joi, 13 iulie 2017

Festivalul WC-ului inteligent



Nu știm cît de răspîndită o fi rujeola în țara noastră dar știm sigur că e pojar de festivaluri și spectacole de stradă. O lună de zile a anunțat asta de la capitală că va sta “circul” în oraș și asta după ce Transilvania și chiar Moldova preacucernică au fost năpădite de artiști de stradă!

Cîtă vreme, în lume, se demonstrează împotriva nebunilor globali, în Romînia se dă pîine (street-food) și circ (street artists). Şi funcționează, fiindcă e o rețetă sigură, inventată demult, de unii mult mai deștepți ca noi.

Între timp, țara se pregătește de centenar. Mă rog, pe bucăți: unii la academie, alții, politicienii, de pildă, pregătesc paranghelie la primărie iar la patriarhie trebuie să fie în pregătire dezgroparea unor moaște - start-up nation - noi-nouțe și o canonizare, ceva.

Tocmai acum, Europa ne vinde street-WC, o mizerie numită WC-uri “inteligente”. Tot ce ne dă Occidentul e inteligent: pastila inteligentă care găsește orice durere în orice labirint energetic, casa inteligentă conectată direct la SRl, telefoane supravegheate inteligent, droguri insinuate inteligent, propaganda șmecheră (e tot o formă de inteligență!) și WC-uri inteligente, cu GPS, pentru democrația incontinentă.

De centenar, Academia ar vrea probabil să contribuie, din punct de vedere artistic, cu o corală, ceva muzică clasică și un spectacol de balet. Ferească Dumnezeu, numai pe vremea lui Ceaușescu ne dădeau d-astea la televizor. Ăștia de-acum se vor strînge, probabil, la reîntruparea trupei Hi Q, după ce răsuflarea intelectuală a primăriței generale a Romîniei le va da viață, și la “Romînia în sărbătoare TV” unde Fundația Voiculescu va dărui un pachet de biscuiți unui copil defavorizat și-l va întreba dacă are lacrimi în ochi, unde, la TVR, poate, din gîtul rapsodului care a turnat-o pă sor-sa la Securitate va ieși, surpriză!, vioara cu goarnă și va țipuri mîndria de-a fi romîn iar, pe la alții, născuți odată cu țara, se va sărbători “integrarea” și se va da startul distracției pro. Rahaturi cunoscute din alți ani.

Cam pe la vremea aniversării, și mai mulți romîni se vor fi cărat afară en fanfare (citit “en” cum am învățat de la o speakeriță) și după ce își vor fi donat primul născut către Finlanda, Norvegia și Marea Britanie (bloody hell!) care altfel nu i-ar primi iar, în țară, cu chef de petrecere, vor mai fi rămas cei 1,5 mil. de politicieni și bugetari și 1 mil. de jurnaliști și ONG-iști care îi vor felicita pe romînii inteligenți fiindcă au votat și-acuma au!

În vreme ce, în stradă, poporul va înfrunta cu indiferență, ca de cînd se știe, lapovița cețoasă, poleiul și discursurile alunecoase doar ca să se zgîiască la personalitățile venite din occident (atunci să vezi ce folositoare se vor dovedi WC-urile, dacă nu vor îngheța cu totul!), la Gigi 24 se vor încinge spiritele.  Un cuplu de jurnaliști îl va ademeni (sub un pretext cultural) în platău pe actorul care și-a declarat susținerea pentru familia naturală și-l vor pipăi cu nesaț (adică îi vor face un masaj de interes public), timp în care analistulul ŢPT va declama, pe franțuzește, poemul despre mourir și inimi care se vor iubi dincolo de moarte dacă acilea nu se poate.  
  
În timpul ăsta, în stradă, va fi paradă! Parada ultimilor soldați rămași după ce toate vechiturile din armată s-au prăbușit cu ei în rîpe, parada Președinților și politrucilor pe care i-am votat ca să ne aducă pe aceste înalte culmi, parada psihologilor și a toți și toate cercetătorilor și cele două Preaparade, parada Preagay și Preasfinție care vor ridica, la cer, cu brațele vînjoase, copii confiscați de la mame singure (adică fără bărbat care să le ocrotească) și-și vor face cu ochiul între ei dar și către Dumnezeul lor. Doi artiști din breasla lor vor lipsi de la paradă fiindcă se vor găsi în focul creației în Catedrala Neamului pictînd sfinți musculoși, ca la Vatican, ca să ne integrăm ș-acolo.

Într-o margine, departe de petrecerea dezlănțuită, un om va plînge un gînd și va căuta, cu privirea, un gol în care să-l depoziteze, în siguranță, în speranța că nu-l va găsi nimeni să-l convertească.
- Vă văd cu lacrimi în ochi…
-….  you!
“Doi inchizitori suparati de amestecul femeii in casatorie si-au luat in primire invitatul, pe Marcel Iures. Omul, in mod simplu si destept, le-a dat raspunsurile cele mai decente. Normal ca orice casatorie pe asta se bazeaza, pe comuniunea dintre un barbat si o femeie, spunea el. Ei bine, nu! Nu intra in planul celor doi un asemenea raspuns de natura sa revolte lumea civilizata in exces. Casatoria se face intre un barbat cu un alt barbat, caci asta se chinuiau ei sa apere.” http://www.national.ro/news/digi-24-prostie-si-baieti-cu-rochie-589347.html/#ixzz4mQW93gCB  enational.ro

“Cand au intrat in apartament, carabinierii au dat peste o scena deloc obisnuita pentru Vatican: un grup de barbati antrenati in plina orgie. Preotul care locuia in apartament a fost arestat si anchetat.” http://www.national.ro/news/orgie-gay-la-vatican-589320.html/#ixzz4mQWVneOd
“Marijuana este un drog mult mai puternic in prezent decat a fost cu ani in urma. THC, substanta psihoactiva cea mai importanta din marijuana (care este responsabila de efectul produs), a fost gasita in 2008 in concentratia cea mai ridicata de cand a inceput pentru prima data sa fie dozata. Daca in 1983 concentratia medie de THC era sub 4%, in 2008 media a atins 9,6%. Cea mai ridicata concentratie gasita intr-o planta a fost de...37,2%!!
Marijuana produce dependenta.” http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6199194-despre-legalizarea-drogurilor-usoare-psihologul-violeta-faragau-risti-daca-fumezi-marijuana-cum-iarba-vanduta-romania.htm

4. Obligativitatea, în cazul soților cu copii minori aflați în întreținere care intenționează să divorțeze, a unui plan de consiliere/mediere familială și a unui plan de finanțare a educației minorilor asumat și semnat de ambii părinți. http://romanialibera.ro/special/documentare/traditie-sau-modernism--cui-ii-este-frica-de-familie---dosar-rom%C3%82nia-libera--457105