miercuri, 23 ianuarie 2013

PRESA ROMANEASCA SI ASPIRINA




IAR PRESA LA PROSTIRE!
Ieri l-am auzit pe C. T. Popescu la RTV debitând o elucubrație de opinie care încununează munca de-o viața și de-o vară care a dat un brânci democrației anul trecut. Zicea el că, pe umerii spetiți ai presei, stă toată povara opoziției împotriva mastodontului de la Putere. Adică, zloata de incompetenți și pușcăriabili pe care tot cei care se conversau ieri i-au băgat în Parlament cu ghiotura, desființând opoziția căreia i-au luat locul ca să se afle în treabă și să mănânce și gura presei o pâine. Acum Parlamentul arată ca după “89, când toată clasa politică se afla sub Ion Iliescu și cam toată presa o susținea dar o și critca, de ochii lumii, ca la brigada artistică.

Mai exact, ieri, se felicita presa în ea, cum se felicită Ponta în fiecare zi în transmisiuni directe de la govern că, vezi Doamne, lătrăturile jurnaliștilor conștiincioși ca CTP și C. Drăgotescu au făcut ca “privilegiile” și “imunitățile” aleșilor să fie restricționate, ceea ce e o minciună.

 


Adevărul e ăsta: astă-vară a fost o lovitură de stat cu intenția de a acapara Justiția dar și de a putea pune mâna pe ce a mai rămas din tarlaua numită țara România. Ca dovadă, primul lucru pe care l-au votat aleșii a fost această “imunizare” față de ANI chiar înaintea bugetului. Iar cine spune că n-a fost lovitură sub centura democrației s-asculte ce-a spus Ghișe atunci când Baconski i-a argumentat atacul la instituțiile statului prin faptul că au modificat, în mod neconstituțional, atribuțiile Curții Constituționale, prin ordonanță de urgență: Si ce, n-am făcut-o la loc?-a zis Ghișe. Adică democrația e o bucată de hârtie pe care o mototolești când nu vrei să se mai deslușească regulile statului de drept după care o întinzi la loc. In timpul ăsta, presa, jigodia de pază, mestecă-n puci ca să nu dea în clocot și să se verse fierbinte în organismele internaționale din care România face parte iar apoi, chipurile, tot ea îl păzește ca să-l reseteze, cu mici ajustări că doar n-a fost degeaba și cu buzunarele doldora de arginți pentru propriile buzunare. Uite cum ar trebui să fie, de fapt! Instituțiile statului ar trebui să fie stabile, necorupte, funcționale, să bage Adrieni Năstase la pușcărie dacă au încălcat legea iar presa ar trebui să fie puțină, să furnizeze informație pură în proporție de 90%, să nu mintă și să nu se erijeze într-un cult care vrea să schimbe mentalitatea.

In realitate, presa este ca o campanie a fabricilor de medicamente: care când vor să-și vândă marfa: ori îți spun că ești bolnav, ori desființează un medicament vechi să facă loc unuia nou. Așa cum se întâmplă cu aspirina zilele astea și cum s-a întâmplat cu paracetamolul în alte câteva rânduri. Antinevralgicul, care bate toate prostiile promoționate la greu în televiziuni și farmacii, încă rezistă.  

Ca și în cazul producătorilor de medicamente sau al producătorilor de OMG-uri, într-o lume îmbolnăvită cu bună știință, nu este nimic ce presa n-ar face! Dacă, timp de o săptămână ar dispărea agresiunile de orice fel, presa ar face o campanie cu titlul “Violul este bun fiindcă poate crește natalitatea” și l-ar promova până și în școli printr-un concurs cu premii. Asta, desigur, după ce va fi impus legea anti-avort!