joi, 17 ianuarie 2013

STAREA NATIUNII




TELEVIZORUL DIN CAPUL LUI PONTA

din 4 mai 2012
Se întâmplă zilele acestea o mârșăvie de presă care face parte din tentativa continuă a acestei “puteri” suprarealiste de a se cocoța deasupra tuturor puterilor din stat. Alături de Antenele încopitate ale lui Voiculescu ce terfelesc Justiția de parc-ar fi “cruduța” lor, celelalte televiziuni de știri fâlfâie un populism idiot și periculos vizavi de “privilegiile” parlamentarilor.

Nu e vorba despre casele de protocol aflate, gratis, la dispoziția aleșilor sorții și nici de restaurația imunității fără limite din anii “90 ci de


indemnizațiile parlamentarilor. Drept exemplu negativ e dat un parlamentar care spune că el trăiește din salariu și că nu-și permite nici o tăiere din venituri iar, la panoul de onoare, stă creația de presă Gigii Becalii, cel datorită căruia, această presă există. Astuia din urmă, care se crede ăl dintâi, i se alătură câțiva PPDD-iști și av. Paula Iacob, altă credincioasă intrată definitiv  în casele noastre de când și-a arătat Revelionul la tot poporul. Se încurajează, carevasăzică, o transformare a Parlamentului într-un club de fotbal unde, după cum știm, patronii “vin cu bani de-acasă” (de o sută de ori ni s-a spus asta), fotbalul fiind neprofitabil dar cei care-l administrează ajung putrezi de bogați, nu se știe cum.

Victor Ponta, fiindcă n-are cu ce guverna și, dacă s-ar pune Justiția în mișcare, nici n-ar mai avea cu cine, și-a propus să-i țină de vorbă pe alegători ca să-i facă să uite de foame. Mai întâi își făcuse program să apară de câteva ori pe zi ( c-a și zis cineva că era mai bine cu Ceaușescu fiindcă el apărea mai rar ca să facă economie de curent), apoi și-a trimis miniștri în conferințe de presă- vezi Ministrul mic al Marilor Proiecte care a informat națiunea în legătură cu rata măritișului funcție de căzăturile de la poleiul de Bobotează, după care a făcut un comitet de criză care s-arate că muncește în weekend, din gură, pentru că, în teritoriu mureau oamenii înzăpeziți. Presa n-a surprins tragedia decât cu coada ochiului!

Acum, de când nu mai ninge, Ponta a dat la canal populismele cu tăierea indemnizațiilor parlamentarilor, casele de protocol și prețul pâinii, o preocupare de-a lui mai veche, încă de când era în campanie, preocupare pe care o au toți cei care trebuie să-si hrănească porcii.

Intre timp, nevorbite stau planurile la amenzi și taxele modificate în sus în fiecare zi pentru suplimentarea fondurilor la buget, prețurile de speriat la alimente-cadoul loviturii sub centura democrației de-astă vară și banii negri din care se va finanța campania electorală pentru europarlamentare.

Indiferent de subiectul în discuție, presa și guvernul USL pot să stea liniștiți: nici un scandal și nici o gaură la buget nu sunt atât de mari încât “BRUTA”, cum i-a spus cineva lui Becalii, să nu poată defeca atât cât s-o astupe!