marți, 3 ianuarie 2012

REVELION 2012

 PRESA POST APOCALIPSA: CUTREMURE


A mai trecut un an şi-a venit altul chiar “în jurul miezii-nopţii”[1] ca să ne prindă tot cu noaptea-n cap. Exodul dintr-un an în altul nu e niciodată uşor mai ales că vine după stresul Naşterii cand toată lumea “a exagerat în excesul mâncărurilor de Crăciun”[2] iar bărbaţii au băut de parcă le-ar fi născut nevasta. Presa n-a abordat subiectul religios că prea mirosea a smirnă dar a pornit în căutarea lehuzei de siamezi pe care şi personalul medical a dat-o în urmărire iritată că nu se prezintă “aparţinătorul” cu darul. Femeia, probabil, e, în acelaşi timp, săracă lipită şi îngrozită de surpriza pe care i-a făcut-o natura.Totuşi, cui îi pasă!

Presa nu vrea să piardă firul poveştii care se va întinde pe o mie şi una de nopţi avand în vedere că urmează operaţii, emoţii la greu şi expunerea mediatică forţată.
Intre timp, poporul se târa spre Revelion pe acelaşi traseu moştenit din moşi strămoşi, pe Valea Prahovei, pe care destinul îl poartă, bară la bară, la fiecare sfarşit de săptămană. Cine a plecat de-acasă din timp ca să nu-l mai vadă pe Becalii care dăruieşte cu banii jos şi caştigă apariţii la televizor, s-a distrat în miros de sarmale, ţuică şi transpiraţie. Cine a optat pentru meniuri neţărăneşti sper că şi-a luat ochelarii pentru că acolo se mănâncă doar cu ochii. Indiferent de opţiune, se impunea o operaţie de degroşare inainte de păşirea în noul an. In acest sens, presa a insistat mult pe mersul la coafor şi tratamentele faciale inutile unde “orice femeie care se respectă” merge o dată pe an, mai ales că, nici cu mătura, zice presa, nu se mai dă înainte şi după Anul Nou. Tot pe aceaşi temă, un apel disperat a venit de la o femeie designer care le-a implorat pe “doamne” să-şi taie unghiile de la picioare chiar dacă poartă pantofi, ceea ce ne dă o idée despre cat e de spălat high-life-u’ indigen. N-a lipsit nici reclama la solar unde nişte corpuri care schimonosesc faţa celui care se uită merg să se iradieze chiar şi acum cand bronzul nu se mai poartă şi s-a dovedit ştiinţific că nu subţiază. 
Ofertele de Revelion au fost pentru toate gusturile atata timp cat se refereau la prostul gust. Un kitsch fară limite, precum în televizor aşa şi pre pămant! De la vanghelion pană la bal mascat şi chiar pe tăramul occult al lui Dracula toţi s-au prins în horă. Ce rost are să-ţi tai unghiile de la picioare dacă le-ncingi ca pe vremea opincilor!
Acum că s-a terminat şi sigur aţi imortalizat momentul, Realitatea a făcut un apel să trimiteţi imaginile ca să nu mai caute ei chestii haioase cu caini şi pisici pe YouTube pentru că, nu-i aşa: “fiecare dintre voi cu povestea lor[3]
P.S. Pentru c-aţi bagatelizat apocalipsa, anul ăsta, în loc de Sorcovă, “Primiţi cu cutremurul?”, mai ales că s-ar putea să se-ntample.






[1] Realitatea/2ian2012/16:35
[2] B1/26dec2011/8:02
[3] TVR/2ian2012/17:04