vineri, 12 aprilie 2013

Se rupe USL-ul? Se reface dreapta?



DIVERSE

“Sunt chestiuni pe care marea masă a populației n-o simte ca atare!”- învățătoarea Cristiana Anghel/ 21:28/Realitatea/11apr2013(WOW! Bine c-ai plecat din învățământ! Acum te afli exact unde trebuie!)

Printre reclame de infirmerie cu scuipați de paradontoză, microbi uriași de toaletă, călcâie curățate cu șmirghelul și pastila care micșorează prostata dar te-mboldește să faci cu ochiul, presa post-lovitură de stat își caută locul pe eșichierul politic, chinuită de aceeași crampă: Se rupe USL-ul? De parcă, de asta ar depinde al treilea război mondial și salvarea pădurilor tropicale! Si dacă se rupe și dacă nu se rupe, în țara asta, o să vorbim tot despre venitul minim și nu despre calitatea vieții! Sigur, de disjungerea USL-ului ar putea să depindă altă lipsă de calciu: Se reface dreapta? Si dacă se reface, ce? Intrăm într-o nouă eră, ne vom raporta la aceste vremuri cu “înainte și după refacerea dreptei”?
Apropo, USL-ul nu se rupe pentru că e obsedat de Putere și nu e atât chestia aia cu “ciolanul” e, mai degrabă, o dependență de dulciuri! Altfel, de unde credeți c-a avut energia pentru “exercițiul democratic” d-astă-vară? Ca doar nu din faptul că le place mult democrația și au vrut s-o planteze mai deasă? De asta fac ei sute de sondaje, ca să se antreneze poporul în crosul democratic? Sau, mai degrabă, ca să-l califice pe Antonescu la locul de muncă?
 
De exemplu, zilele astea, Realitatea, imparțială cum o știm, face sondaje la Geopol, firmă care nici nu aparține lui Cosmin Gușă. Sondaje șmecherești din care pare că reiese, cum că Victor Ponta e preferat dar, de fapt, e un pretext ca să-l arate pe Iohannis cum se apropie de scaunul lui și în care se pun întrebări tâmpite ca: cine e mai apropiat de Traian Băsescu?, unde Antonescu se ține departe iar Ponta e moț în față.
E clar, ticurile campaniei de îmbrânceli politice cu televizorul încep, din nou, să se manifeste. Ochiul vigilent al presei care nu lasă democrația să se ia în serios a început să se zbată a semn rău. Realitatea s-a alipit în cuget Antenei și amândouă duc mai departe torța anti-Băsescu, doar-doar s-o aprinde “spontan” de Paște ca Lumina de la Ierusalim.

Stereotipa învățătoarea Anghel, se-nvârte și ea ca un titirez între cele două posturi, pe post de Becalii, și-i face opoziție PSD-ului. Aseară, la același post la care Cosmin Gușă intră pe telefon sau se invită în emisiuni pe post de analist politic, cum e și normal, că doar n-o fi patronul postului, mai adăstase aseară și mitocanca provenită din armată, aia care le zicea PDL-iștilor: Da’, plecați dracului, odată!

După ce învățătoarea i-a dat o lecție de vorbit în propoziții: “Sunt chestiuni pe care marea masă a populației n-o simte ca atare” cărturăreasa de lângă ea a grohăit către europarlamentarul PSD: “De ce ne-a oprit banii aceștia, dacă vor să ne dea bani?”

In fața sexului frumos, tânărul PSD-ist care, astă-vară, s-a înfipt în taiorașul portocaliu al d-nei Redding, aseară s-a făcut mic sub bătaia cu sacoșe încasată de la cele două țațe ieșite la bulivarul capitalei.

Evident, PNL-ul, după ce s-a umflat pe cârca PSD-ului și pe seama legii electorale a lui Pârvulescu, a început să se creadă în stare și ar vrea să se împuternicească făcând pe opoziția și lăsându-l pe Victor Ponta să încaseze singur efectele guvernării. La schimb, PSD-ul, fără să se forțeze, a dat pe piață o învârteală imobiliară de-a lui Dobrițoiu tocma’ când PNL-ul ceruse Ministerul Apărării pentru el. Si tot așa!

Apropo, Ponta! Porcul politic al cărui afiș stătut a zăcut illegal pe toți stâlpii ani de zile, de mi-era scârbă să mai ies la magazinele de la periferie, nici Ceaușescu nu mi-a intrat atâta în ochi, s-a ales primar la ultima glumă electorală. După ce înaintașii voștri mi-au stricat habitatul cu clientela lor selectă, USL-ul, care n-are bani nici să treacă strada, a spuzit milițieni în tot locul și a început să ridice mașinile riveranilor și vizitatorilor acestora chiar din fața casei. Asta pentru că USL-ul și-a propus să supraviețuiască din amenzi și să ne sărăcească pe noi ca să aibă Mariana Câmpeanu pentru anunțatele “ajutoare de toamnă”, adică “mita” electorală pentru alegerilor de la anul. “Clientul” tău politic, în schimb, a primit cadou o “stație”!
Pentru că eu știu că voi știți cine scrie pe internet, că doar n-au lăsat securiștii rețelele pe mâna dușmanilor, te anunț că tocmai ești pe cale să înveți ce înseamnă să iei de la cineva care nu ia nici banii găsiți pe stradă!