luni, 6 februarie 2017

Altă întrebare!



De ce susțin unii votanți PSD ordonanța care amnistiază corupția?

Pentru că, aceștia cred că Băsescu n-a mers la pușcărie, Elena Udrea n-a mers la pușcărie, ăștia de la PSD de ce să nu scape? Înțelegeți? Votanți PSD cred că ordonanța 13/2017 se aplică doar PSD-iștilor nu și întregii clase politice. Adică, ei nu știu că toată corupția beneficiază de această ordonanță, Udrea și alți politicieni din așa-zisa opoziție nefiind scăpați decît după intrarea în vigoare a acestei ordonanțe!

De ce a făcut PSD-ul această mișcare imbecilă de a legaliza corupția fățiș?

La “ambîț”, cum zicea av, Sergiu Andon, avocat care împreună cu avocatul Bolcaș au fost mari susținători dintotdeauna ai PSD-ului, mai puțin acum cînd i-au făcut terci pe deștepții care au ticluit o lege sfidătoare pentru popor dar prin care creează o clasă super-privilegiată: politicienii. Adică, după legea asta care-i permite înfruptarea, după pohta inimii, din avutul statului,, singura “competență” care-i mai lipsește “alesului” e dreptul de viață și de moarte asupra “robilor”.

Deci, de ce a făcut PSD-ul asemenea tîmpenie, cîtă vreme acest partid e maestru în încîlcirea legilor și încurcarea organelor de anchetă în cele mai subtile moduri cu putință: printr-o virgulă, o omisiune, o amînare a normelor de aplicare etc. De ce?
Păi, unii spun că e pe stilul lor, al PSD-iștilor, ca odată ajunși la putere să nu le mai pese nici de stradă, nici de propriul electorat, de nimeni. Chiar și așa, cît de prost să fii să nu-ți dau seama ce o să stîrnești, mai ales că un partid ca ăsta se scaldă în sondaje? Mai ales că puteai s-o faci pe șest, cît se înfruptau votanții din pomeni, la o distamță rezonabilă de data alegerilor, în vară, să zicem, pe la ceas de concedii?

Un răspuns rezonabil ar fi că acum, imediat, îi ardea buza cuiva să scape de Justiție (pușcărie, anchetă etc.) iar panarama politico-mediatică a început cu poveștile editate ale lui Ghiță. O altă variantă este că toată clasa politică s-a înțeles pe amnistie și grațiere pentru politicieni (E. Udrea o cere de mult!) dar ordonanța excede această iertare colectivă de păcate înnobilînd alesul si bugetarii lui cu dreptul suprem de a fi mai egali decît alții.

Altfel, înlocuirea lui "indeplineste in mod defectuos" cu "indeplineste prin incalcărea legii" și eventual “cu intenție” ar fi liniștit mult asaltul Justiției asupra jecmănitorilor iar cu timpul - o virgulă colo, o scăpare dincolo - aducea DNA-ul mai aproape de starea jalnică a PNA-ului iar politicianul zburda liber și cu buzunarele pline. De ce totuși să strici treaba cu graba?

Singura explicație, pentru că nu cred că există atîta prostie laolaltă și pentru că agitația întrunește toate tiparele loviturii din 2012, este că s-a vrut o revigorare a cartelului politico-mediatic.

Adică, frumoase proteste dar cineva profită de ele și va mai profita iar cei mai mulți dintre protestatari s-ar putea să se aleagă cu tot ce nu și-au dorit vreodată avînd în vedere că printre ei se află evangheliștii spermatozoidului, legionari, ONG-iști de toate interesele. N-aș protesta alături de ei.

În rest, e bine de știut că modificări, pe șest, anti-Justiție se vor tot face pînă la toamnă iar împărțirea stînga-dreapta, așa cum o vor unii, va continua pentru ca această clasă politică, și numai asta, care ne-a băgat în NATO, UE și unde ne mai scoate ea ochii că ne-a băgat, să rămînă pe poziție ca să ne mai bage și în altele.

Tot ce se întimplă acum e făcut să dureze așa că, dacă vreți voi iresponsabililor să aveți grijă ca țara Romînia să nu se transforme în nimic, nu doar în Ucraina, avînd în vedere că lumea se schimbă și noi iar s-ar putea să ne prindem ultimii!

P.S. Sincer, Dragnea, n-aș insista cu “rostogolirea bulgărelui” de demonstranți ca ăia de la Cotroceni și mai încet cu “Romînia profundă”, aia plină de copii și sărăcie așteptînd ajutorul vostru social, Savu!

“El a spus că actuala situaţie din Polonia, unde  mai multe grupuri de interese controlează presa, ar trebui schimbată. În momentul de faţă, nivelul maxim admis de proprietate din partea unor acţionari străini în posturile de radio şi de televiziune din Franţa se situează la 20%, o limită ce s-a introdus şi in Rusia anul trecut.” http://www.evz.ro/germania-si-polonia-incep-lupta-impotriva-stirilor-false.html

“Imaginea zilei de marţi surprinde nu doar niște politicieni care sfidează propriul popor, ci unii profund dezumanizați. Totul pentru nomenclatură, restul pentru popor. “ http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/totul-pentru-nomenclatura--restul-pentru-popor-439886

Dr. Adriana Nica, iubita fostului prinmar general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost numită manager al Spitalului Universitar de Urgență București  de către ministrul Sănătății, Florian Bodog. http://www.evz.ro/adriana-nica-iubita-lui-oprescu-intr-o-functie-importanta.html