miercuri, 26 februarie 2020

Boala de la ora 19:00



Președintele Iohannis a ieșit special într-o conferință de presă în care făcea apel la calm și îndemna populația să ia în considerare numai “informațiile pe care le oferă medicii”. Ştirile de la 19:00 nu l-au preluat.


Nimeni n-ajunge în prime-time fără să… voluntarieze puțin spre slava virusului global, nu?!
Exemplu: pînă la sărbăbolile de Paște, românii sunt domesticiți întru purtarea botniței.

Am știut că “letalul coronavirus” va deveni din ce în ce mai puțin înfricoșător, încă de luni, cînd am văzut pe Euronews poziția UE vizavi de această ultimă găselniță a terorismului medical. Mai exact, Uniunea Europeană anunța că ia în considerare ca, temporar, să reintroducă controlul la granița Schengen.
Oops! OMS și confrații lor întru vînzarea de boli și tratamente au sărit ca arși! N-ar fi bine, ziceau ei, să perturbăm comerțul pentru atîta lucru. Brusc, televirusul a început să capete nuanțe și toată “isteria” a fost aruncată în spatele oamenilor care, ziceau influențării TV, cine știe de unde își iau ei informația de-au ajuns să golească supermarketurile și farmaciile.
Astăzi, déjà televiziunile au început voluntariatul de combatere a fake-news.

Asta după ce, de două-trei săptămîni încoace, tot ele, televiziunile prezintă de dimineața pînă seara, oră de oră, imbecilităti gen “boală fără leac” (e o pneumonie, se tratează!), comparații cu alte virusuri cu rată de mortalitate de pînă la 35% (aici, mortalitatea e de 1-2% și numai la personae în vîrstă cu afecțiuni grave, în special cancer), “știri” despre nenumărații “suspecți de coronavirus” din România (n-a existat nici măcar unul pînă acum!), lait-motivul “românii se tem de coronavirus” și bineințeles autoritățile îi mint, inducîndu-se publicului ideea că “virusul ucigaș” colcăie pe tot cuprinsul țării și numai presa îl poate preveni.
16 minute, numai într-o singură seară - 19:00 – 19:16 - o televiziune a răspîndit frica de coronavirus, amestecînd, de-a valma, gripa de sezon, virusul nou, alte probleme respiratorii, încălzirea globală și poluarea din București, toate mortale, conform unor “studii” care, numai la noi, sunt prezentate ca știință exactă.

Apropo, CNA-ule, atunci cînd sunt prezentate sondaje politice, presa e obligată să precizeze, printre altele, cine a plătit “cercetarea”, în schimb, atunci cînd se amenință cu “studii” care anunță descoperiri epocale gen “femeile care-și vopsesc părul au șanse crescute cu 6% de a face cancer”, plătitorul e secret. Lasă că, 6% e egal cu zero relevanță în asemeanea studii! Astfel de “știri” se dau pentru că Presa chiar se vrea putere în stat, autoritate publică și, chiar mai mult, instanță divină cu drept de viață și de boală asupra publicul muritor.
De-asta, masca de protecție (botnița de sezon) a fost recomandată chiar și bicicliștilor, împotriva poluării din București (vîndute odată cu virusul chinezesc) ca să se vadă contribuția presei, pe modelul eticheta Maggy pusă în geam. După acest happening, jurnalismul s-a umplut de uimire la aflarea veștii incredibile despre epuizarea stocurilor de măști.

Oricum, dacă nu apărea coronavirusul, gripa de sezon ar fi făcut aceleași victime TV, dacă nu mai rău, avînd în vedere că, anul ăsta, a apărut și dezinsecția împotriva virusul gripal, aplicată în școli, și care, deocamdată, a băgat niște copii în spital (cine știe ce efecte vor fi, în timp) dar, atenție, premizele sunt să-i și omoare la un moment dat. Totul, ca să fie rating.

Faza următoare, dacă nu oprea UE epidemia de frică, consta în asmuțirea prostiților de televizor asupra neconformaților și o bătaie generală, foarte profitabilă pentru presă. Presa lu’ pește mort a mers pînă și prin sate ca să sperie oamenii pentru ca, apoi, să dea de știre de parcă n-ar fi plecat din sînu’ ei. Exemplu, parcul industrial în care niște chinezi au venit să facă o fabrică e hăt!, departe de comunitate și pînă nu s-au dus sociopații să dea alarma, nimeni nu s-a sinchist de virusul din China!

Există legi pentru ce fac ăștia! CNA-ul e, doar așa, pentru vulpițe și hîrjoneli interetnice!
Dar, țara România e condusă prin neaplicarea legii și anticorupția de carton. Cum spunea cineva, nu mai avem nici o șansă fiindcă tropăie prea multe grupuri de interese în țara asta. 
Uite, de pildă, la acest ministru al sănătății: întrebat fiind, în comisiile parlamentare, de ce nu comunică efficient ca să combată răspîndirea panicii în populație, ministrul Costache s-a arătat satisfăcut că avem o presă pro-activă… Poftim?

În orice caz, gata cu globalizarea! “„Ieri, vineri, doctorii din Wuhan au făcut și medicament pentru acest virus. Părerea mea e că e un joc de manipulare socială și nu numai… Virusul a fost scăpat în mod intenționat …”  https://evz.ro/exclusiv-evz-detalii-din-infernul-din-china-virusul-a-fost-scapat-intentionat-foto-virale.html

“Un ziar local din Franța a titrat „Alerta galbenă”, alături de care a publicat fotografia unei femei din China, purtând o mască.”  Cititi mai mult: https://www.national.ro/news/asiaticii-victime-ale-epidemiei-de-rasism-din-cauza-virusului-ucigas-678239.html/#ixzz6CyCJlmmP

National

“Cine nu ştie că Eurotransplantul e un consorţiu de miliarde de euro şi că cineva a pus ochiul pe fabrica de salvare de vieţi e fie naiv, fie agent de contagiune.”  https://romanialibera.ro/opinii/cine-a-pus-ochii-pe-cele-10-miliarde-de-euro-din-sanatate-816897

 “Discuțiile înregistrate de procurori arătau o presiune imensă din sistemul sanitar, inclusiv șefi de la București intervenind pentru ca prelevarea să aibă totuși loc, ceea ce s-a întâmplat, după ce s-a implicat și procurorul șef din Bihor.”
Citeşte întreaga ştire: Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!