marți, 4 decembrie 2012

CAZUL ELODIA și CRISTIAN CIOACA




Cazul Elodia Ghinescu a fost reluat, de curând, după ce au trecut cinci ani de la “dispariție” și, din punct de vedere legal, persoana a putut fi declarată moartă și oficial pentru că, altfel, știa toată lumea.

Cazul “Elodia” a ajuns celebru și, după cum mirosea a mușamalizare, va ajunge să fie judecat, în urma tabloidizării subiectului de către OTV. Se întâmplă uneori ca presa de scandal să scoată la iveală ceea ce restul presei cu pretenții ascunde din jenă sau, cel mai adesea, mușamalizează cu bună știință, ca să păstreze aparențele sau ca să acopere vina protejatului. A fost și cazul Mădălina Manole manipulat la PROTV  într-un interviu pe care Cătălin Radu Tănase și l-a luat singur în fața lui Petru Mircea dar și, în serial, la emisiunea lor tabloidă.

 

La momentul dispariției avocatei Elodia Ghinescu s-a spus că, în casă, s-au găsit ceva pete de sânge care puteau fi absolut  întâmplătoare și fără legătură cu crima iar, pe parcurs, ceva stropi ar fi fost și în mașină dar nimic important. La două săptămâni de la “dispariție”, au fost găsite haine ale victimei pătate de sânge aruncate într-o râpă. Ințeleg că procurorii au cerut arestarea dar le-a fost respinsă din cauză că nu exista cadavrul. Faptul că Cioacă n-a fost condamnat atunci a avut consecințe foarte grave între care cea mai macabră e încredințarea copilului care, înțeleg, se află la el.

Din toate documentarele cu crime după Discovery, doar două condamnări au fost în lipsa cadavrului. Prima condamnare fără cadavru a primit-o unul care o omorâse pe nevastă-sa și o dăduse printr-un tocător de lemne, aflat într-o pădure. Anchetatorii au găsit fragment de os lângă tocător i-au făcut AND-ul și au văzut că aparținea femeii dar nu puteau dovedi nimic. Nici petele de sânge din casă nu puteau dovedi că femeia e moartă dar, cantitatea de sânge estimată a fi fost pierdută de victimă, da. Astfel, s-a dovedit că persoana care a pierdut atât de mult sânge, nu mai este în viață. Si l-au condamnat pe criminal.

In ceea ce-l privește pe milițianul Cioacă, cel care, de ani de zile, băloșește camerele de luat vederi cu rânjetul lui de lăutar, de abia acum aflăm că sângele victimei era, din belșug în cașa lui, în porbagajul mașinii, pe tocul pistolului, pentru că, inițial ni s-a spus că cei câțiva “stropi” nu sunt relevanți, deși sânge era și sub mașina de spălat. Acum se spune că Cioacă și-a făcut curățenie generală  în apartament și a ascuns sângele după pereți sub un strat de glet și var. Evident, procurorii susțin că Cioacă a omorât-o pe nevastă-sa, a tranșat-o și, după cum se vede, a ascuns-o bine pentru că e de negăsit.

Dupa cum se vede, omorul n-a fost premeditat, cei doi s-au luat la bătaie, avocata Elodia era o femeie voinică și e posibil să se fi apărat, iar milițianul i-a dat omor, probabil și după ce a pus-o la podea sau la gresie, pentru că nu se mai putea opri. Apoi, cel mai probabil a fost ajutat, lucru de care nu se mai vorbește acum dar, la momentul respectiv  colegii l-au apărat până a bătut la ochi și, se știe că, Cioacă avea și o amantă.

Sper ca televiziunile românești să nu facă un documentar detectivist despre cazul ăsta pentru că-l strică!