joi, 17 octombrie 2013

PIERDUT PRINTRE STRAINI



PIERDUT PRINTRE STRAINI
Serialul care ne arată cum a ajuns amărâtul ăsta din Telega să fie condamnat la moarte în Malaezia pentru traffic de droguri. Sâmbătă 19 octombrie la 21:00- National Geographic Channel PIERDUT PRINTRE STRAINI

Emisiunea de pe NATIONAL GEOGRAFIC promovată în România cu fraza “Hai, să-ți arăt ce nu se vede în ghidul touristic!” este despre cum ajung oameni obișnuiți, aflați la ananghie, deci ușor de convins cu mirajul banilor, să fie atrași în cursă pentru ca apoi să treacă prin chinurile iadului în pușcării înfiorătoare sau chiar să fie condamnați la moarte, cum e cazul românului ajuns în această situație în Malaezia via civilizata Germanie.

Cam tot așa sunt convinși amărâții din toată lumea să accepte “investitorul” care îi face o ofertă de nerefuzat și care lasă în urma lui un dezastru ecologic de nelocuit. Povestea este aceeași de fiecare dată: zona este lăsată în sărăcie, populația este “educată” de către o presă plătită nesimțit de mult, politicienii și reprezentanții instituțiilor statului care trebuie să dea avize sunt la rândul lor “contactați” după care începe “explorarea”. Apoi iar “comunicare”, “sondare sociologică”, amenințare cu procese, cu Rusia etc. și, în sfârșit “exploatarea”. In final oamenii se îmbolnăvesc și din nou “comunicare”, de data asta: anti-fumat, campanii despre cancer și vânzare de medicamente, strângere de fonduri și solidaritate, moarte, înmormântare cu rating, instalarea printre îngeri și consolarea că, după chinuri groaznice pe Pământ, cel drag ne privește de-acolo de sus.


Exploatarea sau distrugerea mediului înconjurător nu se întâmplă doar când vine vorba de exploatarea resurselor subsolului.

Protestul de la Pungești, Vaslui, ne-a adus aminte de un documentar după TV5 realizat în India. Acolo, într-un sat cât se poate de tradițional unde oamenii trăiesc din roadele pământului, s-a instalat o fabrică celebră de răcoritoare (aia care și-a permis să se așeze, în reclame, la masa copiilor din România), mare consumatoare de apă. La scurt timp copiii au început să se îmbolnăvească și plantele să se usuce iar locuitorii să facă reclamații. Interesant este că toate probele care se luau din fabrică nu dădeau nici o hibă la analize dar oamenii continuau să se îmbolnăvească. Cam ca OMG-urile! La ei s-a terminat cu bine pentru că, în sătucul “necivilizat” din India există credința că femeile trebuie să apere pământul și, pentru că nu s-au lăsat, politicienii au fost nevoiți să se implice și sucul artificial să plece. Si acolo au fost nemulțumiți, angajații pe 200$ (aceeași leafă ca în România) ai companiei dar, așa cum observa cineva, ei au reușit să scape de poluator pentru că, în credința lor, banii nu sunt deasupra tuturor lucrurilor.

In lumea noastră terorizată de presă însă, unde s-a implementat vrăjeala despre “comunicare” ca panaceu al rezolvării tuturor problemelor, spălarea pe creier, pardon, schimbarea mentalității, își propune să convingă omul să accepte dezastrul ca pe o datorie patriotică. De exemplu, s-a spus zilele astea că exploatarea gazelor de șist e importantă pentru interesele geo-strategice ale țării, că Ponta s-ar putea să se întrevadă la Washington cu nu-știu-cine, că și presedintele Băsescu ar vrea să se vadă cu Obama, că decât să cumpărăm gaze de la ruși mai bine cumpărăm de la americanii de la Chevron etc.

Ce nu ni se spune pe față este ce se ascunde în “ghidul touristic” pentru implementarea democrației controlate de dictatura globalizată. Pentru că, așa cum îi place președintelui Băsescu să spună, “românii” trebuie să știe adevărul, nu ce spune presa.

De pildă, ce s-a plătit cu Bechtelu’, ce se plătește cu Roșia Montană, cu gazele de șist-pentru că au început să ciuruiască un sfert de țară după ele, fără acordul proprietarilor-cu ce se plătește lovitura de stat de anul trecut- OMG-uri, deșeuri periculoase, cu ce? Exportul de medici și alungarea tuturor tinerilor eminenți prin distrugerea învățământului fac parte din ghidul touristic spre lumea civilizată?

Cancerul, cu incidență redusă înainte de “89 când alimentele erau puține și de proastă calitate, este obligatoriu pentru integrarea României în UE și NATO?

Oricum o fi, românul are dreptul să știe la ce aberații este supus și dacă soarta lui e de pierdut printre străini, la propriu sau la figurat, dacă va trăi ca-ntr-o pușcărie și/sau este condamnat la moarte!