miercuri, 31 octombrie 2012

VOICULESCU- SUSPENDARE-ofertă-șoc




“Suspendarea” președintelui României e, pentru presa tabloid-quality de la noi, un fel de știre de la ora 5 difuzată, însă, în prime-time și discutată de jurnaliști-tabloizi de “elită”. E un lait-motiv la care trag unii ziariști ca muștele pentru că, deși a fost o calamitate politică și ne-a sărăcit, pentru presă, a fost mană cerească. 
Așa că, de cum a scos-o Voiculescu de la chloroform, unii s-au și repezit să-și depună ouăle pentru ca , măcar o vreme să taie bilete celor care vor să-i mai simtă duhoarea.

Oferta-șoc a venit, zilele trecute, de la Voiculescu, prin intermediul trustului de presă domestic  și constă în propunerea de suspendare anticipată pentru ce va să comită președintele Băsescu după alegerile parlamentare ajutat de “trădătorii” din USL, c-așa e românul, opportunist, zice ăsta. Cum ar veni, securistul își trage o suspendare pentru orice eventualitate așa cum alții își cumpără petarde din timp pentru că tot vine revelionul până la urmă.


De fapt, presa n-a lăsat suspendarea în pace nici moartă, a pus-o la geam să-i ia pensia. Nici nu se răcise bine scaunul “interimatului” la Cotroceni că ziariștii îl întrebau, déjà, pe Antonescu dacă pune de altă suspendare. Doar Dan Diaconescu le-a mai distras atenția în rest, indifferent de secetă, devalorizarea leului, suspendarea fondurilor europene și scumpiri, presa a avut o singură grijă: suspendarea. N-am văzut pe nimeni, de exemplu, să se autosesizeze pentru că niște părinți și niște popi iresponsabili duc copiii să pupe racle cu oase de morți.

Am văzut, însă, la “După 20 de ani”, cum cei doi ziariști de la Gândul, cel cu maxilarul proeminent și cel cu ochii mici care scrutează prin ochelari, îl întrebau pe C. Antonescu, în rafale, despre o nouă suspendare. Apoi, Cătălin Striblea, journalist de talk-show, a bătut câmpii, ca de obicei, pe același subiect, îndemnat, probabil, de “sursele” lui extrasenzoriale pentru că, niciodată, emisiunea aia n-are pic de rațiune! El este susținut acum din America, de către Corina Drăgotescu, cea care, ca orice “turistă” prin țara ei, după ce-a făcut bani din gunoi și s-a asigurat că ni-l bagă în Parlament s-a mutat pe alt tărâm de unde nu se mai simte mirosul.

De altfel, “suspendarea” din capul lor, le-a permis ziariștilor să treacă mai ușor peste eventuale reproșuri aduse lui C. Antonescu pentru alipirea lui Becalii la PNL pentru că, așa cum le-a zis Crin la Pro-tv, mass-media l-a făcut “super-vedetă”, nu partidele politice!
Intre timp, pentru variație, Dan Diaconescu și-a anunțat candidatura la Gorj împotriva lui Ponta și stafia “suspendării” trebuie să împartă, zilele astea, tărâmul umbrelor, cu strigoiul “poporului”.

Cea mai tare costumație însă, care, fără îndoială, îi va fi șocat și pe capitaliștii cu state vechi care sărbătoresc Halloweenul, este România travestită în stat de drept . Asta după ce, ieri, Parlamentul nu s-a supus deciziei ÎCCJ de a-l trimite în “civil” pe incompatibilul Mircea Diaconu.