miercuri, 19 noiembrie 2014

DIASPORA. POPULAŢIA MUTĂ A VOTAT.



Entuziasmul cu care bestia politico-mediatică s-a nișat pe emigranții români nu e altceva decât strictly business!

Politicienii aveau nevoie de voturi iar presa de un public ce aduce publicitate mai multă și mai scumpă.

Altfel, nimeni nu i-a vrut niciodată și, ca să fie clar, toată lumea spera ca, odată plecați, acolo să rămână. Clanurile politico-țigănești s-au masat déjà pe lângă casele lor așteptând ca cei care și-au sacrificat tinerețea, copiii și demnitatea, de cele mai multe ori, să le abandoneze de scârbă. Ăsta e adevărul!

La 25 de ani de la picarea comunismului încă se vrea “privatizarea” prin distrugere (ex.CFR Marfă) a ce-a mai rămas, se defrișează și se exportă lemn în draci, se fac înțelegeri pentru prăduirea resurselor, câte mai sunt, la schimb cu securitatea națională amenințată, zice-se, din toate părțile în ciuda aderărilor la UE și NATO care nici ele n-au fost gratis.

Învățământul nu există pentru cei care n-au bani (chiar și plătit cu “dreptul” e foarte slab) iar bugetul pentru sănătate, deși a crescut la un moment dat de vre-o patru-cinci ori, este înghițit de fabrici de medicamente și echipament medical nefolosit. Abandonul școlar crește an de an fără ca nimeni să se sinchisească, salariul minim a rămas la 200 de euro, institutele de cercetare se închid, infracționalitatea crește continuu, românii sunt pe primul loc la emigrare și traffic de ființe umane, copiii își cerșesc banii de tratament la televizor, sărăcia este în creștere-jumătate dintre cetățenii români sunt lipiți pământului-dar presa a înflorit și polenizat, parlamentul aproape s-a dublat iar cancerul a “explodat”.

Nu-i vrea nimeni pe românii de peste granițe, fiindcă ei n-ar mai suporta toate astea!
Presa a râs de ei și i-a făcut proști până când a reușit să le vândă casete cu manele și să-i atragă în fața emisiunilor sau chiar în emisiuni scabroase de divertisment tălâmb, și i-a băgat pe toți în aceeași oală de câte ori unul dintre ei săvârșea o infracțiune. În țară presa îi prezintă de forma: “români care ne fac de rușine”. (Am o scârbă déjà cronicizată față de aerele didacticiste ale acestei autoproclamate puteri în stat care a făcut atâta rău în mod intenționat!)

Mai târziu, Biserica s-a dus după ei ca să nu-i lase să cotizeze la alții (până s-ajungă Biserica Ortodoxă Română să le ia banii, alte Biserici le-au dat să mănânce și să se-mbrace, știți?), politicienii români au ținut legătura cu ei de formă, mai mult să-i țină sub observație, în timp ce, în țară cereau să li se ia dreptul de vot pentru că nu știu ei ce-i aici și nici nu plătesc impozite în țară (prof. Zoe Petre a spus-o chiar și zilele astea la RTV) iar politicienii străini au profitat de ei ca să câștige alegeri cu voturile xenofobilor, șomerilor și al oamenilor sufocați, pe drept, în propriul habitat dar și ca să țină nivelul de salarizare cât mai jos pentru proprii cetățeni.

După intrarea în UE, bestia politico-mediatică i-a invitat pe români, în mod direct sau subliminal, să profite de “libera circulație”. După care au început să se preocupe de scăderea natalității și au făcut o campanie de presă urmată de o încercare a PDL-ului de trecere pe șest a legii anti-avort prin parlament. După modelul: faceți alții, ce pana mea! (Apropo! Alegerile prezidențiale n-au fost câștigate nici de “dogmă”, nici de “progenituri”! Ba, chiar din contră!)

Acum a apărut în discuție o altă îngrijorare: cine ne plătește pensiile fiindcă, statistic (fascinantă e statistic-asta pe termen lung, S.F., ce mai!) în două mii cincizeci, să zicem, vom mai rămâne treișpe milioane? Ştiți foarte bine că nu e așa pentru că, în practică, locul celor care pleacă este luat de străini, ne liniștește Rovana Plumb. Într-adevăr, pentru prima dată am auzit că patronii au fost sunați de o firmă specializată ca să le ofere muncitori mai săraci decât ai noștri. Cât privește exodul personalului medical, ne-am obișnuit! Cui nu-i convine, să plece! Aducem ș-acolo din India și Pakistan!

După Revoluție, muncitorii au fost alungați din țară ca să curățăm locul de comunism. Foarte bine, numai că, un sfert de secol mai târziu, cercetătorii fac greva foamei pentru locuri de muncă, copiii eminenți sunt de-a dreptul împinși spre facultăți din afara granițelor, dr. Mencinicopschi, cel care a pledat împotriva E-urilor și a OMG-urilor, a primit o pedeapsă exagerată pentru c-a vrut să-și salveze instituția printr-o metodă nelegală dar practicată pe scară largă la noi, iar Institutul Cantacuzino din București primește lovitură după lovitură în timp “gripele” și vaccinurile se importă la greu!

P.S. Tocmai mi-a zis o firmă că i s-au cerut bani pentru campanie și, pentru că n-a vrut să dea, de-o lună de zile stă Garda financiară acolo.

Adică, în timp ce panaramele politice din parlament se dau în spectacol mimând eliminarea elementelor corupte din rândurile lor- asta pentru că toți ăștia sacrificați în numele dictonului “să lăsăm justiția să-si facă treaba” au cerut șpăgi pentru partid, în realitate, dar unii și-au oprit și pentru ei un spor de  risc- șpăguirea și amendarea firmelor care nu cotizează își continuă treaba în teren, știți?

Mai rămâne să reia și presa periodicul “românii nu sunt întreprizători”, asta dacă nu cumva e ziua hepatitei sau altceva de “sărbătorit”!

Bă, PSD-ule, i-ați dracu’ vacanță și de la șpagă!

Some Romanians waved toothbrushes in protest at long waits at polling stations abroad. Romanians living overseas had to vote at polling stations in their adopted countries, and thousands grew exasperated when they had to stand in line for hours in cities such as Paris, London, and Munich during the first round. Some were unable to vote. The government said it had improved the voting procedure this time. http://www.theguardian.com/world/2014/nov/16/romania-klaus-iohannis-president

Social Democrat Ponta had vowed to tackle Romania's budget deficit and increase pensions and minimum wage, while Iohannis is determined to help in the fight against corruption and enhance the independence of the judiciary. - See more at: http://www.novinite.com/articles/164797/Klaus+Iohannis+Wins+Romania+Presidential+Vote#sthash.GE4VHfoM.dpuf

Iohannis has promised an independent justice system and to turn Romania into a "normal" country. Romania's justice system is currently under special EU supervision. http://www.dw.de/romanias-iohannis-wins-ponta-concedes/a-18068398?maca=en-rss-en-all-1573-rdf
http://www.b365.ro/mircea-badea-a-mancat-bataie-de-la-motociclist-video-cum-se-apara-badea-pe-facebook_218667.html
  
Dupa 20 de ani in care orele de religie au fost impuse in scolile din tara noastra, un profesor de filosofie a reusit sa invinga sistemul, cu ajutorul Curtii Constitutionale (CCR). http://www.ziare.com/social/religie/religia-nu-e-obligatorie-in-scoli-povestea-omului-care-a-invins-sistemul-si-a-infuriat-biserica-1333221