duminică, 5 aprilie 2020

El Lider Maximo: Învîrtitorul de sondaje



Nu vede nimeni cum Civilii preiau puterea? Sau ce-a mai rămas din ea?

Cu pandemia, ne luptăm cum ne luptăm, vorba e cum ne tragem în sondaje. Încă de la începutul crizei, PNL-ul își fotografia încrederea, o fotoshopa și o dădea publică, s-o admire tot electoratul și să se încredințeze că e reală și arată mult mai bine decît se simte.
Problema e că, nu doar politicienii se pregătesc să ia puterea, ci și aliații lor într-ale scamatoriei globale.


Vedem bine că, deocamdată, creștinii se vor spovedi, de sărbătorile pascale, pe undeva pe la emisiuni gen Acces direct, se vor împărtăși la Românii au talent și vor lua lumină din buza televizorului pentru că, așa cum spunea, și avea dreptate, episcopul de la Constanța, și la magazine pot merge drept-credincioșii păstrînd distanța între ei, numai de biserică nu se pot apropia nici măcar de Paște și de Crăciun. Începînd de anul ăsta, se vor închina la Big Brother.

Patronul global, care cumpără și vinde pe oricine, va înhăța democrația, o va aburi și o va răspîndi în cele patru vînturi, aerogen. Autoritatea este jumulită și tăvălită zilele astea de sociologi, oameni de știință (care vor să fie confundați cu știința însăși), analiști și, binențeles, vedete și jurnaliști (pe post de antidot) care întotdeauna știu mai bine.

În același timp, populației i se pregătește ceva. Sondajele, din ce în ce mai nerușinate, copleșesc libertățile individuale și de grup cu concluzii dictatoriale pe care le pun pe seama respondenților, din care rezultă că oamenii vor măsuri și mai restrictive pentru combaterea coronavirusului, ba chiar, urmărirea telefoanelor celor aflați în izolare. Liderii care nu se supun pandemiei sunt catalogați drept bolnavi, narcisiști și coborîți la nivel de șefuleți oarecare.

E drept că, în timp ce liderii se uită-n altă parte, la noi, presa a preluat comanda epidemiei: dă recomandări în afara celor oficiale, strînge bani pentru spitale, fac spectacol din “eroismul” cadrelor medicale și agresează verbal persoanele vîrstnice care merg la piață. Politicianul nici nu crîcnește, fiindcă se crede parte la masa credală a ce va să vină.
Gîndește că va primi plocon o populație suferindă de Sindromul Stokholm, dependentă de tiranul care o ține în lesă, pe care vrea să-l înțeleagă și să-l facă mai bun.
În schimb, managerul global aplică ce a învățat la școală și, dacă nu poate să-și concedieze supușii, îi hărțuiește pînă cînd se îmbolnăvesc sau se sinucid.

Da, văd că, ceea ce pare a fi un grup de inițiați în ale post-covidului, încearcă să ne pregătească pentru… “o lume mai bună”, în care fotbaliștii, de-o pildă, nu merită să fie așa bogați, în timp ce alții sunt așa săraci. Ce mă interesează pe mine cît de înavuțiți sunt fotbaliștii…?

O lume mai bună care se extrage dintr-o minciună și o mulțime de victime. Înseamnă că e revoluție!

“Temându-se să nu propage teribilul virus, Daniela a recurs la gestul extrem.”     https://evz.ro/asistenta-medicala-daniela-s-a-sinucis-testata-pozitiv-cu-virusul-din-china-breaking-news.html

Presa se străduiește de ani în șir să pună de o pandemie https://blog-searchro.blogspot.com/2019/03/virusul-frica-meteo-gripa.html

„Hărţuirea morală se derulează în general în mai multe etape:
  • alegerea victimei (în general nu este un grup ci o anumită persoană),
  • condiţionarea ei (victima trebuie să devină receptivă),
  • destabilizare ei (victima nu înţelege ce i se întâmplă: comportamentele persoanei care hărţuieşte nu sunt logice şi, oricum, explicaţiile sale sunt iraţionale)
  • culpabilizarea victimei (individul hărţuit începe să îşi imagineze că are o parte din vina pentru suferinţa sa),
  • destructurarea victimei (persoana care hărţuieşte şi-a atins obiectivul: victima a demisionat sau s-a îmbolnăvit grav).”  https://costelgilca.wordpress.com/2009/01/07/prima-actiune-privind-hartuirea-la-locul-de-munca/

“Testul a ieșit negativ abia astăzi, la scurt timp după ce a murit pe un pat din Spitalul Municipal Câmpina.”  https://www.observatorulph.ro/exclusiv/2564987-un-prahovean-de-25-ani-a-murit-dupa-ce-a-fost-plimbat-intre-patru-spitale-considerat-suspect-de-covid-testul-a-iesit-negativ-in-ziua-decesului 

https://www.libertatea.ro/entertainment/inca-un-dosar-medical-controversat-toni-tecuceanu-nu-a-murit-de-gripa-porcina-concluziile-medicilor-sunt-clare-exclusiv-1083123

https://freefrompress.blogspot.com/2020/04/bisnitari-de-democratie.html