vineri, 7 martie 2014

USL GRATIAZA LIBERUL ARBITRU



Suntem în continuarea loviturii de stat din 2012 iar cei aproape doi ani au trecut ca nimic, adică degeaba, pentru că și-n prezent, alesul poporului sau organul suprem și presa lui vor să facă “dreptate” în locul Justiției. Şi atunci, și-acum, cererea pentru grațiere nu este o hârtie scrisă de condamnat ci o campanie politico-mediatică iar motivația n-are nici o treabă cu legea atâta timp cât tot poporul o cere.

Şi dacă n-o cere, 70% ne-au votat “să facem ce vrem”-zice politicianul și “publicul este interesat” chiar dacă asta e contra interesului public-zice jurnalistul.


Apoi, până nu vor fi închiși toți criminalii și violatorii, zic ei, e immoral să-i condamni pe cei care au încălcat legea dar “au făcut ceva pentru țară”, au furat dar “sunt creștini și filantropi” au evazionat dar au jucat fotbal și “ne-au făcut mândri”.

“Clemența” politicienilor față de infractori este, de fapt, o formă de mită electorală, ca ajutorul social, deși ăsta e chiar mai avantajos pentru că nu costă bani și s-ar putea să aducă mai multe voturi: de la sute de mii de hoțomani de diplome împreună cu părinții și profesorii lor,  până la privitori la emisiunile becali-sport, becali-politics, becalii-Isus, fani iertători ai generației de aur, idioți impresionabili etc.

Ce e mai grav însă e că aceste “campanii” de grațiere sunt chiar presiuni asupra Justiției, pentru că transmit publicului mesajul că niște judecători răi au pedepsit niște băieți buni și pentru că au scopul de a relativiza o hotărâre judecătorească sau de a face din aplicarea legii o gagică “laxă” așa cum se-ntâmpla într-o vreme când presa anti-Băsescu vindea “indulgențe”.[1]

Intr-adevăr, Gică Popescu este singurul din lotul transferurilor care și-a făcut un nume din muncă cinstită după care, cum se spune, l-a stricat anturajul. El însă, nici acum n-a dat toți banii înapoi așa cum s-a spus și nici n-a pledat vinovat. Așa se explică de ce judecătorii i-au dat cu executare deși procurorul ceruse cu suspendare, pentru că Gică Popescu nu-și asumă greșeala. Dacă și-ar asuma-o i-ar fi mai ușor să treacă peste acest moment!
Fiind major și vaccinat trebuia să știe cum e cu liberul arbitru: poți să faci ce vrei, dacă poți să duci!

Prin anii “90, o femeie cu șase copii și cu cancer la stomac, ce fusese condamnată la 6 ani  pentru că vindea te-miri-ce pe stradă fără autorizație și miliția o umpluse de amenzi pe care nu le-a putut plăti, s-a rugat în van să fie grațiată! Deci nici nu poate fi vorba în cazul de față!

Deocamdată, condamnarea “impresarilor”, în care mulți nu mai credeau, le-a dat plătitorilor de taxe și impozite, între care mulți amărâți care muncesc pe nimic, măcar o speranță într-o țară normală!

P.S. Ce se-ntâmplă, la cele două posturi USL-iste, unde sunt măscăriți judecătorii și se judecă eliberarea lui Becalii la televizor, trebuie amendat cumva, prin lege!



[1] http://freefrompress.blogspot.ro/2011/02/preasfintia-sa-presa-vinde-indulgente.html “De ce se împrumută miliţienii la cămătari şi pun în pericol viaţa colegilor poliţişti? –Pentru că au rate la bănci./ De ce nu trebuie aplicată legea în Romania?-Pentru că, în ţara noastră, obiceiurile, cutumele etc. sunt, atenţie!-LAXE./ De ce nu trebuie să facem atata caz de corupţie?- Pentru că toată lumea are. (Ion Iliescu) etc.”