luni, 16 ianuarie 2012

PROTESTELE DIN BUCURESTI

CUCONIADA şi HOOLIGANS

După ce Dr. Arafat a trecut în adormire unde va sta pană va ajunge o conservă expirată ca Regele Mihai, unii au preluat “scanteia” şi-au dat foc la spaţiul public. Manifestaţiile de weekend au debutat cu o defilare de pălăriuţe scumpe, cumpărate din pensii “speciale”, un fel de cuconiadă şi s-au încheiat, tarziu în noapte, cu răzmeriţa huliganilor împotriva jandarmeriei. Pentru că tribul ăstora din urmă încă n-a descoperit roata, hieroglifa sau teoria relativităţii, lupta de idei a fost purtată cu pietre, probabil prima abilitate pe care şi-a descoperit-o maimuţa cand a început să meargă în două picioare şi a rămas cu două membre nefolosite.
Greşeala “Arafat” a dat o mană de ajutor opoziţiei care oricum plănuia scoaterea pinguinilor sindicalizaţi în stradă pentru a cere alegeri anticipate şi a dat ocazia revoluţionarilor plătiţi să-şi expună furia la cald, exact în prima lună fără indemnizaţie.

 
Nemulţumirile manifestanţilor n-au fost exprimate direct, dat fiind faptul că nişele pe care le reprezentau nu sunt chiar cele cu care publicul larg ar compătimi. De exemplu, o pensionară cu “grade militare”, organizatoarea mitingului de la Ploieşti, afectată, probabil, de tăierea pensiei nesimţite, zicea c-a ieşit în stradă atăt pentru  propriile bătraneţi cat şi pentru ca “tinereţile să ni le ducem într-un ritm crescut de la an la an”[1]. Altă pensionară venise să-l dea jos pe Băsescu pentru că ar vrea şi ea să meargă în staţiuni şi în excursii exotice[2] (publicul a apreciat că dorinţa femeii era să se expună şi în costum din două piese, la exotic).
Altcineva spunea că “ne-am săturat de 20 de ani şi acum de cand T. Băsescu a luat puterea”[3] iar o rătăcită greşise mitingul şi se plangea că i s-a tăiat pensia din care trebuie să crească doi copii fără tată şi c-a fost la Aura Vasile care i-a spus că relaţiile costă iar PSD-ul ăsta….moment în care jurnalista a lăsat-o nebăgată în seamă iar femeia a rămas zbierand după ajutor către cei din jur dar, cum fiecare era acolo cu problema lui…[4]
In sfarşit, pentru un fiasco desăvarşit, jurnalista a mai obţinut un interviu revelator de la nişte trecători: “noi n-am ieşit în stradă, noi vrem spre Guvern”[5]. Binenţeles n-a lipsit întarziatul cu capul care crede orice, ăsta credea că T. Băsescu a dat o lege prin care să nu poată fi luate averile necinstite.
In timpul Cuconiadei abia dacă a semileşinat o pensionară care, de altfel, a şi scos un inhalator de cinci sute de mii din buzunar şi s-a resuscitat de una singură. In rest, tot auzim de atacuri de panică, fiindcă sună bine, deşi astea nu sunt sperieturile alea la care vă gandiţi voi.
Cu toată adunătura pestriţă dar nişată, care după părerea lui B. Chiriac reprezenta întreg poporul, parcă mai lipsea ceva şi nu ştiam ce. Spre seară, cand au început manifestaţiile celor care nu voiau să fie recunoscuţi, atmosfera a devenit, desigur, incendiară şi ziariştii au avut ocazia să se accidenteze iar Laura Chiriac să ceară ajutorul SMURD-ului.
Un comportament ciudat l-au avut comunicatorii jandarmeriei care au pactizat cu Antenele şi Realităţile şi chiar şi-au atras laudele insipidei A. Stoicescu care “a aplaudat” observaţia jandarmului cum că problemele celor din stradă sunt şi ale jandarmilor. Astăzi, luni, sindicatele MAI au anunţat ieşirea la proteste.
In concluzie, timp de trei zile manifestanţii s-au bătut singuri şi sistemul de sănătate romanesc n-a făcut nici un progress. Legea aia, oricat de proastă ar fi fost, trebuia discutată şi eventual desfiinţată articol cu articol de către specialişti nu de către ziariştii lui Văntu şi Voiculescu. Părerea presei e absolut inutilă în privinţa asta, ne era mult mai folositor dacă, de pildă, aflam concret ce-a fost în capul celor care au elaborat-o ca să ştim şi noi în ce lume trăim. In loc de asta ne-am ales cu observaţii patetice şi mincinoase gen: romanii şi-au învins xenophobia susţinandu-l pe dr. Raed Arafat (CTP) sau cu faptul că asistăm la o revoluţie plină de Gavroche-i de Damboviţa pentru că, nu-i aşa, pegra, zice Stelian Tănase, are rolul ei în revoluţii. Unde ţi-ai parcat maşina?
In privinţa personalităţilor care s-au băgat în seamă cu evenimentul nu sunt multe de spus pentru că, în afară de cei doi guguştiuci care zici că sunt singurii membri ai USL-ului şi puiul ăla rămas mic de la PC, nu s-a arătat nimeni. Marele Sef, Crin cel Iute, a ieşit cu un discurs în care îşi lua inima în dinţi şi chema pnl-iştii la luptă. Să-ţi iei nişte tenişi, că mărşăluitul şi leadershipul nu e aşa cum crezi tu!
Că să nu-i mai lipsească nimic, manifestaţia pentru anticipate s-a bucurat şi de prezenţa unui “punct nevralgic” să zicem aşa, pentru că l-am tot auzit repetat de către o fată de la B1, sau doar a unui punct: Iri. După ce a trecut pe la o moguliziune, îmbuibatul de nomenclaturist s-a dus în piaţă printre oameni, în timp ce A. Creţulescu se întreba “dacă a reuşit să intre în spiritul lor”. După imagini, n-a reuşit să-i posede, în schimb, “oamenii” cred că l-au făcut la buzunare. A chemat un taxi în primul minut.
In ceea ce priveşte “puturoşenia” romanilor care nu ies în stradă să se revolte trebuie spus că asta e doar o aparenţă. In realitate, romanii sunt foarte dezbinaţi şi aşa vor rămane. De-asta orice tentativă de “împăcare naţională” în genul celei încercate de M. Geoană la Timişoara, mai mult o să enerveze decat să reconcilieze. Romanii nu i-au iertat pe profitorii regimului ceauşist, n-au uitat că au fost omoraţi degeaba oameni la revoluţie şi acum trăim toţi cu această vină, n-au trecut cu vederea că s-a construit un capitalism de carton şi nu le place nici că importăm tot ce are mai prost capitalismul de tip nou, globalizat. Dar, cel mai supărător e că nu s-a făcut dreptate!
Nu le place cum se vede Romania în televizor şi vor continua să plece din ţară chiar şi numai de scarba ultimilor protestatari.
Ultima Oră: I.Iliescu şi-a cauterizat un polip de pe colon. Doctor: Este într-o stare excelentă!



[1] Rtv/14ian2012/17:16
[2] Realitatea/15ian/16:16
[3] Realitatea/15ian/18:02
[4] Realitatea/14ian/18:08
[5] Rtv/14ian/17:56