vineri, 31 mai 2024

Democraţia secretă, ȋn secret


Mai ȋntȋi, pentru că ceva mai bun n-o să spun de-acum ȋncolo, am observat şi bun simţ ȋn rȋndul candidaţilor, de aceea, probabil că cea mai bună alegere e ca, acolo unde ȋn fruntea listei sunt oameni care pot fi ȋnvestiţi cu ȋncredere, se poate şi vota că, de ales programe... Anu’ ăsta au fost atȋtea tornade…

Chelia salvează Romȃnia  https://freefrompress.blogspot.com/2024/06/chelia-salveaza-romania.html#more

Apoi, ca să nu uit, am “simpatii ruseşti”. Ȋmi trecuse un pic de cȋnd cu vizita căpcăunului din Coreea de Nord (am oroare de creatură) ȋnsă, de cȋnd am auzit că e interzis, am, din nou, simpatii ruseşti.

Dar un motiv nu vine niciodată singur. Capturarea cu news alert a marelui spion, profund acoperit, care ȋşi declara public pe reţelele sociale simpatia faţă de Rusia, atunci cȋnd nu era pe stradă făcȋnd gesturi extreme - cum ar fi şedinţe de shooting cu obiectivele militare – e ce m-a ȋmpins la actuala intervenţie dramatică. “Spionul lui Putin”, această antennă parabolică de bulgari atȋrnată de balconul Ambasadei Rusiei - unde ȋnţeleg că mergea cu pȋra - cel mai probabil a fost turnat autorităţilor chiar de inamic.

După care ne-a fost turnat nouă sub formă de pumn ȋn gură.

Ȋn Romȃnia, după lege, ai voie să ai simpatii şi antipatii. Ȋn ciuda a ce cred unii, ai voie chiar să urăşti. N-ai voie să instigi la ură dar ai voie să urăşti. Chiar de moarte. N-ai voie să omori, dar ai voie să urăşti de moarte.


Apoi, noi nu suntem ȋn război cu Rusia – adică n-am făcut transferul de la războiul cu virusul, la războiul cu duşmanul de la răsărit, cred – şi presupun că nu suntem ȋn stare de urgenţă militară, fără să ştim.

Sigur că, dobitocul n-avea voie să tragă-n poză obiective militare, dar nu-l prezenta romȃnilor drept exemplu: uite ce păţeşti dacă ai simpatii ruseşti!

La fel ca pe furtuna apocaliptică asupra statului parallel, ȋnfăşurată ȋn jurul răului absolut şi scoasă de la naftalină, cu molii cu tot, ca să paraziteze campania electorală.  

Secretele din spatele secretelor rămȋn la locul lor, fiindcă pe aceeaşi logistică se va cala parcursul euro-atlantic şi de-acum ȋnainte. Dacă ar fi avut F. Coldea legile care s-au dat ȋntre timp, ar fi putut popi pre mai mulţi. Ȋn orice caz, după ce se plăteşte această poliţă, DNA-ul ar fi igienic să dispără, fiindcă nu face decȋt să se reproducă pe sine: zvonuri, ȋnregistrări, frecat “penalul” de microfonul presei. Ia, uitaţi, aici, vila din paradisul fiscal care ar aparţine lui F. Coldea, deşi, ȋn acte, proprietarul e colegul lui de cameră care nu-ştiu-ce… Acelaşi tipizat din vremea cȋnd se făceau dosare ȋn numele celui inculpat acum.

Iar ȋnregistrările…sunt de Doamne, fereşte! Nu putem decȋt să ne luăm după aprobările din cap ale distinşilor invitaţi care se pricep cel mai bine la descoperiri macabre. Altfel, nu se-nţelege mare lucru. Nici pe M. Vanghelie nu pot să-l urmăresc cuvȋnt cu cuvȋnt dar măcar el vorbeşte multe şi, ȋn decursul anilor, se poate face un videoclip. Sau, cum spune el, ca să vă faceţi o idee.

Ȋn Romȃnia, mari dezvăluiri nu există. Nici măcar de genul celor din documentarele după Netflix unde, sub egida “mai bine prea tȋrziu decȋt niciodată”, tot aflăm cȋte ceva. Şi le suntem recunoscători pentru asta, fiindcă, ȋn Romȃnia, nu se dezvăluie niciodată nimic. Din contră, se acoperă.

Noi nu mai avem voie să ştim nici măcar temperaturile ne-resimţite. La fel, e un mare secret ȋn secret, ce se va intȋmpla după rundele de alegeri. După cum se retrage valul de birocraţie ȋn larg, cu arca lui cu tot, pare că orice e posibil, cu menţiunea că e chiar orice, nu oricare dintre cele două-trei variante, cum se ȋntȋmplă de regulă. Deşi, nu sunt excluse nici acelea.

