vineri, 24 iulie 2020

Stele Covid



Dar, mai întîi, cred că ne-am lămurit cu tehnocrații, mai ales din domeniul medical. Toată viața, nu ne mai trebuie! Și, încă ceva, data viitoare poate alegem un ungur, că ăsta ne-a mai rămas!


Nu-mi vine să cred! Chiar ați făcut-o p-aia cu vedetele care promovează pandemia! Din momentul ăsta, s-a terminat cu orice credibilitate.

Asta, după ce s-a văzut că numai occidentul ne mai poate scăpa din strînsură, odată, cînd Germania a cerut ostași la sparanghel iar șefii de trib s-au executat - cu asta, s-a spart urgența din starea de urgență - iar acum, cînd grecii îmbie turiștii români să-și facă teste, s-a spart și monopolul pe testări.
No f…ing way să implementați modelul chinezesc la noi! Mai bine cu rușii decît cu chinezii!

Nu m-am uitat la interviul dat de prezentatoarea Prea-fericită a Pro-tv-ului, m-am gîndit că atît o să facă televiziunile rulou din el încît o să-mi fie imposibil să scap recenziile. Apoi, chiar dacă am văzut o poză cu cei doi promoteri, în treacăt, pe ziare, am o asemenea abilitate de a nu vedea decît ce mă interesează încît n-am avut idee despre ce e vorba, pînă n-am auzit tot la televizor.

Însă, pînă ca stelele covidului să cadă din eter, un pulsar collaborationist al CNSU, la comanda Marelui Șef, a sclipit un studiu amenințător, către susținătorii pandemiei din presa pro-activă, din care rezultă că, în septembrie, vor fi un million de infectați în landul RO și, binențeles, morți, răniți, victime colaterale…

Colaboraționistul este Mihai Pascadi, șeful unei firme de consultanță în management, știți, genul care are soluții la toate. Ar fi interesant de știut dacă tot el face acele studii, prezentate de Pro-tv, din care rezultă, de pildă, că numărul copiilor diagnosticați cu autism e infim prin comparație cu numărul real de copii afectați de această boală. Adică, studii care îndeamnă la mai multe diagnosticări.
Dar, despre asta, altădată, cînd vor ieși la iveală mai multe chestii din capul spart al ARN-ului.

Cum spuneam, ăsta e genul care are soluții la toate. Adică, vrem să facem economie la electricitate, inventăm ora de vară. Foarte efficient, după cum știm. Vrem să înhațe cumpărătorul compulsiv mai multe produse, inventăm “prețul psihologic”, ăla cu .999. Nu se păcălește, nici dracu’, cu asta, toată lumea rotunjește în sus, dar prețul este unul psihologic fiindcă te calcă pe creieri, cu tupeul intrinsec. Nu mai spun de metodele de eliminare a timpilor morți la locul de muncă sau de tîmpeniile gen team-building și alte chestii, foarte criticate în lume acum fiindcă au adus la saturație pe mulți, cum ar fi cele care se amestecă în viața angajaților ca să-i facă mai fericiți.

În cazul de față, pe banii de pandemie, vrei să prognozezi cîți infectați de covid vor fi în România, inventezi o formulă de calcul bazată pe metoda anti-covid aplicată în România de autoritățile înalt-competente și pe cifrele furnizate la un moment dat. Ultimul studio folosește cifrele amenințătoare pe care le-am văzut toți pe ecran, în ultima vreme. Formula ia în calcul distanțarea socială și, vedem pe DC News, o durată a contagiozității de 20-34 zile. Poftim?

Deci, responsabilii cu managementul epidemiei, nu doar că testează în focare iar asta schimbă datele problemei dar, în loc să schimbe metoda care s-a dovedit perdantă, fac un studiu din care rezultă că poporul trebuie carantinat.

În fine, ce vreau să mai spun e că acest Mihai Pascadi a ieșit din anonimat zilele trecute cînd, în afară de critica literară făcută poporului vinovat și infect, a venit și cu sfaturi pentru oprirea extinderii epidemiei: prezentarea la televizor a unor situații emoționante și implicarea vedetelor în promovarea covidului.

Fix, a doua zi, am fost serviți, adică marele comitet de urgență luase la cunoștință.   

“România se află într-o creştere supra-exponenţială a cazurilor de coronavirus, în condiţiile în care distanţarea socială a scăzut până la nivelul lunii aprilie, arată un studiu Avantera pentru Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), citat de Digi24.  https://adevarul.ro/news/eveniment/prognoza-neagra-prezentata-cnsu-1-milion-cazuri-active-covid-19-septembrie-importanta-distantarii-sociale-1_5f148c5c5163ec4271264840/index.html

19 iul 2020 / - „La această distanță socială și cu durată a contagiozității cuprinsă între 20 și 34 de zile, criteriu enunțat exemplificat pentru intrarea în stare de urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august”  https://www.dcnews.ro/mihai-pascadi-studiu-principalii-vinovati-sunt-cetatenii_760455.html