miercuri, 11 decembrie 2013

THE FRACKING ROMANIA


10,3 mld. vechi a costat inchirierea "bradului" asta in tara taxelor


MMXIII-In aceste vremuri, când România se explorează pe sine prin fracturare și dezbinare, iar navigatorul Ponta descoperă Capul Bunei Speranțe și dacă tot e p-acolo participă și la funeraliile lui Nelson Mandela, The Mighty Parliament of the Fracking Country definitivează coliva de împliniri mărețe care au durat un sfert de secol, cu o lege tribală care îi cocoață pe aleși deasupra legii.

Cam pe când va sosi prim-exploratorul la țărmul țării, udat de Mazăre, și după ce va fi trecut pe la mumia din Etiopia să se-nchine, pentru că moaștele din țară le-a pupat pe toate, 


rămășițele pământești ale Codului Penal vor fi fost déjà stropite cu aghiasma sfințită și binecuvântată de spuzeala de parlamentari din Casa Poporului iar lui nu-i va mai rămâne decât să ridice din umeri. Apoi va merge la propriul conac și se va uita la pozele de la pomană pe care și le-a făcut pe ascuns cu Obama și alți conducători d-ăștia mari pe care i-a obligat să vorbească cu el, își va pune fotografiile în albumul de pe Facebook și se va bucura ca un copil. Prințul Fericit și viu al țării!

In timpul ăsta, adevăratul navigator, retras din activitate pentru că nu mai are bani decât de o excursie cu autocarul până la Bruxelles, ne servește nouă textele noastre, în principal p-aia cu: lovitura de stat începută anul trecut continuă! I-auzi! Carevasăzică, arta compromisului, care a dat satisfacție hoardelor politico-mediatice lovitoare în statul de drept prin eliminarea lui Daniel Morar din “anticorupție”, n-a fost decât un kitsch ordinar!

Compromisul, vezi Doamne!, ar fi fost făcut ca să n-arunce țara în haos. Păi da, pentru că, din haos s-ar ridica singură de capul ei, din compromis se ridică de mâna păpușarilor!

Deocamdată, după “victoriile” successive care au început odată cu reality-show-l cu morți al revoluției și au continuat cu “liniștea” iliesciană, mineriade, compromiși “istorici” aflați pe listele de informatori ai securității și interese monarhiste, pomeni electorale, lovitură de stat și compromisul pe Justiție, se poate spune că am făcut totul ca să ne încadrăm în cărțile de istorie comuniste unde tot timpul îi învingeam pe turci și după fiecare victorie le plăteam tribut!
In aur, și atunci și acum, și în fracturare hidraulică mai nou, dar nu numai! Doar aseară a făcut o pauză Președintele în reclama la gazelle de șist! Nici un cuvințel despre încălcarea dreptului la proprietate pe tot cuprinsul țării!

Când mă gândesc la liderii europeni și americani îi văd stând într-un balcon cu mâinile încrucișate a satisfacție privind de sus la democrația plină de ștersături și atât de originală și frivolă, încât orice i-ai băga pe gât, ar înghiți fără grimase, mai puțin fonduri europene!

Desigur, la aceste victorii a contribuit și presa care se crede de dreapta doar pentru că n-a fost nevoită să-și caute servici’ în altă branșă ca să vadă câți bani face, presă care a propăvăduit democrația și statul de drept doar ca pe o obligație față de marile puteri și nu ca pe o chestiune de bun simț. Evident, e o șmecherie care să impună capitularea în fața Occidentului în toate privințele. Puericultura post-comunistă s-a plimbat prin lumea bună și ar vrea ca România să se transforme în Austria sau Elveția trecând prin prozelitismul homosexual și fracturarea hidraulică.

O idée la fel de inteligentă ca a lui Agaton care voia să transforme litoralul românesc în Riviera Franceză prin plantarea de palmieri. Arta peisagistică de compromis a fost preluată și de Mazăre care a transformat totul într-o junglă, apoi Timișoara, déjà exotică după ce a fost retrocedată cu spitale cu tot clanurilor țigănești, tinde spre vegetația din Beverly Hills iar, la Iași, teii lui Eminescu, ce prea miroseau a naționalism, au fost înlocuiți cu salcâmi japonezi!


Dup-atâta libertate de exprimare România nu mai e nici “temperată” nici “tropicală” doar fracturată: aproape jumătate regretă comunismul iar cealaltă jumătate regretă tot!

Acum, profitând de branduirea lui Ponta într-un Ceaușescu modern, doar că de o mie de ori mai “iubit” pentru că apare de o mie de ori mai mult și are de o mie de ori mai multe afișe, Președintele Băsescu și cinstitul Occident speră într-o radicalizare care să forțeze nemulțumiții spre populari-creștini și astfel s-avem două partide mari și late care să se succeadă la putere și să pună când impozite de stânga, când impozite de dreapta.

Nici nu comentez ieșirea de final a Președintelui când a murmurat trist “E rău fără statul de drept…”, identică cu cea de la ieșirea din maternitate care chema la omorârea în masă a câinilor: “Așa copil frumos, când te gândești ce se poate întâmpla…”

E rău fără statul de drept, e rău și cu manipularea în masă politico-mediatică, e rău și cu epidemia de cancer și cu miliardele de euro vărsate în fabricile de medicamente străine, e rău cu încălcarea dreptului la proprietate-fie că vorbim de ce face acum Chevron în România, fie că vorbim de ce a făcut Angela Merkel cu banii ciprioților sau ce o să facă și cu banii românilor când vor secătui lăcustele USL-iste economia- și mai e ceva…

Uite, ce e! Singura libertate pe care și-au păstrat-o românii pe vremea lui Ceaușescu, în ciuda a ce rahat mănâncă unii, a fost libertatea de conștiință. Comuniștii renunțaseră de mult să mai ducă muncă de lămurire, singura interdicție era să nu ți-o exprimi în fața lor. E drept însă că atunci învățământul era greu și obligatoriu iar să fii prost era de rușine, o greșeală a comuniștilor care, în democrație, a fost reparată.

In consecință, după un sfert de secol de îndobitocire și hărțuire psihică prin presă și după alungarea a 4-5 milioane de români din țară (exodul continuă), s-ar putea să se poată obține la un moment dat acel public spălat pe creier, pardon, primenit la mentalitate, care să accepte “valori” care intră în contradicție cu propria conștiință și care să voteze fără discernământ, pardon, “disciplinat” cu o dreaptă creștină, monarhistă care se aține să nu-și facă plebea raiul pe pământ.

Atunci, însă, România nu va mai exista!