joi, 17 septembrie 2015

Brand de țară: Înmormântarea



Astăzi presa și-a condus ratingul, franciza Vadim, pe ultimul drum. Asta după ce vestea a căzut ca un trăznet, după obicei, și priveghiul tv “dacă doriți să revedeți” a ținut-o langa până la groapă unde comunicatorii nației s-au dus să-și ia “La revedere” (Schweninger, Realitatea tv), fiindcă pentru “adio” era prematur, de vreme ce pomenile, nesfârșite la români, vor fi însoțite de veșnica pomenire tv.

Totuși nimic nu se compară cu Vadim-live și ăsta s-a dus. Nasol! RTV-ul va trebui s-o mai răsucească-n mormânt pe Ileana Sărăroiu  pân-o mai crăpa vre-o personalitate deși, așa noroc aducător de rating, nici Iliescu nu cred să producă. Iar așa înmormântare mișto, cu suspans, nu se va mai întâmpla fiindcă groparii vor fi tras învățăturile de minte.

Mai întâi că Vadim a avut o înmormântare cu de toate și ceva în plus: puhoi de lume în introducere și puhoi de popi pe tot cuprinsul- mai întâi erau 10, apoi 16 și chiar 18, pe măsură ce ne apropiam de punctul culminant- iar finalul s-a lăsat așteptat.

Puhoiul de lume se datorează, în principal, plăcerii românilor de a merge la mort și a-și face selfi cu cadavrul, una din puținele excursii cu suveniruri pe care și le mai permit după “89 iar popii, înmulțindu-se din belșug în tot acest timp, nu se mai dau pe cartelă ca să s-ajungă la toată lumea. Ba, chiar, nu e atâta lume câți popi ar putea să dea patriarhia!

Vadim a fost un personaj tragic, indifferent de ce se va spune despre el. A vrut să-si distrugă partidul de mai multe ori- se vedea că vrea să se extragă dar nu era lăsat-, președinția n-a vrut s-o câștige- el doar a făcut parte dintr-un plan- și, deși era un om cu multă știință de carte și cu o înclinație spre studiu până la surmenaj intellectual, și-a întrebuințat viața ca pe-o invectivă. De-asta, cel mai probabil se săturase și el de el însuși, mai ales că era mai bolnav decât se credea iar suferința pe termen lung deteriorează și te face să renunți la un moment dat.

C. V. Tudor a folosit tot timpul unui scop și ăsta era un fapt cunoscut de toți “colegii” lui care astăzi n-au permis ca sicriul să-i fie depus la parlament, în sanctuarul “onorabililor” între care majoritatea corupți, inculți și chiar vre-o doi acuzați de viol. Poate or mai muri și dintre ei și atunci o să vedem unde se vor înverzi!
Atacurile tribunului erau de multe ori abjecte și nu pamflete, cum îl cântă lăudătorii dar compensa cu erudiția și îngrijirea a sute de câini extrași din colții hienelor politice care se îmbogățesc din chinuirea și omorârea acestor animale.

Astăzi și-a dat ultimul spectacol, la cimitir, când n-a încăput în cavou, ridicând încă o dată ratingul pe înalte culmi acolo unde îi înălța odată pe ceaușești cu slova lui.
Când, într-un final, după cioplirea sicriului și a cavoului, “clipa grea a despărțirii a sosit” și ultimul tribun al țării a ieșit din live, RTV-ul a luat-o la telefon pe sora lui și a întrebat-o insistent exact de faza cu sicriul.

Asemenea abjecție…nici Vadim n-ar fi produs!