vineri, 5 aprilie 2013

DANIEL MORAR A DEMISIONAT



Arta compromisului sau trocul politic, așa cum i se spune zilele astea, s-a manifestat prin faptul că un porc politic, ar putea fi oricine dar, să zicem că e Victor Ponta, pe care președintele Băsescu l-ar fi făcut “a pig and a liar”-cum s-a spus într-o engleză apăsată pe Euronews, a primit satisfacție în fața unui tip cinstit, evident, din afara politicii, pentru binele țării.

Adică, după ce The Liar Pig a dat lovitura de stat de astă-vară și a creat “instabilitate” acum, ca să dreagă busuiocul în fața Europei și, în același timp, să se dea măreț în fața celor 7,4 mil. de bezmetici care au votat împotriva statului de drept, a primit în dar un compromis.

Dintre cei doi procurori șefi pe spatele cărora și-a făcut USL-ul campaniile electorale și de demolare a statului, Ponta s-a înțeles cu președintele Traian Băsescu și cu alții pe la Bruxelles să accepte în continuare pe unul dintre ei, Kovesi-că e o doamnă și să-l îndepărteze pe cel de-al doilea-Daniel Morar-ca să câștige și porcul o luptă “bărbătească” prin înlăturarea adversarului.


CSM-ul, adică acei procurori care au primit și suportat vizita nepoftită a lui Mister Ţărus, atunci ministru justiției, acum ministru de externe, nu sunt de accord cu lăturile care se varsă spre ei dinspre politică iar Daniel Morar, fostul șef DNA, n-are chef să se retragă plin de recunoștință la Curtea Constituțională în timp ce porcul politic se laudă prin presă că l-a făcut knock-out.

Monica Macovei: "Multumesc, Daniel Morar"
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/monica-macovei-multumesc-daniel-morar-1031392.html

Sigur că, legea nu obligă politicienii să facă un concurs pentru desemnarea procurorilor-șefi iar C.E., am înțeles, e mai interesat de oameni decât de procedură dar, ar fi fost bine dacă s-ar fi creat un precedent și niște reguli. Asta nu doar pentru transparența invocată de toată lumea ci și pentru ca să mai iasă și alți profesioniști în față, ceea ce ar fi constituit o motivație și pentru ceilalți ca să facă performanță. Așa, se confirmă imaginea pe care presa a măsluit-o pentru “omul simplu” anume că, țara asta este abia de curând alfabetizată și are vre-o 2-3 doctori, tot atâția avocați, cam doi procurori cinstiți, 1-2 oameni de afaceri, un teolog cu angajament la securitate, o femeie de faceri și un geniu-Becalii-care ține prelegeri despre Biblie, Constituție, oierit și fotbal.


In concluzie, în loc să facem un pas în față, ne-am ales cu un compromis și mai urât, anume, i se cere lui Daniel Morar să zică merçi c-a fost răsplătit cu un post de judecător la C.C. ca și când el nu s-ar fi străduit în lupta împotriva corupției din proprie convingere ci din arivism. Sau ca să ajungă coleg cu ministresa ivită din puci-judecătoarea Pivniceru.


Compromisul sau pacea strâmbă sunt greșeli care, mai devreme sau mai târziu își i-au tributul iar cine se bagă în troc, oricât ar fi de curajos, până la urmă, tot îl mănâncă porcii, domnule Președinte Traian Băsescu.


Iar celor care ne vor da același exemplu cu sceleratul de Hitler care uite ce-a făcut fiindcă n-a acceptat compromisul, le spunem, de acum tradiționalul: SCUTIŢI-NE!