marți, 11 iunie 2024

Vȋnătoarea de vrăjitoare on-line

 

"The most terrifying force of death, comes from the hands of "Men who wanted to be left Alone".

Mai ȋntȋi, o idee de proiect de lege: n-ar fi minunat dacă am putea vota şi ȋn următoarele două zile după alegeri? Ştiţi, după ce “am ȋnvăţat ceva din acest scrutin electoral”. Dar, nu noi, ci corectorii, supraveghetorii şi alţi gardieni de bine. Fiindcă e o ȋngrijorare acum că electoratul poate fi influenţat de fake-news-ul rusesc, extremism sau chiar, de ce nu, ereticul scepticism.

De aceea, probabil, nu se livrează rezultatul alegerilor, la două zile de la vot. Se mai lucrează la master key.

Joia trecută, spre miezul nopţii, mi-au şters tot ce-am scris şi mi-au ȋnchis trei oglinzi, fără salvare automată, aşa cum se-ntȋmplă din setare. Nu e prima dată. Mi s-a ȋntȋmplat chiar să-mi …zxwqkzwqz postările din bloguri sau să-mi strice setările permanente. Mă bug-uiesc permanent.

N-am spus niciodată şi n-am reacţionat, pentru că n-am avut chef să bag ȋn seamă, un potential exces de zel sau vreo copilărie. Apoi, nici nu poţi să demonstrezi pe loc – şi nici nu mi s-a părut că e cazul să apelez la specialist pentru nişte nimicuri – iar eu sunt genul care, dacă vede pe unul care cară device-uri pe scară dintr-un apartament, presupun că ajută la mutare, nu că le fură.

Dar, joia trecută, după ce am scris, printre altele, că pe Google nu mai găseşti decȋt melodioare, filme şi sfaturi medicale (ȋn primul sfert de oră de căutări), s-a ȋntȋmplat că, fix după ce am pus ultimul semn de punctuaţie, a colapsat sistemul. Ca Prince Paul la auzul veştii că-l caută anchetatorii. După care, cȋnd l-am deschis pe Google, mi-a fost pusă ȋn faţă o oglindă care ȋmi cerea să-mi aleg motorul de căutare, de parcă n-aveam deja.


Deşi mai auzisem de cenzura din on-line, nu prea i-am dat importanţă fiindcă am rămas cu impresia că e temporară şi că, nu-i aşa, n-ar fi permisă ȋn mod exagerat, ca să nu bată la ochi, sau că şi ce dacă te uiţi ȋn Word-u’ meu, zgȋieşte-te cȋt vrei, că şi aşa nu mai avem nici un fel de privacy, drept la viaţă, libertate de respirare etc.

Ȋnsă acest in your face, nu-l voi tolera. Iar, cȋnd eşti ȋn Word-ul meu, eşti la mine ȋn casă. Măcar alţii au fost cȋnd nu eram acasă. Printre alte interferenţe.

Aşa că, am căutat ce spune lumea despre Google Romȃnia şi am aflat că există o mulţime de cenzuraţi grav, sub pretextul combaterii de fake-news şi/sau dezinformare, noua subcultură a veridicităţii.

O altă biblie care vrea să-ţi salveze sufletul, ȋmpotriva propriei voinţe.

Ȋnsă, ce nu se spunea pe site-urile romȃneşti e că cenzura vine de regulă, la cererea guvernelor. Alea care tac mȋlc ȋn privinţa asta, au băgat pumnu’-n gură presei şi debitează minciuni ordinare pe care nimeni nu mai are voie să le combată. Cum ar fi că oraşul de 15 min. a fost gȋndit pentru oameni, să aibă ei de toate pe o rază de cinşpe minute. Cu o zi ȋnainte de alegeri asta debitau toţi, de la toate partidele actante (PSD, PNL, USR). Iar adevărul e că oraşul de cinşpe minute a fost făcut pentru reducerea emisiei de C şi a poluării, care nu se poate realiza, conform proiectantului şi aderenţilor, decȋt dacă există cȋt mai mult spaţiu gol de oameni. Deci, este un proiect ȋmpotriva oamenilor!

Ȋn privinţa cenzurii, halucinant şi atenţie, descrieri care pot afecta emoţional sunt faptele declarate chiar de şefa filialei din Romȃnia, la o dare de seamă de prin 2023.

