miercuri, 14 decembrie 2016

Ce “Sponsori” au în spate partidele și politicienii?



Dopo festival

Nimic nou, nici după alegeri. Analiștii/jurnaliștii și-au insultat ratingul după modelul binecunoscut și după cum urmează: timișorenii cei revoluționari, unde prezența la vot a fost scăzută, trebuie să se fii dus în proporție de 2/3 la cârciumă în loc să meargă la vot (Sabin Orcan), “Românica” a votat pentru a se bălăci în continuare într-o scaldă jegoasă dar călduță și în contra accelerării integrării țării în globalismul absolut și geto-dacul s-a speriat de “iubirea” homosexuală (Moise Guran altoit cu C.T.P.), tinerii confundă probabil like-ul după facebook cu votul (ăsta nou de la TVR venit de la Antene, dracu știe cum îl cheamă!), că ce popor e ăsta care a ieșit în stradă la Colectiv cu atâta forță de l-a aruncat pe Ponta de la Putere iar acum nu s-a dus să voteze împotriva partidului care l-a dat pe Ponta (Radu Banciu), că “indiferența” tinerilor, “pensionarii” ăștia nostalgici și “interesul pentru propriul buzunar” al românilor care o să vadă ei  ce-o să pățească etc.

Constatăm, ca de obicei, că breasla jurnaliștilor e cu mult superioară poporului. N-ai cu cine, vorb-aia!

Care popor, asta-i întrebarea? La Vaslui a fost prezență mică la vot fiindcă vasluienii nu vor în UE și NATO sau pentru că sunt pe primul loc la emigrare? Timișorenii, după mai mult de un sfert de secol de conducere anti-pesedistă, pentru ce ar trebui să voteze: pentru acapararea orașului de către clanurile țigănești în strânsă conlucrare cu onorabilul țărănist Ciuhandu sau pentru palmierii plantați cu forța de liberalul Robu? Globalismul, vorba unui banc, este un experiment sau o știință? Adică a fost încercat mai ‘nainte pe șoareci de laborator sau tot mapamondul e un laborator pentru unii?

“Valul uriaș al schimbării” în urma tragediei invredibile de la Colectiv, la care se așteptau unii, de ce ar fi trebuit să aducă voturi PNL-ului? A venit PNL-ul cu măsuri concrete, practice adică, nu spălătură de varză anti-PSD? Nu. PNL-ul a spus clar că nu renunță la politizare (o mare scârbă politizarea asta, mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu!). În schimb, odată cu întoarcerea din SUA, a bătut apa în piuă pe o lege a sănătății care să facă totul obligatoriu încă din fază “incipientă” și care mai prevedea, ca bonus, obligativitatea de a ieși la crosuri pentru sănătate. Ca pe vremea lui Ceaușescu la mitingurile PCR! Sincer, mi s-a părut că PNL-ul e agent de vănzări pentru Big Farma, nu partid.

Alina Mungiu face apologia răului cel mic detectabil prin vizualizarea părții pline a paharului. Dacă PNL-ul ar fi garantat producerea vaccinurilor în țară, deci punerea pe picioare a Institutului Cantacuzino, numai pentru asta și l-aș fi votat. Nu se poate să înlocuim tot timpul ceea ce este vital pentru noi cu frica de mai rău: PSD-ul, rușii, ungurii, excluderea din organizațiile internaționale (putem să ieșim din OMS?) sau chiar împărțirea țării între vecini. Dacă România va continua să se depopuleze, cui credeți că-i mai pasă? “Indiferența” tinerilor de-aici vine! E o ipocrizie să le reproșezi oamenilor că sunt preocupați de “propriul buzunar”. A fost creată o lume în care nu-ți mai permiți să fii sărac iar, dacă s-ar face curățarea sistemului bugetar de sutele de mii de angajați în plus, s-ar putea aduce salariile la nivel decent. Guvernul “technocrat” n-a făcut asta pentru că se pregătea să intre în politică!

