miercuri, 14 ianuarie 2015

Genul libertății: Pamflet


Uite, cu ce au început anul! 
În condițiile în care alegeri sunt abia in 2016.

Vești bune: legea Big Brother de supraveghere non-stop a tuturor convorbirilor telefonice va intra în vigoare pentru că și politica americană o vrea dar, la schimb, veți putea umbla în chiloți la metrou.
Un politician britanic a plusat și a cerut interzicerea unei aplicații după telefon și este evident că se pregătește internetul, mai ales după ce s-a întâmplat la ultimele alegeri din România.
Pentru noi nu e important, decât ca principiu, fiindcă statul nostru mafiot făcea asta încă din “90, când securiștii le stricau afacerile primilor capitaliști ajungând la locul de întâlnire înaintea lor. Ăsta e numai un exemplu pentru că puțini oameni au rămas neprăduiți grație informațiilor din interior și, oricum, cine credeți că deține sau conduce companiile de cablu, internet, etc.?
Securiștii, din toate instituțiile, au avut pe mână o țară și puteau să facă din ea un lucru extraordinar sau puteau s-o distrugă și-au ales s-o distrugă.
Ştie, de pildă, Victoria Nuland, că în comisia de supraveghere a SRI din parlament e unul care s-a supraîmbogățit din afaceri cu statul, inclusiv cu Serviciile, unul despre care se spune că e pila unui șef de Serviciu, unul care a fost acuzat de un coleg că l-a amenințat cu moartea, unul despre care se spune că intră-n instituți și dă ordine?
Şi ăsta e doar un exemplu! Ştie Victoria Nuland că, inclusiv la ultimele alegeri, oamenii de afaceri au fost sunați…foarte de sus și li s-a cerut bani iar cei care n-au dat au și acum controale în firmă?
Ştiu cei din afară cine ne conduce pe noi, de fapt?
Uite, acest Dan Mihalache, despre care presa a vorbit doar ca s-o audă NATO și a părut a nu băga de seamă motivația lui atunci când a zis că dacă parteneriatul strategic depinde de Seful ANI, mai bine lipsă. Dan Mihalache avea o chestie… personală cu Horia Georgescu, ăsta era contextul în care se lepăda de NATO. Iar acum e la Cotroceni unde face discursuri din care a dispărut “anticorupția” și “statul de drept” și e susținut de lăudători agresivi pe motiv că omul a citit Schiller și Shakespeare la două mâini. Mâine o să aflăm că trebuie să-i închinăm primul născut sau să i-o sacrificăm pe Ifigenia!
Asta-i problema la noi: cum ajunge câte unul cu mâna la butoane, cum se prevalează de dreptul divin!
Ştie Europa că instituțiile noastre sunt politizate până la femeia de serviciu și că statul român e acaparat de neamuri? Vezi ASF! Că, de fiecare dată când se naște un plod de politician sau e vre-o politiciană borțoasă, noi știm că ăla va trebui îmbogățit de la stat sau din drepturi litigioase (drepturi de proprietate refuzate celor în drept), șpăgi, contracte păguboase cu statul și alte asemenea?
A băgat cineva de seamă că nu se schimbă legea înființării partidelor și că nimeni nu iese din politică deși ultimul vot a fost împotriva clasei politice?
În sfârșit, cu atâta supraveghere, nu mai rămâne mare lucru decât refuzul de a ți se monta  peoplemetre și refuzul de a mai răspunde la cercetările sociologice.
Să vezi atunci ascultare în draci!
“"În centrul discuţiilor se vor afla consolidarea Parteneriatului Strategic între România şi Statele Unite ale Americii şi dezvoltarea dimensiunii economice prevăzute în parteneriat", se arată în comunicat. Totodată, vizita oficialului SUA prilejuieşte şi "un schimb de evaluări privind securitatea din regiune şi din Europa", mai precizează Administraţia Prezidenţială.” http://www.gandul.info/politica/klaus-iohannis-se-intalneste-cu-victoria-nuland-subiectele-care-se-afla-pe-agenda-13762894