“Elisabeta Moraru, CEO Google România: În ultimele trei luni ale anului trecut, doar pe Ucraina, am eliminat 100.000 de video-uri pentru dezinformare”  https://www.g4media.ro/elisabeta-moraru-ceo-google-romania-in-ultimele-trei-luni-ale-anului-trecut-doar-pe-ucraina-am-eliminat-100-000-de-video-uri-pentru-dezinformare.html

Deci, 100 000 de video, doar pe Ucraina, ȋn trei luni, pe care totuşi le consideră insuficiente. Se fac eforturi pentru mai mult.

Ȋntrebare: Fake-news şi dezinformare ȋnseamnă informaţie mincinoasă?

Apoi, “au fost eliminate Russia Today si Sputnik din rezultatele de căutare” – asta, la decizia UE, această Coreea de Nord cu perversiuni – şefa informării le-a luat banii celor suspectaţi că ar putea fi finanţaţi din Rusia, “au fost blocate mai multe canale și peste 17 milioane de reclame cu privire la ce se întâmplă în Ucraina, dar și peste 275 de publicații media identificate ca fiind în legătură cu Rusia”; “24 milioane de reclame care violau politicile Google, 51,2 milioane de reclame cu conținut inadecvat pentru discursul urii și violență”.

Sunt 7 milioane de europeni care au fost şcoliţi ȋn astfel de cenzură şi se lucrează cu 150.000 de fact checkeri.

Incredibil! Peste 92 de milioane de reclame, 100 000 de postări video ȋn numai 3 luni, sute de publicaţii – toate suspectate de “atitudine duşmănoasă”. Ȋntrebarea e: toate aceste cenzurate chiar erau minciuni şi/sau instigări la violenţă? Sute de milioane de minciuni? E posibil aşa ceva? Te-ai duce la detectorul de minciuni să declari că astea toate erau minciuni?

Minciuna a fost cumva interzisă cu desăvȋrşire ȋn spaţiul public? Establishmentul şi toate sursele de informare conformate au voie să mintă?

Sigur că au voie, fiindcă ele “educă” publicul.

E ca şi cȋnd, la ora de fizică ai schimba definiţia Legii lui Arhimede, scoţȋnd formularea “un corp scufundat ȋntr-un lichid”, pentru ca nu cumva elevul să-şi ȋnece vreun coleg.

Deţinătorii adevărului unic ştiu că fake news-ul şi dezinformarea nu pot fi combătute. Cenzura e doar o altă limbă moartă, impusă de guverne ȋn apărarea propriilor minciuni. Iar guvernele mint aşa de prost şi minciunile lor sunt atȋt de grosolane ȋncȋt pȋnă şi cel mai prost după internet e mai credibil decȋt ele.

Dacă aţi combătut aşa de bine, de ce, ȋn 2024, doar 47,6% dintre romȃni consideră că aderarea Romȃniei la UE a adus “mai degrabă avantaje”. Asta după ce ȋntrebarea a fost formulată mai cu tentă de fonduri europene, faţă de 2022, cȋnd făcea referire la “imaginea pozitivă a UE” ȋn Romȃnia, pe care o aveau 47% dintre romȃni.

Anul acesta, ştirea a fost prezentată drept veste bună, aproape jumătate dintre romȃni consideră că aderarea la UE a adus mai degrabă avantaje. E un adevăr?

Dacă unul spune pe youtube, ȋntr-un clip despre tăierea trandafirilor, că e doar 47% alături de Ucraina, ȋl tăiaţi?

Mie mi se pare că face parte din spectrul peiorativ la adresa Ucrainei.  E aproape o instigare la descreşterea sub 50% a simpatiei şi empatiei.

Occidentalii chiar nu ȋnţeleg cum funcţionează. De pildă, dacă ţi se livrează doar clişee informative, tu ştii că adevărul este altul. Rezultatul e că ştii că nu ştii, nicidecum nu serveşti adevărul lor de paradă.

Crede cineva că, dacă va fi interzisă carnea iar motoarele de căutare se vor umple de site-uri care vȋnd gȋndaci “sănătoşi”, oamenii vor mȋnca gȋndaci?

Ȋn fine, nu mai e mult pȋnă departe. După ce ne vor consemna la domicilii, ȋn cetăţi de scaun de cinşpe minute, vrăjitoarele de fake-news vȋnate pe internet vor putea fi arse, pe rug, ȋn piaţa comunitară. Se va spune că e o povară ȋn minus pentru sistemul de sănătate – se vehiculează mult asta ȋn ultima vreme – şi pentru comunitate. Nişte idioţi rezilienţi se vor bucura că li se măreşte cota de carbon şi vor degaja.

