marți, 24 martie 2020

Coincidențe. Coronavirus. Oamenii domestici.



De luni, a început România Normală și Austeră. Ultimul ordin military este doar o coincidență.

Spre deosebire de… toată lumea, din cîte-am văzut, cred în coincidențe. S-au făcut descoperiri epocale în același timp (de aici multele dispute despre cine era mai îndreptățit să ia premiul), au apărut curente artistice similare în mai multe părți ale lumii, deodată, au izbucnit revoluții în zone de pe glob aflate la mare depărtare în vremuri cînd nu putea televizorul să pună de-o pandemie globală etc.
Dar, astfel de coincidențe fac parte dintr-o lume în care nu se globalizase selecția artificială a oamenilor. “Trebuie să moară generații!”, asta tot auzeam după “89. Apoi, e bine că românii nu prea mai vor să aibă copii, fiindcă cei puțini care se nasc vor fi mai “educați”. Uite, că, acum se poate și șampon și balsam: s-a descoperit un virus care omoară generațiile în vîrstă iar domesticirea (educarea) se face în arrest la domiciliu. Suntem animalele de curte (de coteț, din baterii, de fapt) ale terorismului medical.

Asta, pentru că, de pandemia asta, nu pot să cred în coincidențe. Prea seamănă cu campaniile TV!


După gripa porcină care a produs un mort de serviciu, cu dosarul medical clasificat, campania de gripă aviară ne-a stropit cu știri senzaționale și dezinfectant, după cum a fost comanda, pentru ca apoi să ni se explice că mutația de la galinacee la om se face atunci cînd, după ce-am luat virusul pe mîini, băgăm degetul infect în nas și-l ținem acolo… 7 minute.
Acum, cu virusul nou, nu mai trebuie să ne forțăm deloc, Covid-19 se ia oricînd, oriunde și din orice poziție, chiar și cu mîinile la spate, mai puțin dacă stai în coteț și te uiți la televizor.

Deci, acum, dacă nu socializezi și nu ieși deloc din casă, poți să stai cu degetul în nas încontinuu, vreo trei luni de zile, cînd te uiți la vedeta/emisiunea ta preferată. Dacă supraviețuiești, atunci e mai periculos, fiindcă, sigur or să te omoare în chinuri (a se citi “util”, pentru o “cauză bună”) viitoarele campanii depresante și emisiunile de divertisment bipolar!

La vremea aceea, șiroaie de cîntăreți autohtoni vor cotcodăci la temă pe toate undele, psihologii vor mai inventa o boală TDC (teama de covid), Antena va turna un alt serial (și mai jalnic), Covidiciu, Pro-TV te va încînta cu Mă vaccinez gripal pentru tine, o farmacie își va face reclamă cu sloganul Virusul ucigaș, poți să-l ai fără semne evidente!, supraviețuitorii de covid își vor spune povestea, în lacrimi, la televizor, vedeta TVR va compune melodia Împodobește, mamă, Covidul!, teleshopingul va face o reducere nemaiîntîlnită la Coronavirusul, tocmai a devenit boala ta preferată, nutriționiștii vor inventa dieta anti-virus, pe radio se va transmite un remake Curierul bolilor, rubrica Meteo ne va informa de unde bate coronavirusul și cu cîti km/h, sociologii vor cerceta De ce se tem românii? (eh, de ce?), un asteroid va amenința să lovească Terra (asta ne mai lipsea!), o astroloagă va spune în continuare lucruri tîmpite, la fel ca și arhiepiscopul care …mai că n-a făcut o confesiune, se va înființa un ONG care va apăra drepturile pacienților cu Covid, analiștii vor trage aceeași concluzie, veche de secole, că românii sunt proști, un tembel va scrie o carte despre fericirea de a contacta coronavirusul și-o va prezenta Chioțea la TVR etc.

Dar, tu, Statule, ce faci, cît poporul e obligat să stea în casă?

P.S. Şi, dacă “virusul ucigaș” e o diversiune, acoperă ceva, un medicament ucigaș, o greșeală medicală, un act terrorist (virusul să fi fost plantat…). Seamănă puțin cu o luare de ostatici!
P.S. V-am spus că “împreună” n-are rost! Împreună dar distanțați social, pare un oximoron dar, să știți că, la noi, are sens!
  
“Pregătirile pentru Neversea 2020 şi Untold 2020 merg înainte, anunţă organizatorii festivalului…”
Citeste mai mult:
/adevarul.ro/entertainment/muzica/organizatorii-untold-neversea-anuntat-decizia-luata-contextul-epidemiei-coronavirus-1_5e677d565163ec4271d8573f/index.html

“„Azi dimineaţă, la ora 3.30 un medic din Cluj-Napoca, într-un moment de depresie a făcut un gest nesăbuit. Starea doamnei doctor este stabilă şi medicii luptă pentru viaţa ei. Medicul se află în autoizolare la domiciliu, după ce s-a întors din Franţa […]”  https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/medic-clujean-aflat-autoizolare-venit-franta-s-ar-aruncat-gol-etaj-1_5e75fc155163ec42711493a0/index.html

“În ciuda durerii de nedescris, Ioan şi Paul, tatăl şi fratele lui Toni Tecuceanu, s-au zbătut ani la rând să dovedească în instanţă ceea ce ştiau clar şi anume că nu virusul AH1N1a fost cauza decesului artistulului, ci un bacil extrem de periculos cu care s-a infectat în timp ce era internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş.”
Citeşte întreaga ştire: Încă un dosar medical controversat | Toni Tecuceanu NU a murit de gripă porcină! Concluziile medicilor sunt clare | EXCLUSIV

“Se încearcă înlocuirea unor directori cu alții și se dau lupte grele, deoarece este perioada ideală pentru a face jocurile frumos, ca la carte, adică fără concurs, cum le palce “băieților” (sau cum spun ei, drumarii, “la băieți”).”  https://romanialibera.ro/opinii/pandemiile-politice-din-spatele-crizei-covid-19-822145

“„Chiar atunci când infecţiile cu noul coronavirus vor fi reduse la zero, unele guverne care vor să colecteze date ar putea argumenta că este necesar să menţină sistemele de monitorizare biometrică deoarece se tem de al doilea val de coronavirus sau pentru că există o nouă tulpină de …” Citeste mai mult: /adevarul.ro/international/in-lume/yuval-noah-harari-pandemia-coronavirus-permis-experimente-sociale-scara-globala-1_5e7551f65163ec427111ea59/index.html


“Societatea viitorului va fi după chipul și asemănarea hâdă a Coronavirusului.”  https://evz.ro/un-virus-mortal-ameninta-lumea-nu-covid-19-ci-totalitarismul.html