marți, 4 martie 2014

USL de pârăște



După Crin Antonescu, și Victor Ponta încearcă să se extragă din Grupul Infracțional Organizat sau, în orice caz, încearcă să înlocuiască baronii bătrâni cu unii mai tineri și mai loiali. Deocamdată, pentru că PSD-ul vrea să-i ia gâtul aruncându-l în alegerile prezidențiale unde n-are șanse,  Ponta acționează în legitimă apărare și aduce nume noi în govern ceea ce e o idée bună, mai ales pentru că l-a isterizat pe Mazăre.

 

Dar Ponta încă rămâne la mâna impresarilor mediatici în timp ce Antonescu, scăpat din grupul organizat politico-mediatic, în interviul dat aseară la Antena3, și-a permis momentul de glorie al politicianului care își eliberează grumazul de sub bocancul presei. In afară de faptul că l-a făcut muci pe Gâdea (i-a citat chiar din Martin Luther, pre limba lui), Antonescu a dezvăluit și CHEIA ruperii USL. La insistențele lui Gâdea vizavi de “trădarea” cauzei anti-Băsescu, uite ce zice Antonescu:  

“Așa cum dv., la o vreme, nu foarte îndelungată, v-ați oprit, uite că m-am orit și eu! Adică, până la urmă, înțelegem și noi realitătile vieții, trebuie s-avem încredere în partenerii noștri și-atunci, de ce, de ce adică, d-le Gâdea, când, după vara lui 2012, când știți foarte bine că, sau dacă nu știți putem să discutăm, nu mai are importanță acum, ăăă…partenerii mei au avut o atitudine foarte incorectă, au încercat să iasă dintr-o situație care nu era convenabilă-în plan extern, în alte părți-așa mai repede, scapă cine poate, eu n-am dat scapă cine poate și spun și astăzi: că-n vara lui 2012, departe de a fi o lovitură de stat, a fost o batjocorire și o încălcare a votului românilor, a tuturor procedurilor parlamentare de o hotărâre a Curții Constituționale. Am rămas izolat și domnul Ponta și ceilalți au fugit, s-au făcut băieți de treabă, au pus procurorii… Eu am rămas pe poziția aceea dar, de-acolo, am învățat un lucru: totuși, trăim vremuri noi!

Până și Antena3, la un moment dat, a înțeles că domnul Ponta a procedat correct. De ce să am eu mai puțină încredere în domnul Ponta decât aveți dv.?”  http://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-schimb-de-replici-cu-mihai-gadea-antena-3-face-propaganda-pesedista-1085218.html

Ba, a fost lovitură de stat, Crin Antonescu! Iar de eșuat, a eșuat pentru că mașinăria de “mobilizare” la vot s-a oprit intenționat înainte de 50% +1 și asta pentru că ați știut de-atunci că ați încălcat legile țării, așa incomplete cum le credeți voi, și că n-aveți Justiția în buzunar! E adevărat, “partenerii[…] au   încercat să iasă dintr-o situație care nu era convenabilă-în plan extern, în alte părți” și “s-au făcut băieți de treabă”  lăsând PNL-ul în offside.

A fost lovitură de stat confirmată de tentativele de instaurare a “parlamentului suprem”, de “marțea neagră” combinată cu  gazele de șist, de “amnistie și grațiere”, de încercarea de redresare a acestei situații disperate prin semnarea pactului de coabitare cerut de occident și, în același timp, de atac la justiție în numele baronilor, de tentativele haotice ale PSD-ului de a acapara tot: banii pentru propria clientelă politică, PNL-ul și încrederea în sondaje luată de la Crin Antonescu și dată lui Victor Ponta pe care l-au expus mediatic și l-au lipit pe toate gardurile, până la refuz.

Dar, mutarea foarte bună a lui Antonescu de a-l băga în “sondaje” pe Klaus Iohannis și de a deveni apoi liber de contract, a scuturat șandramaua. Indiferent ce s-o afla în spatele acestor permutări politice și indifferent de compromisurile ce, din păcate, se vor face, lovitura dată aseară Antenei și lui Gâdea a fost la sentiment și va lăsa sechele.  



P.S. Ultima oră: In virtutea faptului că USL nu mai există, Crin Antonescu și-a dat demisia și îi cere același lucru și lui Victor Ponta.