Pȋnă-ntr-o zi, cȋnd, aceşti feudali răi obsedaţi de răzbunarea mulţimilor, nu vor ezita să folosească soluţia finală.

N-aş vrea să scap criza apei, totuşi.

Arafat, IGSU, Epic Drama - Anii nostalgici… https://freefrompress.blogspot.com/2024/06/arafat-igsu-epic-drama.html#more

Clotilde Armand, la miezul nopţii... Revista presei https://freefrompress.blogspot.com/2024/06/clotilde-armand-la-miezul-noptii.html#more

Coldplay şi ce nu vrei. Sau poate nu ştiai că-ţi place  https://freefrompress.blogspot.com/2024/06/coldplay-si-ce-nu-vrei-sau-poate-nu.html


“Mai multe orașe din România plănuiesc să elimine carnea, lactatele și mașinile. Astfel, 100 de orașe au fondat o coaliție numită C40 Cities Climate Leadership Group (C40), care și-a stabilit o „țintă ambițioasă” pentru a atinge obiectivele WEF până în 2030.”  https://www.gandul.ro/actualitate/cele-16-orase-din-romania-care-vor-sa-elimine-carnea-lactatele-si-masinile-20044335

“Obiectivele orașelor C40 pot fi găsite în raportul „Viitorul consumului urban într-o lume cu 1,5°C ”, publicat pentru prima dată în 2019 și reafirmat în 2023.”

Democraţia secretă, ȋn secret  Capturarea cu news alert a marelui spion, profund acoperit… https://freefrompress.blogspot.com/2024/05/democratia-secreta-in-secret.html



America’s 60,000-person strong domestic spying apparatus  The Right to be Left Alone. America's Domestic Spy Apparatus - Global ResearchGlobal Research - Centre for Research on Globalization

“At the weekend, the European Union announced it would ban the channel RT. […] It comes after Google banned the YouTube channels of RT and Russian state-backed news outlet Sputnik in Europe.”  https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/russia-today-british-tv-sky-putin-b2026811.html

09-05-2024 - “47.6% dintre români consideră că aderarea României la Uniunea Europeană a adus mai degrabă avantaje (faţă de 35.2% în 2014)”  https://stirileprotv.ro/alegeri/europarlamentare/2024/sondaj-inscop-aproape-50-dintre-romani-cred-ca-aderarea-la-ue-a-adus-avantaje-romaniei.html

6 septembrie 2022 - “În România, imaginea pozitivă a UE este în prezent la un nivel de 47%”  https://romania.representation.ec.europa.eu/news/eurobarometru-increderea-ue-este-crestere-pe-fondul-unui-sprijin-puternic-pentru-raspunsul-ue-la-2022-09-06_ro

"un soi de lockdown care ar reduce mult poluarea si efectele de sera ale incalzirii globale" ziuanews.ro

Electorale 2024 – Valiza cu ȋndoieli  https://freefrompress.blogspot.com/2024/06/this-is-all-about-living-locally.html

“From August 1380 until the summer of 1381, Wycliffe was in his rooms at Queen’s College, busy with his plans for a translation of the Bible and an order of Poor Preachers who would take Bible truth to the people.”  https://www.britannica.com/biography/John-Wycliffe

“The first complete English-language version of the Bible dates from 1382 and was credited to John Wycliffe and his followers. But it was the work of the scholar William Tyndale, who from 1525 to 1535 translated…”   https://www.britannica.com/topic/biblical-translation

“Article 12 of the Universal Declaration of Human Rights (UDHR) states, “No one shall be subjected to arbitrary interference with his privacy, family, home or correspondence, nor to attacks upon his honour and reputation.”  https://www.csis.org/analysis/right-be-left-alone-privacy-rapidly-changing-world

“Neo-feudalism or new feudalism is a theorized contemporary rebirth of policies of governance, economy, and public life, reminiscent of those which were present in many feudal societies. Such aspects include, but are not limited to: Unequal rights and legal protections for common people and for nobility,[1] dominance of societies by a small and powerful elite, a lack of social mobility, and relations of lordship and serfdom between the elite and the people, where the former are rich and the latter poor.[2]”  https://en.wikipedia.org/wiki/Neo-feudalism