De pildă, ȋn toamnă, tȋrziu, ne putem ȋntoarce la momentul T-zero. Cȋnd n-o luăm noi de la zero! Poate cu alte coordonate, mai amalgamate. Poate facem cocktail din ele, ca Mixie şi Munchie.

Poate mumiile readuse la viaţă vor deveni noua inteligenţă artificială şi cu ele ȋl vom spiona pe Putin. Poate că scheleţii SMART din dulap vor dori să participe la viaţa cetăţii. Poate că turbulenţele aviatice vor fi provocate de şampaniile desfăcute la sol de ȋnsetaţii de putere şi nu de ȋncălzirile climatice. Pentru care, oricum, există antialergice. Poate depresia se va trata cu gaz ilariant iar diagnosticaţii din spectru vor primi trotinete electrice. Poate vom fi iradiaţi, preventiv, ȋmpotriva nuclearei lui Putin. Poate că, ȋntr-o zi, romȃnii-şi vor pierde pȋnă la ultima iluzie şi nu se vor mai ȋntrista cȋnd vor auzi de pajura monetară numită dedo… dedola… (nici nu pot să-l pronunţ).

Poate că, ȋmpreună, păienjeni uriaşi vor uni apocalipsele extravagante şi, ȋn sfȋrşit, şobolanii lui Clotildè vor avea dreptul să li se ridice gunoiul. Poate că totul se va ȋmpărţi la zece. Poate că merele vor fi mȋncate cu viermi cu tot. Poate e game over. Poate că data viitoare vom fi mai deştepţi.

Poate va fi inventat cleştele de rufe pentru prins nasul parlamentarilor, ca să nu-şi mai strice colegii colţii. Cȋrligul ar conţine şi un coagulant, ca să nu ne mai arate agresatul şeveţelele-i ȋnsȋngerate. Fiindcă, poate unii nu-şi dau seama, dar la cȋţi romȃni au fost traficaţi (ȋn toate felurile şi către toate interesele), nouă ni se rupe cȋnd o doare burta pe S. Plăcintă sau cȋnd să umplu dă borş parlamentarii ȋntre ei.

Poate că vremea mesajelor soft a trecut…

Coldplay şi ce nu vrei. Sau poate nu ştiai că-ţi place  https://freefrompress.blogspot.com/2024/06/coldplay-si-ce-nu-vrei-sau-poate-nu.html


Martie 2012 NSA construieşte cel mai mare centru de spionare a populaţiei (Ai grijă ce vorbeşti)

“Megalomanicul proiect secret al Agenţiei de Securitate Naţională din deşertul statului Utah, va intercepta, analiza şi stoca sistemele de comunicaţii din toată lumea, inclusiv pe ale tale.” https://www.wired.com/2012/03/ff-nsadatacenter/


“Eşti SMART?

Ȋn mai 2013, s-a ȋntȋmplat ceva, ce aminteşte mai degrabă de comedia “Get Smart” decȋt de spionajul de meserie, cȋnd Moscova a ordonat ca un secretar de rangul trei al Ambasadei U.S., numit Ryan Fogle, să părăsească ţara – arătȋnd şi fotografii cu “spionul” deghizat, ȋn cap cu o perucă blondă (care nu i se potrivea), plus o colecţie de echipamente specifice, din care făceau parte o pereche de ochelari de soare, o hartă a străzilor, o busolă, o lanternă, un cuţit de armată elveţian şi un telefon – atȋt de vechi, scria ȋntr-un articol, ȋncȋt părea că se află pe planetă de cel puţin zece ani.”  https://www.newsweek.com/exclusive-inside-militarys-secret-undercover-army-1591881


“Deci, Preşedintele Barack Obama, pe ultima sută de metri a mandatului său la Casa Albă, a dat probabil cea mai dură lovitură libertăţii garantate prin Constituţie, permiţind Procurorului general să mutileze al patrulea amendament, dȋnd astfel forţelor de ordine dreptul să obţină ce vor, de la cine vor, fără să prezinte o “suspiciune”rezonabilă” că s-ar fi comis o infracţiune.”    https://reason.com/2017/01/19/a-parting-shot-at-personal-freedom/

Generaţia TikTok, Mixie şi Munchie  https://antipresa.blogspot.com/2024/05/generatia-tiktok.html


June 7, 2023 - “It is becoming increasingly clear that the World Health Organization has lost the plot about health and common sense.

In a move that most people would find puzzling, at the 76th World Health Assembly at the end of May, North Korea was elected to the WHO’s executive board. It is difficult to fathom why Kim Jong Un’s global pariah has been welcomed with open arms by an executive body that decides approaches to health care and public health policies worldwide.” 

(iunie 2023: Coreea de Nord a primit un loc in board-ul executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la a 76-a ȋntrunire a organizaţiei) https://www.washingtontimes.com/news/2023/jun/7/world-health-organization-has-gone-rogue-should-