joi, 6 martie 2014

USL încearcă să-și piardă urma



Rămas singur în marele proiect de țară anti-Băsescu, Ponta încearcă să înregistreze la tribunal PSD-ul (UNPR e o bucată ruptă din PSD iar PC e un polip de presă) ca fiind o alianță. Deocamdată sigla USD e luată și, fără US în față, electoratul întârziat mintal s-ar putea să nu-i mai detecteze pe listele electorale pe “camarazii” din vara lui 2012.

 
Intre timp, cele două televiziuni care impresariază stânga-dreapta avertizează votanții cu retard, în funcție de emisfera cerebrală afectată, că Ponta a făcut/n-a făcut pace cu președintele. Nu-i vorbă că, momentul penibil inițial, a pornit chiar de la Ponta care și-a început ședința de govern tot cu Traian Băsescu.

De bălăceala compromisului a profitat printre primii Marius Nistor, lider sindical din Educație, activist USL, Anti-Băsescu, Anti-Funeriu, pro-PSD și, mai ales, liderul de sindicat al personalului auxiliar din sistemul de învățământ, care a cerut azi la RTV angajarea a …6 000 de persoane nedidactice (cu 2000 mai mult decât ceruse acum câteva luni) în sistemul care-i plătește lui cotizație forțat și illegal. De secretare și femei de servici’ are nevoie învățământul românesc nu de școli private care să elibereze părinții și copiii de sub jugul neamurilor angajate la stat!

Ăsta ar trebui să fie condamnat la înființarea unor firme cu 6 000 de angajați sau, în orice caz, să performeze în privat ca să vadă și el cum se fac banii!

Un lucru minunat însă, care s-a întâmplat la remanierea sau restituirea în integrum către PSD a ciolanului guvernării, este numirea unor miniștri tineri care displac profund presei pe motiv că sunt “nume noi”.

Doamne, dacă mai intră și Iohannis în ecuația politică, o să fie un vis împlinit! Ce de răspunsuri monosilabice la întrebări de cinci rânduri, ce de ridicări din umeri la întrebări fără rost și ce de discursuri care vor opri timpul în loc! Viața o să ni se pară mai lungă și presa mai scurtă! No, că nu dau turcii!