luni, 18 noiembrie 2013

DEMOCRATIA VENTUZA





Războiul dintre protestatari și clanul politico-mediatic, pe gazele de șist, a ajuns inevitabil la Miorița (ciuca bătăilor de 24 de ani), oaie pe care unii ar vrea doar s-o pască iar ceilalți ar vrea să i-o tragă.

In acest sens, B1 a dat aseară încă o mostră de cât de folositoare e comunicarea la casa omului și, pentru că Pungeștii au vizionat filmul despre fracturarea hidraulică la căminul cultural, l-au dat și ei ca să-l explice Mioriței telespectatoare, în ideea că aceasta își va schimba direcția și-l va urma pe păstorul american care o va scoate la asphalt.

Mai exact, în loc de alte comentarii (cum ar fi: e sau nu e adevărat că pânza freatică, aerul, oamenii, mediul, în general, se îmbolnăvesc și mor din cauza fracturării hidraulice?), Andrei Bădin a tras direct concluzia: filmul e făcut de ruși! E făcut pentru francezi dar se află pe site-ul Gazprom deci e făcut de ruși împotriva americanilor și tot ca să nu fim noi independenți energetic și buric geo-strategic. Ii ținea isonul un “consultant” (economic, politic, financiar etc.), Ionel Blănculescu, cel care apare “strategic” la televizor oridecâteori li se tulbură apele investitorilor, fără să precizeze că-i sunt clienți. De exemplu, în perioada când Miorița s-a revoltat împotriva prețului la benzină și s-a apucat s-o cumpere cu banii din pușculiță. 
Consultanții sunt, în fapt, niște lobby-iști care țin stetoscopul pe inima întreprinzătorului și vorba în urechile politicului, pentru o mai bună înțelegere reciproca, meseriași pe care îi găsim și în fruntea listei cu cei mai bine plătiți.

Deci, aseară a fost doar un alt episod despre dihonia asta ieftină întreținută de către americani împotriva rușilor care nu este altceva decât aceeași filosofie cu “răul suprem” față de care orice altă nenorocire trebuie acceptată ca fiind răul mai mic.

Tot B1 s-a pretat, acu’ ceva vreme, la a susține un filmulet manipulator, dar prost de tot, în care, de la mișcările hippy până la masacrele comise de copiii care o iau razna în SUA, toate sunt conspirate de ruși ca să distrugă capitalismul. Până și Jane Fonda și Robert Redford sunt agenți comuniști în filmul ăsta!

Toată prăduiala de după Revoluție, toată manipularea agresiv-dementă din presă având ca scop schimbarea mentalitătii cu orice preț, în principal prin alungarea a 4 mil. de români din țară, dezrădăcinare, îmbolnăvire fizică și psihică, dublate de distrugerea învățământului, toate trebuiau să facă acceptabilă ideea că România nu poate fi decât o democrație ventuză. Adică e musai să se lipească de americani ca să n-o alipească rușii! 

E musai să accepte inacceptabilul ca să intre în Europa! Miorița e obligată să consume OMG-uri, să se programeze la psiholog și să se dăruiască total!

Un lucru n-au învățat exploatatorii lumii noi de la dictatura comunistă: oaia urmează turma și rumegă tot ce-i dai, dar... cu atâta indiferență!