marți, 3 martie 2020

Coronavirusul meu iubit




Şi despre cum uscăciunea vaginală implementează valori.

Al dracu’, virus fantomă, le-a scăpat printre degete influențărilor TV, că jurnaliști nu putem să le spunem: nici nu s-a ițit bine, c-a și dispărut! După care iar a apărut și, din nou, s-a făcut nevăzut. Pacientul 1 s-a vindecat în două zile sau, ca să fim exacți, testele s-au dovedit a fi negative.
Omul s-a făcut bine dar nimeni nu se bucură, după cum observa și Dr. Streinu-Cercel. Colac peste pupăză și ceilalți doi depistați pozitiv sunt bine. Ce poți să mai spui, cu tîlc, decît “pacienta din Timișoara luptă cu boala” și e stabilă! Mai poți să vorbești despre “simptome specifice coronavirusului” (sunt simptome specifice gripei, în general), neînduplecatul “virusul ucigaș”, numărul exagerat de mare de izolați și carantinați, din exces de zel (înțeleg că, în alte țări asimptomaticii nici nu sunt spitalizați), întrebarea “Suntem pregătiți pentru o epidemie/pandemie etc.?”, pe care am văzut-o și-n New York Times, acolo pusă Statelor Unite, desigur. Nu, mai bine, scoateți un singur ziar sau o singură televiziune, globale, ca să nu vă mai repetați?

Deci, ce se mai poate excreta între două alerte exagerate de breaking news, dacă nu o atitudine scîrbită față de unii români preocupați mai degrabă de achiziționarea de lucruri care se pot cumpăra cu bani, decît de achizițiile spirituale ce emană din elita autohtonă, veșnic nesatisfăcută de popor?

Cristian Tudor Popescu, acest Uri Geller al magnetismului TV care, în lipsă de altceva, trece ecranul în direct și-n reluare, este cel care și-a manifestat acest dezgust față de nimicnicia lumii.
Cît de mișto o fi să stai cu fundul în pantaloni de trening pe o valiză cu bani strînși din consumerismul promovat de TV și să ții predici despre “valori” și superficialitatea românilor? Atît de mișto pe cît e să fii plătit din publicitatea care “înmoaie scaunul” și tratează “uscăciunea vaginală” și să te faci că nu știi cum cresc prețurile la medicamente, odată cu stresul injectat în populație.

Dar, să nu uităm de alerte! Alertele, zice un post TV, “vin, de multe ori, pe neașteptate”, asa că, ce-ar fi s-o intervievăm, după ditamai pleonasmul, pe nutriționista ajunsă celebră în urma unei crize de nervi, prin telefon, în care apăra publicitatea la fast-food și sucuri f.f.f. dulci adresată copiilor și concluziona savant că, de fapt, “ciorbele îi îngrașă” pe micii cobai nevinovați ai post-revoluției. Acum, dă lecții despre “alimentația sănătoasă” și, recent, despre ce provizii trebuie să aibă tot românul în caz că-l lovește vre-o pacoste, pe bune. Nu c-ar vrea să bătătorească poteci spre supermarketuri! Nicidecum!

Atîta că, de data asta, s-au trezit și autoritățile, Slavă Domnului!, și avem informări, periodice, de interes public cu referire la stocul de alimente și igiena de combaterea coronavirusului. Igiena – care, de altfel, ar trebui predată la școală -  fiind considerată, de mare parte a lumii medicale, cea mai mare descoperire a medicinei.
Da’, lasă că, și indicația din spoturile Ministerului Sănătății care îndeamnă consumatorii TV să nu-și administreze, fără indicația medicului, nici antibiotice dar nici… antivirale, e o mare … descoperire.

Poate mai taie din reclama la pastila imortelă “Românii sunt…”, întotdeauna, cei mai murdari, inculți, panicarzi, temători, leneși, bolnavi, zgîrciți, umiliți etc.
Memorizarea e rea doar la școală, în televizor, e bună.

În concluzie, pînă acum, Covit 19 s-a extins mai mult pe bursele străine și, cine știe, s-ar putea să fii făcut și lucruri bune. Pe noi, guvernul Covit 20, urmașul guvernului Addidas Torsion, ar trebui să ne preocupe dar, se vede treaba că nu se așteaptă nimeni să fie avizat pozitiv.
Nu-i nimic! Uite, acu’, vine alergia la polen iar ambrozia stă să crape într-a zecea campanie de conștientizare a faptului că ești bolnav “fără semne evidente”!

“Deci, te mănîncă pielea ca la rîie?!”, Marin Marian, D-ale lu’ Mitică, TVR 2/Duminică/ora 17:00






“I have no wallet. I don't even know if I have any credit cards. I stopped touching money around 25 years ago. I can't even remember paying for or buying anything in the last 20 years. My wife does that. Money does not matter to me at all for it is at odds with my wider world-view.”  https://www.thisismoney.co.uk/money/meandmymoney/article-1614454/Uri-Geller-Me-money.html
Cîți bani ai în portofel? întreabă reporterul.
“N-am portofel. Nici nu știu dacă am măcar cărți de credit. Nu mai ating banii de acum 25 de ani. Nici nu-mi aduc aminte să fii plătit sau cumpărat ceva in ultimii 20 de ani. Nevastă-mea se ocupă cu asta. Banii nu contează pentru mine, deloc, pentru că interferează negativ cu perspectiva mea atotcuprinzătoare asupra lumii.”

“România e cea mai rurală ţară din Europa. Scorurile din urban şi cele din rural par din ţări diferite. Ruralul e acela unde toaletele sunt în curte, de s-a supărat Klaus Iohannis când i-am spus că raportul despre educaţie cu asta trebuia să înceapă (ca să se răzbune, a dat recent decoraţii […]”  https://adevarul.ro/educatie/scoala/alina-mungiu-pippidi-nu-iau-romanii-testul-pisa-1_5de6cd195163ec4271ab363e/index.html
“Preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu, a declarat că demersul ministrului Sănătăţii contravine Codului Muncii.” Citeste mai mult: adev.ro/q24xc3

“Ea subliniază că legea fundamentală precizează că "statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice" şi aminteşte că PNL a propus în Legea privind prevenţia în sănătate, depusă anul trecut, ca pacientul să-şi asume responsabilitatea refuzului de a participa la programele de prevenţie.” (…)"Eu am foarte mari rezerve pentru a fi o măsură obligatorie. Vă spun sincer, am foarte mari rezerve aici", a spus Dragnea https://www.dcnews.ro/raluca-turcan-abordarea-lui-dragnea-vecina-cu-crima_541352.html
“Multe orânduiri umane, chiar şi comuniştii, au încercat să promoveze asistenţa medicală gratuită, după modelul creştin. Au eşuat în faţa vanităţii şi lăcomiei.”  https://evz.ro/ceea-ce-face-parte-dintr-o-fiinta-vie-nu-este-viu-buna-intrebare-horoscopul-lui-dom-profesor.html
https://antipresa.blogspot.com/2020/03/kill-or-cure-do-or-die.html