miercuri, 29 noiembrie 2017

Defect de fabricație



Cît se bat sistemele în paralele și secante lingvistice, caravana legilor pe justiție ale PSD-ului trece fără ca vreunul dintre vorbicultori să-i găsească opritorul, știut fiind că, doar lătrăturile, chiar și-n pragul anotimpului desfrunzit, cînd bat mai departe, au un ecou de o mie de ori mai slab decît o nuntă între blocuri.

Ieșiții în stradă și băgații-n televizor, în afară de faptul c-au descoperit “ciuma roșie” (ciumele noi inventate de Big Farma și marketizate la TV. nu-i deranjează), nu au nici un argument real cu care să combată defectele ascunse ale acestor legi, fiindcă nu le-au citit, dar și pentru că adevăratele lor motive sunt personale și țin de afacerismul nemulțumit că trebuie să-și plătească impozitele, globalismul care cere dislocarea forțată a populațiilor, falsitatea afacerilor non-profit, “guvernul meu” etc.

Chiar departametul de stat american a trimis o somație publică guvernului de la București în care nu pune punctul pe “i” dar care, din greșeală, a avut effect fiindcă a împins PSD-ul să-și pună singur mîna-n cap dînd o mită guvernamentală magistraților, constînd în asistență medicală extinsă și “proteze” gratuite - deși aceștia se află în partea de sus a grilei de salarizare -  ca să le cîștige susținerea pe legile care țin de Justiție.

Deci, cît propagandiștii îi dau ‘nainte cu vai!, “apropierea de Rusia”, PSD-ul protezează Justiția. Încă de la Ordonanța 13 am spus că ceva-ceva tot va rămîne în urma ei și, într-adevăr, chiar și abrogată, a produs efecte, ca să nu mai spunem de amnistierea și grațierea corupților care a plusat pînă la eliberarea a mii de tîlhari, violatori și criminali din pușcării.

Așa e cînd opoziția e formată din 15 000 de specialiști morți iar viii sunt foștii aliați din 2012, atunci cînd L. Dragnea era bun pentru 90% din presă, invers decît acum cînd i-a luat locul lui T. Băsescu pe post de Rău absolut.
Ceva e defect aici. Asta nu e Justiție!

Adică, a intrat la pușcărie D. Voiculescu fiindcă a privatizat o companie de stat printr-o șmecherie larg răspîndită în țara noastră dar, în afară de el, n-a mai plătit nimeni pentru privatizări frauduloase de atunci, a făcut pușcărie Adrian Năstase fiindcă a primit tainul de la oamenii de afaceri, sub formă de contribuție la campania electorală, dar S. Ghiță, pentru chestiuni mult mai grave din aceeași speță nici n-a fost pus sub acuzare și e spectator la prescrierea proceselor în care este implicat iar acum este trimis în judecată L. Dragnea, și numai el, pentru că au votat morții la referendum – în condițiile în care, cu excepția primelor alegeri post-comuniste, toate celelalte au fost petrecute la urne de un cortegiu de ștampile și autocare ilegale, fie și numai pentru a umfla participarea la vot și a lăsa impresia de legitimitate și democrație. Cît despre faptul că niște funcționare au fost scoase din producție, după modelul communist, ca să lucreze pentru partid, aș spune numai că există și o altă practică în angajările la stat, anume aceea că, cine se înscrie într-un partid aflat la putere, devine automat titular pe post. Dar politizarea este susținută de toate partidele și chiar de presă care nu văd nici un defect aici.

În plus, nu se știe cum dar, de cînd cu lupta anticorupție, corupția și jecmăneala s-au extins în toate cotloanele vieții noastre de zi cu zi și, ca să fie absolut sufocant, cererile de donații pentru cauze așa-zis umanitare și neauditate se bat pe sticlă cu avertizările meteo catastrofale de la egal la egal și nu numai.

Zilele acestea, de pildă, Mița ONG-ista combate prezentul umăr la umăr cu scriitorul D. Brown, care propovăduiește că Dumnezeu va dispărea fiindcă oamenii nu vor mai avea nevoie de el (se transformă în ONG-eu, probabil), evanghericanii care ne amenință că vom fi transformați în Venezuela (doar o cincime din populația băștinașă mai trăiește acolo), rubrica de cancer afumat de Crăciun (o temă recurentă, de sezon) și Atenție, informație care vă poate afecta emoțional!, Vin rușii!  

Dacă vin rușii, ne scapă de rubrica de cancer-TV? Pentru că, dacă da, Russia it is!



P.S. Pentru Dumnezeu, s-o oprească cineva p-aia care zice “Frenkfurt”!