vineri, 13 decembrie 2013

Lovitură de stat 2013



 Acuma, că hohotul de râs al universului la adresa “democrației” românești s-a mai potolit și cerul s-a scuturat de nori ca să ne lase să ne-ncălzim la soare, ne-am luminat întrutotul în privința “ezercițiului”, democratic, firește, încercat de adunătura parlamentară la adresa statului de drept.

Şi ne-a lămurit tocmai Ponta Însuși prin declarația amenințătoare făcută spre americani pe care i-a avertizat că exploatarea gazelor de șist poate să se-ntâmple sau poate să nu se-ntâmple, ocazie cu care și-a adus aminte și de proprietatea privată călcată în picioare de Tender și Chevron.

“Singura reacţie care cred că a fost total greşită, că nu se referea la realitate, a fost a ambasadei Statelor Unite, care vorbea despre investiţiile americane. Din câte ştiu eu, Chevron investeşte în România sau poate să plece dacă nu se aplică legea şi dacă nu reuşim să arătăm că putem proteja proprietatea privată. Nu mi-a zis nimeni vreodată de la Chevron cum e cu parlamentarii. De fiecare dată mi-au spus dacă o proprietate privată poate fi apărată. Aici cred că a fost o greşeală (legat de ambasadă - n.r.) şi o să transmit acest lucru", a spus Ponta.” http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/prima-reactie-a-lui-ponta-dupa-martea-neagra-singura-greseala-a-fost-cea-a-ambasadei-sua-antonescu-s-a-lasat-singur-off-side-320363.html

Asta în timp ce ambasada SUA n-a zis decât că ce s-a întâmplat în parlament “este un semnal descurajator pentru investitori , care va afecta negativ economia României". Atâta tot!

Iar Ponta i-a răspuns c-o ploaie de vorbe în care se ascunde un mesaj “codat” pentru Chevron. Chevron care nu i-a zis “cum e cu parlamentarii” (atunci când s-au înțeles) ci voia să știe dacă proprietarii de terenuri afectate de explorare pot să dea compania în judecată și s-o usuce de bani, solicitare la care Ponta a răspuns cu Legea Minelor care permite exproprierea inclusiv a terenurilor din jurul exploatărilor iar dacă se va putea expropria la Roșia Montană, se va putea oriunde. “De fiecare dată mi-au spus dacă o proprietate privată poate fi apărată.” De fiecare dată “te-au întrebat, bă, nu “ți-au spus” iar tu le-ai arătat că pot să înțepe toată țara că nici o autoritate nu se va sinchisi iar presa, în proporție covârșitoare, se va face că nu vede!

Ce-au vrut să facă aceste găgăuțe puciste, de fapt?

Astăzi, la B1, la emisiunea EVZ, Președintele Băsescu a spus că Ponta s-a plimbat prin toată lumea ca să fie văzut și să devină credibil, s-arate că e și el cu democrația etc.
Inițial, și noi am crezut că Ponta se plimbă ca să se obișnuiască lumea civilizată cu creatura ieșită din puci, să vadă că e și el tot om, că nu mușcă și că nici vorbă de lovitură de stat, vă luați după Monica Macovei?!

Președintele, evident că are dreptate, dar nu spune tot fiindcă nu se face. De fapt ce-a voit acest “apus al democrației”?

La suspendarea din vremea lui Tăriceanu a fost un fiasco dinainte știut, din sondaje, fapt ce i-a făcut pe suspendaci să observe că au greșit în privința muncii de lămurire cu alegătorul care n-a înțeles cât e de rău “tiranul”. Pentru suspendarea de anul trecut s-au pregătit pe brânci, ani de zile, cu presă mercenară și au convins alegătorul dar, surpriză, străinătatea n-a “înțeles”! Au spus-o mai mulți, inclusiv Voiculescu, nu au “comunicat” sufficient cu occidentul și ăia au rămas perplecși.

De data asta, în timp ce noi vedeam că lovitura de stat de anul trecut continuă (comunicatorii de partid n-au ascuns deloc faptul că vor să pună în practică “idealurile” pentru care au luptat cu statul de drept), au vrut să dea o nouă lovitură direct în plexul Justiției care a fost ținta lor dintotdeauna. Lovituri în rafală!

