marți, 15 iulie 2014

COTROCENI LIVE. Romania News



Produse sută la sută media, sută la sută post-decembriste


Ieri, primul ministru născut și crescut de presă, s-a dus să se consulte cu Traian Băsescu pe scăderea CAS-ului. Inițial anunțase că nu calcă picior de govern la Cotroceni dar ulterior s-a răzgândit pentru că servea scopului.

După o jumătate de oră de stat într-un pătrățel pe ecran, la concurență cu Ziua Franței, Cel ce ocupă ecranele patriei 80% din zi și se dă în pasiența sondajelor săptămânal a lăsat în istorie vizita la președinție și s-a îndreptat spre ambasada aflată la ceas de sărbătoare.


Intre timp, fără să știe, Ponta își potrivise ceasul cu Băsescu. Adică, la momentul când primul își aranjase cu RTv-ul să fie înregistrat, tot fără să știe, chipurile, cum îi povestea el lui Tăriceanu ce mișto a făcut de Băsescu la Cotroceni, cel de-al doilea avea pregătită înregistrarea originală a discuțiilor savante pe tema CAS-ului și se pregătea s-o facă publică. Tot fără să știe că Ponta o ticluise în variantă proprie.

Cel mai al dracu’ timing!

Presa a reacționat dupa cum urmează: RTV-ul a dat înregistrarea cu microfonul “uitat” deschis, în ideea că președintele a mai amenințat că dă convorbirile de la Cotroceni dar n-a făcut-o, B1 a luat în considerare doar ce a declarat Ponta official în fața jurnaliștilor, tot minciuni dar e mult mai tare aia cu “microfonul uitat deschis”, Antena3 a disperat pe umărul fanilor cu “De ce nu vrea Băsescu reducerea fiscalității?” iar Realitatea a făcut praf subiectul cu invitați grămadă, unii mai “veseli” decât alții și dopați cu limbariță inutilă. Ion Cristoiu n-a reușit să-i schimbe-n mine serioase-doar, pentru Dumnezeu, niste idioți conduc o țară!- iar când a intrat și Săru’ Dreapta de la Cluj, am mai ținut pe ei până la Săru’mâna Lavinia, Săru’ mâna Denise și apoi am schimbat.

Nu, n-am râs! Doar un pic la CTP deși n-ar fi trebuit, doar a fost un susținător înflăcărat al acestui dezastru!

Am râs astăzi când cineva mi-a povestit unul din reportajele false marca PROtv, despre cum o orășeancă-n haine de firmă se minuna de cum se rostogolește bucata de brânză puturoasă de oaie în ceaunul cu mămăligă mai ceva de cum trebuie să se fii minunat oierul de parfumul ei de sute de dolari uncia. Reportajul era despre turismul viitorului pentru că ciobanul a întrebat-o dacă mai vine.

Am râs cu lacrimi, păcat că nu se poate descrie în cuvinte (povestitoarea folosește mult gestica și onomatopeele)!