marți, 24 mai 2016

Alo, D-na Democrația?




Săru-mâna! Ați sunat la recepție. Suntem d-na Presa și dl. Politicianul și vă pun pe speaker ca să vă recepționăm în tandem și-n timp real. Cine? Democrația A. și Democrația E. Hă! Hă! Ca vitamina A și vitamina E. Mișto, cum zice un înțelept!

Deci, cum să fie? Îhî, deci, să-mi notez fiin’că e așa de complicat că s-ar putea ca istoricii să scrie o mie de volume când, de fapt, mai mult de-o pagină, n-avem ce face. Îhi, deci, în prima fază, trebuie să desființăm toate fabricile pentru că Europa are nevoie de sclavi. De toate felurile, da, inclusiv sexuali. Să face, fiindcă e ușor cu muncitorii, știți, comunismul, oamenii muncii care îl călcau pe intellectual pe cap ca să nu-i zboare în eter ideea genială care ar fi răsturnat dictatura etc. Aaa, mișto! Deci, între timp, să fie distrus turismul, care e assetul nostru de bază și concurență pentru occident, da… să punem pământ peste apele termale. Să face! Să dispară și toate institutele de cercetare din țară - pă neve, cât să concentrează lumea pe fabrici și uzine care sunt câh! – iar elevii olimpici să fie dirijați către facultățile din occident. Am înțeles, deci să rămână numai proști în România. Cine? Medicii, da, se poate. Da’, cum facem? Ţinem salariile jos și închidem spitale. O. K. Ia uite, mi-am îmbunătățit vocabularul!

Să vedem și pă social! Pshiho-social? Sau psycho? În viitor vor fuziona? Whatever!


Deci, ce să le dăm? Să le dăm la mentalitate? Cum facem? Dacă nu gândiți așa, nu ne primește în Europa și NATO. Bun! Şi dacă nu vor? Le spunem de un million de ori. O. K., dacă ziceți dv. că merge… Aha! Deci, facem sondaje zilnice și le spunem rezultatul mulțumitor sau nu pentru familia Democrația, îi lăudăm sau îi criticăm constructiv, îi tratăm ca pe niște retarzi și îi amenițăm că nu le mai dă Mama Europa fonduri. Bani, adică? Ne dați bani? Doar după ce distrugem tot pentru ca apoi să construim după chipul și asemănarea voastră? Săru-mâna!

Poftim? Sex? Mă faceți să roșesc. Nu mai e voie? Diversificat? Trebuie să facem noi d-ăla? Şi d-ăla? Păi, nu e viață privată, cu ce-ncurcă… Aaa… trebuie s-ajungen la genul neutru? Să semănăm toți între noi? De ce? Să nu mai fie așa complicat. Să nu mai existe discriminare nici în sensul strict de distincție, deosebire… Da’, de ce? Ca să facem pace? Toți la fel, deci? Așa ca-n Minunata lume nouă? A, nu? E cu iubire? Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți nu se poate pune în aplicare decât dacă suntem toți identici? Ca extratereștrii din romanele S. F.? Cu ochii ăia bulbucați? Mă scuzați, nu mai discriminez! Dar dacă aproapele nu vrea să fie iubit? Nu contează fiindcă nu facem referendum dacă e spre binele lui. Am înțeles!

Dar cum se poate face asta? Cu medicamente? O. K. Deci, să-i îmbolnăvim și să-i convingem pe toți că sunt bolnavi iar farmaciile să fie una lângă alta. Ăștia sunt sănătoși ca niște tauri, nu știți cum au supraviețuit ei sub Ceaușescu? Trece cu depresie? O. K. Şi dacă nu și nu le dăm dezinfectanți diluați, medicamente care scad imunitatea brusc din două-trei pastille, epidemii de gripe mutante sau direct ebola în medicația obligatorie. Între timp, drogurile “recreative”, obezitatea inclusă în alimentație, sensibilizarea pe scară largă indusă TV și alte dependențe (cum ar fi ratele la bănci) vor scleroza voința unora de-a fi liberi de capul lor. V-ați gândit la toate! Şi dacă cere poporul altceva?  Îi dai de o mie de ori mai mult din ce scrie-n program!

Credeți că iese până la urmă? Trebuie să moară mai multe generații? O. K.

D-na Democrația, dar de ce-aș face eu toate astea? Pentru un salariu de sute de ori mai mare decât al ratingului? O. K.

Să trecem la ăsta care se foiește lângă mine! El ce primește? Şpagă la privatizări eșuate dar să-i dea și D-nei R ceva ca s-o țină mulțumită, retrocedări din drepturi litigioase, îmbogățire din corupție… Numai vre-o douăj’ de ani? Şi, pă urmă? Auzi bă, cică, după douăj” de ani trebuie să ai numa’ două capete și să intri în legalitate! D-na Democrația, uite ce zice ăsta – în afară de niște chestii porcoase -  zice că el e patriot și are dreptul la mai mult. Ia zi mă, ce mai vrei? Pensie specială pe viață, liber la corupție pe viață iar copiii lui să fie moștenitorii sistemului.

Zice că să mai vedem, bă!

Hai, să te fac Președinte!



“O echipă de jurnalişti de investigaţie de la Al Jazeera a lucrat sub acoperire pentru a arăta amploarea reală a sclaviei moderne în suburbiile din Marea Britanie. Jurnaliştii au demascat proxeneţi români care obligă tinere românce să se prostitueze pe străzile Londrei, dar şi condiţiile opresive de muncă dintr-o spălătorie auto, cu angajaţi români, folosită de dealeri autorizaţi ai giganţilor Volvo şi Kia.”

Citeste mai mult: adev.ro/o65a8x

România rămâne ţară de origine pentru victimele traficului de persoane. Aproape 900 de români au fost exploataţi sexual şi prin muncă în 2013 Citeste mai mult: adev.ro/n70dw8