luni, 3 decembrie 2012

PLAGIATUL LUI PONTA





Pe Ecaterina Andronescu am bănuit-o de cinste de două ori, o dată când a introdus admiterea la liceu prin calculator și, a doua oară, când, împreună cu liderul syndical Anton Hadăr, a vrut să interzică meditațiile profesorilor către proprii elevi. Tot de două ori am bănuit-o de viclenie când “ a pierdut” legătura prin telefon după modelul: “ Alo! Alo! Nu vă mai aud!”, a doua oară când trebuia să răspundă la întrebarea: dacă a votat pentru înlăturarea lui Vanghelie de la conducerea PSD, București.

Așa că, până acum, s-ar fi putut  spune că d-na Andronescu e o profesoară onorabilă, poate chiar i  s-a interrupt  telefonul, cine știe? Acum însă, de când a ajuns în guvernul Ponta, în care eșalonul întâi al celor două partide n-a vrut să intre iar d-na Andronescu n-a mai putut să se sustragă după ce trei tentative de miniștri au eșuat, onorabila profesoară universitară s-a compromis definitiv și se va duce de râpă o dată cu Ponta și puciul afferent.

 

In afară de faptul că d-na Andronescu a intrat în govern cu incompatibilitatea ei cu tot și a fost activă pe perioada puciului, a mai trebuit să ia în brațe și plagiatul, pardon, cele 120 de pagini copiate de la alții în doctoratul lui Ponta.

Onorabila d-nă Andronescu nu s-a băgat de prima dată în cazanul cu smoală, a așteptat până când interimarul de la sindicat Liviu Pop a descins, în forță, peste profesorii universitari care au îndrăznit să pronunțe cuvântul plagiat. Pentru că, de fapt, nu plagiatul în sine e cel mai grav lucru care s-a întâmplat, se-ntâmplă și la case mai mari, ci atacul oribil asupra universitarilor care au crâcnit în fața partidului pucist. Universitarii ar fi trebuit să știe că, plagiat sau nu, e după cum spune Partidul iar elementele refractare vor fi tratate ca dușmani ai poporului.

Aseară, d-na ministru, prinsă și ea cu niște articole nițel compilate,  a făcut o demonstrație despre cum se poate să nu răspunzi la o întrebare, de principiu, cum i-a zis Mihai Răzvan Ungureanu. Intrebarea era: Credeți că unei persoane dovedite c-a plagiat ar trebui să i se retragă titlul de doctor?
Răspunsuri posibile:
-Cine poate să spună că e plagiat?! (Intrebare cu răspunsul sugerat: nimeni nu poate să spună!Cum ai întreba, de pildă: Ce e viața? Răspunsul: E, cine poate să spună?!)
-E un subiect politizat!
-Ce pare a fi plagiat cuprinde, de fapt, informații universal cunoscute și acceptate.(Adică e cum ai spune: Pământul e rotund și turtit la poli.)
-Victor Ponta poate fi prim-ministru și fără doctorat. (E adevărat dar nu poate fi prim-ministru dacă a plagiat!)
-Legea nu spune cine să-i retragă titlul de doctor. (Asta e un classic, fiecare citează din legea lui.)

In sfârșit, MRU, care s-a dezghețat bine aseară, i-a reformulat întrebarea în fel și chip dar n-a dovedit-o pe stimabila doamnă instruită să nu recunoască nimic, R. Turcescu își smulgea părul din cap, A. Pora, prin telefon, încerca s-o facă să recunoască evidența iar Ion Cristoiu era să sară după scaun. Dan Andronic a cerut decuplarea telefoanelor pentru că începuse să miroasă a ars. In seara asta o vor lua de la capăt. Incercați și cu Nelu Barbu, pe Ponta era să-l pună la podea!

Presa securistă, care a întors foaia propagandistică după revoluție, a fragmentat și mai mult societatea ca s-o poată controla mai bine. Românii, din intelectuali, muncitori și țărani s-au trezit că trebuie să-si caute ecusoanele în alte magazii: omul simplu, minunații noștri dascăli, pensionari, mineri, bugetari, oameni cu care ne mândrim, oameni care au nevoie de ajutorul nostrum, politicieni, analiști, consumatori, elite, telespectatorii noștri , intelectualii lui Băsescu etc. După revoluție, presa și-a ținut anumite categorii socio-profesionale sub papuc printr-o șmecherie odioasă: flatarea. De exemplu, dacă profesorii aud tot timpul din televizor: “minunații noștri dascăli”, nu mai pot să spună că presa minte și că are o influență nenorocită asupra elevilor. Dacă, totuși, îndrăznește vre-unul să se pună contra curentului trasat de presă și partid, atunci torționarii schimbă, din nou, foaia: intelectualii lui Băsescu. Niciodată n-am înțeles exact de ce e nevoie să lovești în intelectuali, pentru că, pe lângă faptul că nu dă bine,  grosul votanților nu se recrutează dintre cei care ar vota ca Liiceanu sau Patapievici! Asta, doar comuniștii din “47 pot să mai explice!

Se întâmplă acum că “minunații”, “bieții profesori universitari”, intelectualii, după ce au înghițit 20 de ani impostura fabricilor de diplome care au creat o “elită” paralelă și după ce s-au făcut mici în fața presei ca să nu intre în gura ei, au considerat inacceptabil ca un politician mediocru, plagiator, care face pe dictatorul cu ei, să se dea drept unul de-al lor. Așa că, acum, au semnat un memorandum prin care cer retragerea titlului de doctor lui Ponta.

Lovitura de stat se află într-un impas. Până acum, toată șleapca lovitorilor de stat a jucat de așa manieră încât să pună puciul în responsabilitatea lui Traian Băsescu după modelul agresorului psihopat care-i reproșează victimei că l-a scos din sărite: Uite ce m-ai adus în stare să fac?! Asta fiind strategia, USL-ul și acoliții din presă credeau că sunt de nebătut și nici nu și-au dat seama când s-au întors sorții împotriva lor.

La momentul ăsta, lovitura de stat nu poate continua decât cu Ponta și Antonescu pentru că, odată schimbați, propriile partide, în care s-au impus tot cu forța și care nu-i respectă, vor tropăi peste ei până-i vor face una cu pământul iar alții, care s-asculte de Voiculescu și Popescu, nu se vor mai găsi. In același timp, retragerea titlului de doctor l-ar obliga pe Ponta să-și dea demisia după modelul universal valabil în Europa deci nu-i mai poate fi pus pe platou lui Traian Băsescu drept singura variantă de prim- ministru.
Până atunci, universitarii, după ce au încasat-o urât de la interimarul Pop, nu se mai lasă nici periați, nici amenințații de press  bullies și cer retragerea titlului de doctor.

In concluzie, după ce, CSM-ul a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu sfidarea de către parlament a unei hotărâri judecătorești iar C.C. a hotărât cu 9 la 0 că s-a încălcat separația puterilor în stat, demersul universitarilor este, de la puci încoace, a doua mare dovadă că democrația nu se predă. (Aaa, d-asta trebuie atacați intelectualii!)