luni, 10 iunie 2013

STIRILE DE LA ORA 5 - DIN MAHALAUA PRESEI


TITLURI BUNE


Presa, în majoritate covârșitoare, cum ar spune tot ea din lipsă de vocabular, e fleșcăită toată.
Pe lângă faptul că justiția le-a băgat papițoiul obraznic la pușcărie, s-a ițit, pentru că-n subliminal a existat dintotdeauna, șantajul de presă, ambele subiecte fiind niște boli rușinoase de care nu prea poți să te scarpini în public, chiar dacă strâng rating.
Pe de-o parte, de mascota Becalii ajunsă în cușcă, deși i-a afectat diferit pe cei cu serviciu în televizor, nici un trust de presă nu s-a putut spăla pe mâini pentru că toate i-au construit cariera de vedetă iar, pe de altă parte, “șantajul” ieșit la suprafață în contul Antenelor nu este străin nici de alte posturi. Altfel, de pildă, de ce și-ar face reclamă companii care n-au concurență pe piață ca să nu mai vorbim de atacurile la persoană, vie sau moartă, care refuză să dea de mâncare presei?!

 

Oricum, suferință există la toate posturile: compasiune la RTV pentru cel care “a făcut și lucruri bune” spre deosebire de alții care au furat și n-au dat de pomană, evadare în imparțialitate melancolică la Realitatea, înăbușită la rating mic, oboseală nervoasă la B1, cu paralizie pe partea dreaptă și faza de negare cu ultimele puteri la Antena3. Fața împietrită a prezentatoarei de Sport de la Protv este o chintesență a acestui Cernobâl pe care l-a lăsat Becalii prin dispariția lui temporară după firmament.

Totuși, caimacul l-a luat Rtv-iul care l-a căinat pe Becalii pe două treimi de ecran iar, pe restul, l-a lăsat să se zbuciume într-unul din dansurile lui războinice înainte de împreunarea mirilor Borcea din noaptea nunții. In ceea ce privește mazilirea varanului și a postului concurrent, ai lui Ghiță au “informat” ca la carte. Nerușinarea lor ar face să crape și obrazul OTV-ului, al cărui public l-au luat déjà și se pregătesc să rămână singuri pe stânga după ce s-o dizolva Antena3!

Ceea ce n-ar fi rău, pentru că dispariția acestui post ar fi doar un gest de eutanasiere din milă!