joi, 16 mai 2013

TITULARIZARE 2013



Taxa de sindicat "din nou" obligatorie!


Dacă-i vorba de restitutio in integrum, că tot se vorbește zilele astea, atunci uitați-vă la Ecaterina Andronescu, ca să vedeți cum se face!

Mai întâi, a dat liber, din nou, la admiterea la facultate pe baza notelor obținute în liceu făcând potecă pentru “poporul PSD-ist” spre facultățile care-I duc spre un loc de muncă la stat: școli, primării etc. Toată lumea știe că sunt profesori exigenți care nu prea pun note mari, sau profesori care pun note foarte mici pe motiv că stimulează elevul să învețe mai mult sau, pur și simplu, ca să-și bată joc de el și profesori care pun note prostesc de mari în licee unde nivelul e de 5-6. Si totuși, Ecaterina Andronescu vrea să-i trimită pe unii la facultate pe baza acestor note, motivul adevărat fiind, în afară de meditațiile sporite care să crească media, acela de a băga electoratul și activiștii PSD, în special de la țară, pe locurile bugetate. Fiindcă ei n-au avut “posibilități” ca alții!

 

Apoi, d-na Andronescu a dat, din nou, drumul la “transferuri” în învățământ, ca să se tragă unii profesori mai la asfalt fără să dea un interviu sau examen în prealabil și a dat voie pensionarilor să mai predea 3 ani pentru ca directorii de școală să țină locul vacant dar netitularizabil pentru când o termina copilul lui sau alte pile, facultatea. Apropo de asta, deși ministrul Funeriu a fost bine intenționat când a lăsat angajările la mâna directorilor, gândind că aceștia n-ar angaja decât cei mai bun, ca să păstreze prestigiul școlii, consecința a fost că ne-am ales cu niște “patroni” pe moșia statului care refuză profesori pe motiv că sunt…în vârstă, de exemplu. In plus, unii profesori au avut șocul vieții lor când au încercat să susțină un curs la o clasă, un fel de probă practică, pentru că nici un elev n-a vorbit cu el! Alții, mai norocoși, au fost preveniți să nu opteze pentru postul respectiv pentru că e dat, prevenire ce nu se face deloc cu mănuși, ci în cel mai agresiv mod, cartierește!

Nu-i nimic, fiindcă a dres-o ministra Andronescu și p-asta! Acum se repartizează, din nou, de la “centru”, proba practică se dă doar cu anumiți profesori și la repartiție primești ce ți se dă.
Dacă iei notă de trecere, iei posturile proaste care sunt scoase în vară, dacă nu, înseamnă că ai pile și te-așteaptă catedrele mai bune descoperite subit spre toamnă. Oricum, chiar dacă iei notă mare și ești repartizat pe un post vacant, directorul nu-ți dă titular fie pentru că are pe altcineva arvunit, fie că așteaptă să-i dai dreptul.

Până atunci însă, Ministerul Educației mai are pregătită surpriza din fiecare an: modelul de subiect pentru examenul de titularizare pe care, cu puțin noroc, îl vor scoate la iveală cu două săptămâni înainte. Sau nu-l vor scoate!

Anul trecut, în timp ce noi îl înjuram pe ministrul Pop pentru porcăriile pe care le făcea ca să-l scoată pe Ponta “doctor”, cineva a spus: eu nu zic nimic de el pentru că, după site-ul lui, am luat modelul de subiect care, apropos, era cu totul altceva decât cel de până atunci!