A fost o încercare timidă din partea C.N.A.-ului de a scoate copiii din reclame, măcar din reclamele la medicamente și farmacii. Nimeni n-a abordat problema. Presa este evident de ce iar politicienii fiindcă sunt arondați posturilor de televiziune. Copiii vor fi, la rândul lor, arondați bolilor, farmaciilor, canalelor tv. politicienilor… Că veni vorba: Ai cui sunt copiii? și Cine plătește ŞTIRILE? Nu de alta dar, la RTV și Antena, până și Mercur intră retrograd când vrea postul!

Sunt peste 60% nemulțumiți de clasa politică intrată în parlament. De ce nu există votul alb? Poate facem și noi un grup parlamentar. Apoi, ce democrație mai e asta de treizeci și ceva la sută? E drept că nu mai e nevoie de ea în contextul globalizării așa că, tot înainte!

Până atunci, PSD-ul a bătut, de data asta, și pe segmental intellectual. De fapt, pe toată linia, intelectuali, muncitori și țărani. Mai e ceva: auzim de 27 de ani cum “nostalgicii”, mereu aceia de peste șaizeci de ani, votează cu partidul “roșu” din reflex, din obișnuință, din atașament etc.

Mă gândesc că, spre deosebire de psd-iști, liberalismul sau dreapta nu se poate aștepta ca, generația noastră, care n-a dezvoltat nici un atașament față de actuala clasă politică, să-i fie bazin electoral peste zece-cinsprezece ani.

Ideea că, dacă se strânge un grup de intelectuali și freacă la mentalitate, până la leșin, o masă de oameni – poate un popor - ca să-l manipuleze “pozitiv” este cu totul și cu totul altceva decât dacă un grup de cizmari face același lucru, e greșită.

“72 la sută dintre americanii intervievaţi pentru un sondaj marţi dimineaţă au spus că economia americană e trucată ca să aducă avantaje celor bogaţi şi puternici, cu 76 la sută crezând că mass-media e mai interesată de bani decât să spună adevărul şi 68 la sută fiind de acord că politicienilor din partidele tradiţionale nu le pasă de oameni ca ei.”  https://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/cum-v-ati-petrecut-sfarsitul-lumii----opinie-432613
De la prevenție până la obsesia pentru investigații inutile nu este decât un pas, atrag atenția din ce în ce mai mulți
medici din
țările occidentale, unde începe să se contureze un astfel de fenomen.
Un studiu efectuat de cercetătorii de la „Oregon Health and Science University” a făcut mare vâlvă, recent, în presa americană. Potrivit cercetătorilor, numărul tot mai mare de mamografii efectuate în ultimii ani a dublat numărul femeilor depistate cu cancer în fază incipientă, însă multe dintre ele nu ar fi făcut niciodată boala. Până la o treime dintre cazurile de cancer la sân nou depistate sunt „supradiagnosticate”.” http://www.doctorulzilei.ro/adevarul-despre-mamografie-ce-trebuie-sa-stii-inainte-de-o-face/
Noi ne consideram victime, numai că victimele adevărate nu eram noi, ci pacienţii care continuau să vină cu miile, atraşi de aura mediatică a unui parvenit cu o inteligenţă mediocră, al cărui singur atu e o nezdruncinată încredere în propriul geniu (mă repet, ştiu).
Ar fi trebuit să facem scandal, să facem publică toată mizeria chiar dacă maşinăria mediatică din spatele lui ar fi atenuat zgomotul.” http://casajurnalistului.ro/scrisoarea-unui-medic-care-a-lucrat-cu-doctorul-burnei/
EUROPA “Dr Aseem Malhotra, cardiologist and science director for campaign group Action on Sugar, said: “I think this is a really disingenuous stunt. They are trying to deflect attention from their own part in creating an obesity epidemic, which has been fuelled almost entirely by rising calorie consumption.”” http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/10855425/Coca-Cola-in-controversy-over-20m-anti-obesity-drive.html

Prin 2013, Ionuț Cristache s-a dat drept consilier al primarului Neculai Onțanu și a cerut mai multe cantități de sarmale de la mai multe cârciumi pentru 1 Decembrie. Reprezentanții restaurantelor au semnalat cazul Poliţiei Locale a Sectorului 2, pentru că, evident, Cristache n-a reuşit să fie credibil. “ http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/bataie-de-joc-la-tvr--sarmaluta--realizatorul-principalului-talk-show-politic----opinie-430944