Interesul lor nu era să-și pună președinte, decât în măsura în care Antonescu ar fi făcut o grațiere, pe care Europa nu l-a lăsat s-o facă, și alte chestii care n-au mers deși a convocat CSAT-ul și pe Mugur Isărescu la raport de parcă el chiar era Președinte. Așa că, din puciul mării, s-au ales doar cu ministra Pivniceru care, nici ea, nici Corlățean n-au reușit să-i bată p-ăștia de la CSM.

Deci, ei voiau să-l înlăture pe Traian Băsescu, PDL-ul nu era văzut ca dușman și, fiindcă n-au reușit, s-au apucat să “legifereze” o altă lovitură în statul de drept, de data asta încercând să mituiască magistrații pe care nu i-au putut învinge, exonerându-i anticipat de eventuale acuzații de corupție prin nou-pritocitul cod penal.

Acu’, Ponta ce-mi făcea! Păi, cel mai probabil la sfatul bătrânului Adrian Năstase, care i-a povestit cum am intrat în NATO și UE (deși știm si noi că nu ne ridicam pân-acolo) și cât e de folositor un lobby călător trimis pe la case mari (vezi Bechtel și Petrom), Ponta s-a gândit să dea dreptul la proprietate pe mâna RMGC-ului și Chevron-ului. D-asta o fi ținut el morțiș să-i iasă pă dânainte lui Obama, ca să-i facă cu ochiul: Hi! Vezi că facem și noi porcărioara aia cu Justiția dar afacerile americanilor sunt OK, ii călcăm în copite p-ăia de la Pungești iar p-ăia de la Roșia Montană îi călcăm cu mașina, got it?

Asta se-ntâmplă când te educi la sânul lui Iliescu, cel care ne-a repetat obsesiv ca să ne obișnim: toată lumea are corupție! O avea dar când o prinde o bagă la pușcărie, n-o legiferează!

Şi asta se-ntâmplă când, după un sfert de secol de antrenament pro democratic și capitalist de proastă calitate, pentru c-a ieșit prost și din gura presei și din mâna politicienilor, avem în sondaje 30% tineri pro-comuniști și niște tineri politicieni care nu pricep nimic din toată filozofia asta! Şi fiindcă nu pricep și n-au sânge în instalație, se lasă ghidați de niște curve bătrâne care, pentru că ne-au exploatat pe vremea lu’ Ceaușescu, de sub dictatura căruia au ieșit cu buzunarele pline de șpăgi și furăciuni, nu s-au lăsat până nu ne-au arucat la groapa de gunoi a democrației.

Cum să ne mai plângem de “bolile” importate pe calea lobby-ului din lumea civilizată când aleșii poporului nu știu ce e aia “lume civilizată”, adică alegeri libere și legi de bun simț care respectă drepturile individuale și care se aplică tuturor la fel?

De-asta, Desantul Ambasadorilor în parlament ne-a dat un munte de satisfacție! Era o forfotă în Marea Adunarea Națională ca la cutremur iar aleșii nu pregătiseră și pentru ei o trusă de prim-ajutor în caz că intră democrația și-n Casa lu’ Ceaușescu!
Ambasadorii ne-au luat prin surprindere și pe noi pentru că, la asa oroare politică, am crezut că toată lumea va rămâne mută și împietrită.
In sfârșit, așteptăm și “anticorpii”, cum îi numește Președintele Băsescu, anticorpii democrației românești.

Dar, până atunci, ultimul cuvânt îl are tot Ponta care s-a plâns c-a fost interrupt din legiferare, el crede probabil că dacă parlamentul e Organul Suprem, noi suntem doar niște intestine, iar legiferarea e un act intim.

P.S. Bolcaș, PRM-ist extremist și avocat al lui Adrian Năstase, ultimul pe listă până acum care își asteaptă recompensa pentru contribuția la Mișcarea USL-istă de anul trecut, a fost propus la Curtea Constituțională. Acea Curte ale cărei competențe le submina în timpul puciului spunând că este un principiu de drept care spune că cel care legiferează - Parlamentul adică - tot ăla și interpretează legea.
La interpretare… nu ne întrece nimeni!