marți, 31 martie 2015

Cereți bonul fiscal?



De ce? Din spirit civic? Din respect pentru statul român care, correct cum îl știm, va folosi banii în interesul cetățeanului?

Săptămâni în șir s-a prezentat în televizor depozitul de alimente care funcționa neautorizat fără ca autoritățile statului să-l închidă iar astăzi ar trebui să cerem bonul fiscal de la un amărât de chioșc într-o țară în care a fost omorâtă economia?

Nu ți-e rușine și milă, Statule Român, să vezi copii cerșindu-și la televizor banii de sănătate sau pentru traiul de pe-o zi pe alta? Şi să mai faci și rating din asta?
Tone de miliarde sau sifonat/furat pe motiv de “zonă defavorizată” și pe “returnări de TVA” care nu fusese niciodată plătită sau sub formă de subvenție agricolă pentru firme goale de activitate, valize de miliarde din șpăgi mascate în contractele cu statul, munți de bani ce nu vor fi niciodată recuperați dar, pentru c-am ajuns la fundul sacului, ar trebui să cerem bonul fiscal ca să întremăm osânza mafiei Statale?

Dacă fiecare vânzătoare de pătrunjel ar plăti o taxă la stat, viața românilor s-ar schimba de mâine pentru c-ar fi bani pentru sănătate, educație, drumuri?

Bă, voi vorbiți serios?

Adică, au crescut, în câțiva ani, banii de la sănatate de la 1 mld € la 5-6mld €, timp în care spitalele au scăzut serviciile tot de-atâtea ori și ne spui nouă că o colectare de la săraci ar rezolva vreo problemă, oricare, ce ține de calitatea vieții?

Voi n-ați colectat o dată, în cei 25 de ani, impozite de la mafiile politico-țigănești și vreți un răspuns aprobator, încredere și conștiință civică de la cetățeanul român?

Ați distrus industria ca să alungați din țară milioane de angajați și să-i faceți argații Europei iar acum, practic, îi dați afară pe ultimii medici români ca să importați alții mai săraci și mai votanți dar le cereți oamenilor să ajute statul să colecteze bani?

De ce, mai vrea să cumpere Oprescu încă un “peisaj” de plastic la juma’ de million €?

Vă trebuie bani ca să plătiți sute de milioane presei pe mesaje de mare interes public cum ar fi “reduceți consumul de zahăr, sare și grăsimi” când ar trebui să impuneți asta direct producătorilor?         

Sau ca să faceți ‘j-de mii de biserici care n-au altă utilitate decât să miroasă a tămâie, s-amenințe cu iadul și să colecteze alte taxe?

Sau, te pomenești că e ăsta momentul “t-zero” de unde toate lucrurile bune vor începe să se petreacă altfel și va fi de bine?!

Vezi, să nu!

Recenta “razie” a ANAF-ului care a închis societăți comerciale pentru niște firfirici ne-a arătat același Stat Român în toată nemernicia lui. Același “terrorist” meschin care se ia de ăl pe care îl consideră mai slab și fără de ripostă, fie că e polițistul de la rutieră care stă pitit în păpușoi ca să dea amenzi pentru depășiri minore de viteză în timp ce “șmecherii” sunt trecuți cu vederea pentru depășiri demente care pun viața celorlalți în pericol, fie că e personalul medical care zbiară la omul cumsecade dar nu se ia de ăia care-și “flutură” jegul în tot spitalul, fie că e vorba de presă care batjocorește oamenii săraci târându-le imaginea pe ecrane în antiteză cu publicitatea pe care-o face “prostiei” de lux sau de Garda financiară care se prezintă de forma: Dă și tu…atât, pentru că, altfel, tot îți găsesc ceva. Mai dai și-o amendă “mică” să ne facem și noi planul și te las în pace!

Ce a făcut ANAFUL acum a fost să transmită mesajul: Data viitoare, să te prind cu “dreptul” pregătit!

Deci, sigur că sunt pentru plătirea taxelor și impozitelor dar n-am să cer bonul fiscal unuia care știu că trebuie să plătească meditații copilului pentru că Statul predispune la asta, că trebuie să-și plătească medicul fiindcă Statul intenționat nu-l plătește sau că-l costă o grămadă de bani să-si repare mașina pe care și-a stricat-o în drumurile proaste, bani care trebuie să “asigure” în primul rând venituri nesimțite pentru neamurile Statului.

Deci, n-ar trebui să faci tu, mai întâi, Statule, ceva pentru poporul tău, și abia apoi să ceri altceva la schimb?