marți, 22 ianuarie 2013

ROMANI MORTI IN ALGERIA



TERORISMUL DE PRESA:


Ingropați după “datina” din Mass Media Românească


B1-ieri 21 ian. 2013, presa B1 s-a masat la poarta rudelor celui de-al doilea mort în Algeria. O surpriză pentru acest govern sfătos care o ține tot într-un “celulă de criză” în așteptarea viforniței pe care guvernul marilor speranțe și a nici unui proiect se va mobiliza s-o învingă cu nisip și sare. 

După ce primul ministru mic și Halloween-ul afacerilor externe au apărut descheiați la cămașă, ca de la coada plugului, și ne-au anunțat că al doilea român e în afara oricărui pericol, ieri am aflat că omul era rănit grav și n-a mai scăpat. După moartea primului inginer din Prahova, un RTV-ist s-a înființat în localitatea unde rudele “împietrite” de durere așteptau, pare-se, ziariști, ca să se mai ostoiască. După o vreme, Ghiță-patronul RTveiului, l-o fi chemat acasă fiindcă el e “ales” în Prahova și n-ar vrea să-i dăuneze. Ce va să zică să ai “protector” în lumea presarilor!


B1, când a auzit de-al doilea mort s-a gândit să-l ia în primire, să mănânce și ziariștii o pâine, să informeze publicul, să-și facă treaba, să-și plătească ratele la bănci etc. Se vede treaba că nu sunt tocmai sănătoși la minte pentru că au dat înregistrarea “nepotrivită” și, e clar că, spre deosebire de Sergiu Nicolaescu, ăștia doi nu vor scăpa spre ceea lume fără presă la groapă.

La fel ca pe vremea comuniștilor, când o reporteră TVR mergea la patul femeii care avortase și-o întreba: spune, dragă cine ți-a făcut avortul că și așa nu mai scapi, tot așa, reportera B1 se ținea după o rudă a mortului care nu voia să dea interviu, în ideea că morții cu morții și viii să dea ortul presei:

Rudă-A fost…S-a dus…
Rep - Da. Stiu. Condoleanțe..(cu tonul de: hai, nu mă plictisi că știm asta, plângi în microfon că d-aia m-a trimis producătoru’ aici!)
Rudă –Deci, nu vrem…Dacă nu vrem…Sunt oameni și oameni, trebuie să-nțelegeți asta, da?
Femeia nu se răstea, în ciuda tonului imperativ care s-ar desluși din vorbe. Apoi a continuat, tot rugător, în ideea să-i insufle uzul rațiunii căpcăunei care-o presa:
-Sunt oameni cărora chiar le place dar nouă nu ne place! Așa suntem noi! Nu vrem să fie presă aici! Gândiți-vă că sunt multe zile până când va veni! Trebuie să avem și noi intimitatea noastră!

Biata femeie a spus tot ce-ar trebui să existe într-o lege care să-i apere pe oameni de presă. Asta dacă nu e valabil celebrul NU ca în cazul violatorilor care se apără în instanță cu texul: am primit semnale greșite.