vineri, 24 ianuarie 2014

TRAGEDIA UMANA, DIVERTISMENT TV


doctorita studenta
La fel ca-n timpul loviturii de stat, dictatorii aflați la putere, susținuți de presa aferentă, s-au ținut tari până în ultimul moment și au înăbușit cu succes logica și bunul-simț în trei zile.

Mai întâi, ca la orice accident “de muncă” au lansat ipoteze despre vinovați când încă nu se răciseră victimele (ex. Pilotul Iovan a vrut să efectueze zborul deși știa că e periculos) apoi s-au orientat din mers și, pentru că pilotul fusese prezentat de dr. Zamfir drept salvator atunci să fie doctorul de vină fiindcă n-a dat coordonatele exacte!


Intre cele două “vinovății” nu s-a putut arunca pământ peste tragedie dat fiind că localnicii salvatori au povestit cum se formează, în mod natural, celula de criză, când vine vorba de salvare de vieți, pe bază de adrenalină, adică (am auzit, ne-am sunat, ne-am organizat, i-am găsit, le-am dat haina după noi, i-am transportat), toate în antiteză cu inerția și inepția autorităților.
In timpul ăsta, coaliția emanată de puciul din 2012 făcuse celulă de criză ca să-și apere miniștri și reputația. Televiziunile neUSL-iste demonstraseră că localizarea victimelor se putea face în zeci de moduri-STIRILE PRO-TV de acum două zile au oferit 55 min. de informație în stare pură-și, în plus, ieșea la iveală și faptul că victimele au murit în chinuri și, foarte probabil, cu zile.

Cu alte cuvinte, nici moarte și înghețate nu lăsau “emoția publică” să se răcească, așa cum a observat Crin Antonescu în apărarea lui Stroe: “In asemenea momente de emoție publică este greu să fii ministru” (B1) Crin care, la rândul lui, sigur că era afectat de ce s-a întâmplat, mai ales că o cunoștea pe una dintre victime (REALITATEA)…

Mai îndrăzneață, Firea, politiciana importată din celula lui Voiculescu, a încercat chiar un knock-out: “o demisie nu-i mai aduce în viață pe cei doi” (RTV) apoi a încercat să ducă discuția înspre transplant și avion.
Nici ea n-a putut să bată gongul de final însă, pentru că monumentul de prostie și indolență, ministrul M.A.I. Stroe (camaradul de arme al lovitorilor în statul de drept, cel care l-a înlocuit pe Rus, cel care s-a extras din grupul infracțional), s-a îngropat pre limba lui și din vârful celor două buzițe ca două cireșe: “Imi reproșez (doar n.r.) că s-a întâmplat în timpul mandatului meu nenorocirea.” Asta după ce s-a mirat ca un trăitor într-o altă dimensiune: Ce celulă?! (“In ce…lula mea”, vorba lui Gheorghe Dinică în Gaițele). N-am avut celulă de criză, n-am fost noi acolo sus tot timpul? Vorba șefului de sindicat D. Coarnă: Stroe crede că celula de criză e totuna cu biroul!

In sfârșit, Stroe a fost demis cu chiu cu vai, catastrofa politică fiind mai mare chiar decât catastrofa aviatică, dar “emoția publică” nu poate s-o stingă decât tot presa, ca de obicei, care, cu măiestria specifică, scuipă cu ridicol peste orice doliu. Așa că, în ziua înmormântării fetei înghețate în munți, un copil cu cinci ani de medicină militară, s-au spus poezii idioate, s-au făcut comentarii patetice de felicitare a salvatorilor, Mircea Dușa și-a suflat nasul la înmormântarea fetei și și-a curățat cu îndărătnicie sinusurile ajutat de o batistă uriașă, albă iar atmosfera s-a destins ușor spre după-masă.

Mai rămânea o problemă de rezolvat: în aceste zile, locuitorii din țara tăcută și mută ținută sub papuc de bestia politico-mediatică, au văzut că nu sunt singuri și că există o altă Românie dincolo de România de la televizor. Problemă care trebuia rezolvată rapid!

Astfel că, seara, salvatorii au fost ademeniți între picioarele emisiunii Acces Direct unde au primit diplome care-i umplea de Respect și da…cecuri d-alea ridicole, uriașe cu câte o mie de euro! A fost ca și când niște pustnici ar fi primit inițierea în bordeluri mixte!

Apoi i-a luat la mână predicatorul Gâdea ca să-i convertească la voiculescianism pe de-a-ntregul. Fiindcă moartea tinerei doctorițe a ținut țara cu dinții încleștați, convertorii de la Antena 3 au purtat tricouri cu chipul ei, o șmecherie ordinară, sadică ce are dublu scop: fie de a face publicul să-și întoarcă fața, scârbit, când poza ei va mai apărea la alte televiziuni fie, din contră, chipul ei să le amintească fanilor, cu duioșie, de Gâdea și de operatorii din celula3 de transmisiuni politice.                        

In timp ce memoria morților și a salvatorilor era bagatelizată, autoritățile puneau localnicii din Apuseni să dezmembreze și să târască prin pădure resturile epavei (așa cum i-au pus să târască și trupul neînsuflețit al lui Iovan până la magazinul din sat), resturi ce vor fi aruncate într-un hangar și acolo vor zăcea in timp ce un grup de mincinoși vor face o anchetă de birou.

In trei zile, presa USL-istă a răscrăcit subiectul pe modelul Ioana Tufaru ca s-acopere cea mai criminală greșeală a autorităților române în 24 de ani și i-a redeschis culoarul tv lui Victor Ponta care doar ieri a lipsit din televizor.

Astăzi, Micul Ceaușescu s-a înființat la comandamentul de iarnă al guvernului ca să se lupte cu nămeții și a glăsuit cu înțelepciunea binecunoscută: “Eu am venit să vă spun foarte clar să vă vedeți de misiuni în continuare!” 


Vin lupii, mamă!

de Florin NEGRUŢIU   http://www.gandul.info/puterea-gandului/vin-lupii-mama-11952727