzionate cutremurele într-o oarecare marjă rezonabilă de eroare. O săptămînă-două, să zicem. Ce faci atunci? Stai în stradă o săptămînă? Toţi cei care stau la bloc pleacă de-acasă două săptămîni?

Care e primul răspuns, cel mai adecvat, la aşa ceva?

Cumva, Intraţi pe site-ul situaţiilor de urgenţă şi informaţi-vă din surse autorizate!?

Sau, Noi, politicienii nu ne băgăm, lăsăm specialiştii să-şi facă treaba!?

P.S. Să observăm, şi că, părinţii cu copii mici sunt cei mai speriaţi. Dacă nu ne doare-n cot.




ziare.com - “Ultimul M7 a avut loc în 1990 și ne aflăm în fereastra pentru următorul.” - Deci, e o atragere de atenţie, nu un “prezis”.

https://ziare.com/cercetator/cercetator-olandez-previziune-cutremuri-turcia-mesaj-ingrijorator-romania-1789004?utm_source=Ziare.com&utm_medium=copy-paste